View Single Post
Eski 19-06-2010, 16:20   #110
acemifüsun
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Ben de yaklaşık 1kg. kadar kabağı soyup, halka halka doğruyorum.( kalınlığı 0.5cm. kadar )Küçük fırının tepsisini zeytin yağı ile hafif yağlayıp, yemeklik olarak doğranmış büyük bir soğanı, kırmızı pul biberi, tuzu, zeytinyağını, kabağı ilave edip, iyice harmanlıyorum. Küçük fırında 200 derecede yaklaşık 35 dakikada , hiç su koymadan ,hem pişiyorlar, hem de kızarıyorlar.
Servis tabağında iyice soğuduktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt döküp, yemeğe hazır oluyorlar Fırında hafif kızardıkları için çok hoş bir kokusu oluyor


Düzenleyen acemifüsun : 19-06-2010 saat 20:56
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön