annemin yaptıgı zeyinyağlı kabak yemeği
malzemeler:
1 kilo taze yeşil kabak
2 orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 demet dereotu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanından bir parmak eksik pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
yapımı:
önce kabakların kabuklarını soyun yıkayıp bir santim kalınlığında doğrayıp bir kenara koyun. diğer yanda sarımsakların kabuklarını soyup diş diş olarak ayıklayın soğanları yemeklik doğrayın. dereotunu ayıklayıp yıkayın ince ince kıyın. orta boy bir tencerede soğanlarla sarımsakları zeytinyağında hafifce soteleyip içine kabakları katın. onlarda hafif sararınca içine yıkanmış süzülmüş pirinçleri ilave edin biraz kabaklarla çevirin şekerini ilave edip sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin dereotu katın tencerenin kapağını kapatın ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin ineceğine yakın tuz ilave edin kabak ve pirinci yumuşayınca altını kapatın ılık olarak servis yapın. afiyet olsun... hafif ve lezzetli bir yaz yemeğidir.
Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 20:08
|