Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel
Ben de ilk kez mücver yaptım. Annemin verdiği tarif rehberim olmakla birlikte göz kararı da etkili oldu.
1 körpe kabak
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı tepeleme un
Bolca yeşillik (Dereotu olmazsa olmaz, maydanoz, yeşil soğan)
Göz kararı (ufalanmış) beyaz peynir
Tuz
Bunların tümü iyice karıştırılır. Benimki biraz katı olduğu için içine biraz da süt ekledim. Süt kesinlikle çok iyi gidiyormuş mücvere, tadı harika oldu.
Sonra kızgın yağa bu karışımı kaşık kaşık bırakılır ve birkaç kere el-kol yakılarak pişirme tamamlanır. Sonra da mide fesadı geçirinceye kadar yenir.
Not: İlk pişirdiklerim peynirsizdi, peyniri sonradan ilave ettim ama açıkçası peynirsizi daha çok sevdim.
|
Sn. Nariel, aynı tarif, peynirsiz. Bir çay kaşığı da baking powder ekleyin, puf puf
tadına doyamazsınız.( Ununu tavada yayılmayacak kıvamda ayarlayın.İki kaşık yardımıyla yağa bırakın ) Afiyet olsun.