agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni166Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-12-2009, 12:41   #1
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
annemin yaptıgı zeyinyağlı kabak yemeği
malzemeler:
1 kilo taze yeşil kabak
2 orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 demet dereotu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanından bir parmak eksik pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
yapımı:
önce kabakların kabuklarını soyun yıkayıp bir santim kalınlığında doğrayıp bir kenara koyun. diğer yanda sarımsakların kabuklarını soyup diş diş olarak ayıklayın soğanları yemeklik doğrayın. dereotunu ayıklayıp yıkayın ince ince kıyın. orta boy bir tencerede soğanlarla sarımsakları zeytinyağında hafifce soteleyip içine kabakları katın. onlarda hafif sararınca içine yıkanmış süzülmüş pirinçleri ilave edin biraz kabaklarla çevirin şekerini ilave edip sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin dereotu katın tencerenin kapağını kapatın ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin ineceğine yakın tuz ilave edin kabak ve pirinci yumuşayınca altını kapatın ılık olarak servis yapın. afiyet olsun... hafif ve lezzetli bir yaz yemeğidir.


Düzenleyen yigit666 : 03-02-2011 saat 20:08
yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025