![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Evet bahsettiğiniz şekilde organik tarıma bir devlet desteği yok ama desteklemelerden götürülen paralar var birde üstünü kapatma var. İyi Tarım uygulamaları hakkında diyebileceğim şu,belli bir köy seçiliyor seralara iyi tarım uygulamaları afişi asılıyor deniyorki gelip senden numune alacağız ona göre ürün çıktığında.iyi tarım uygulamaları bundan ibaret. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
![]() Ülkede asalakları yaşatmak için olmadık şeyler icat etmede üstümüze yok. Devlet işçi çalıştırmayacak, hizmet alımı yapacak. Buyrun size taşeron denen asalakları yaşatma sistemi. Üretilen her türlü yaş sebze-meyve hale girmek zorunda dediler. Buyrun size kabzımal asalakları. Şimdi de itu uygulamaları diye bir şey icat ettiler, bir kaç şirkete haraç vermek zorundasınız. Devletin ziraat odaları, il-ilçe tarım müdürlükleri ne iş yapar? ÇKS doldurup mühür vurmak için mi ziraat mühendisi oluyor bu insanlar? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
Sizin anlattığınıza göre bu sertifika işine devlet bakmıyor yani bakanlık başka özel bir şirket bakıyor o da zaten sizin satacağınız farklı fiyatın üstünde çiftçiden para kırpma derdinde. Yani farklı birşeyde beklemek hata olurdu,herşeyin içi boşaltılmış bir düzensizlik bir kaos,nasıl oluyorda bu yanlışlarla koskoca bir tarım sistemi hiçbir müdahale edilmeksizin bu şekilde devam edebiliyor anlamak çok güç. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
Alıntı:
Tarımın devam ettiği tezi, ithal ettiğimiz ürünlere bakınca her halde anında çürüyecektir. Ben belki görmem ama borç alarak tüketim yapan bir ülke batmaya ve özgürlüğünü kaybetmeye mahkumdur. Ülkenin tarım bakanı çıkıp, utanmadan "Saman ithal ediyoruz" diyebiliyorsa o ülkede tarım yapıldığı söylenebilir mi? Çiftçi 1 sene uğraşıyor, tam buğdayı biçecek tarım bakanlığından bir duyuru "buğday ithalatı için görüşmelerimiz sürüyor" Tüccar durur mu? 1 liraya mal edilen buğdaya 80-90 krş fiyat veriyor. Bakanlık yaptığını düzeltmek için "şimdilik ithalat yok" diyor. Sen istediğin kadar ithalat yok diye kıvırmaya çalış, bir şeyin dillenmesi olmasından beterdir(Atasözü; Şu'yu vukuundan beterdir). Soru şu; Bu tarım bakanlığı kimin hizmetinde? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Organik tarım hikaye degil elbette. ancak tam anlamıyla organik olma koşulları dünyada organik sertifikalı ürünlerde bile yüzde 1 dir bence. bu konuda en önemli noktalardan birisi ziraii ilaç kalıntısını minimize edebilmek. örnegin domateste kacmak çok zor oldugu için belirli ilaçları az dozajda ilk meyveler ceviz kadarken yapıyorum. o meyveleri koparrıyorum ve yoluma devam ediyorum. bir daha ilaç vs kullanmıyorum yani. gelelim bence organikligi asıl engelleyen gübreleme işine. neymiş efendim koyun gübresiymiş, tavukmus veya büyükbaş gubreymiş. hikaye burada baslıyor. bu hayvanların hiçbiri doğal ortam da bulunmuyor artık. suni yemlerle besleniyorlar, hormon ve antibiyotik asılarını saymıyorum bile. suni yemlerde görüntüde organik ama o da yalan. hayvan yemleri komple gdo lu ürünlerden yapılıyor. dolayısıyla gübre de ne ararsanız var. dogada kendi beslenen solucan yarasa vs gubreleri kesinlikle organik tarım için olmaz sa olmaz durumda. gerci kendi elimizle besledigimiz solucanların veya guvercinlerin gubresinden ne olur o da ayrı bir konu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|