View Single Post
Eski 14-10-2014, 00:09   #101
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İbrahim bey hiç bilmediği şeyleri biliyormuş gibi yalan yanlış çıkıp anlatıyor, bu yüzden hem insanlara tamamen yanlış bilgi vermiş oluyor, hem de gerçekten bildiği şeyleri değersizleştirmiş oluyor.
Sayın MeyveliTepe Hocam merhaba.

Yakında profilimdeki meslek kısmını "öğrenci" olarak düzelteceğim. Çünkü öğreneceğimiz çok şey var.

Sayın Saraçoğlunun yazısını derinlemesine incelediğinizde kavramlar birbirine karışmış ve hatalı bilgiler oluşmuş durumda. Bu konuda haklısınız.

Aslında anlatmak istediğim geleneksel tohumun önemiydi ama alıntı yazıyla işi berbat ettik sanırım. Tohumun önemiyle ilgili daha bilimsel yazılar varken neden bu yazıyı paylaştım ben de bilmiyorum. Ben bu tohum işine fena kapıldım herhalde. Rahmetli Babaannemin başörtüsü bezinin bir ucuna çıkın edip sakladığı ve benim yıllar sonra bulup ektiğim karpuzların tadı başıma vurdu galiba. Bizim tarıma başlamamızın temelinde işte bu tohumlar var. Kısaca "Bir Tohumla Başladı Her Şey".

Saraçoğlu'nun Dünya görüşüne katılırsınız-katılmazsınız. Ama bazı konulardaki araştırmaları örneğin sebze ve meyvelerdeki besin değeri araştırmaları benim ilgimi çekti. Aynı araştırmaları Almanya Rostock Üniversitesinin yaptığını da söylüyor.

Hatta İngiltere'de Graham Harvey'in yaptığı bir araştırma "Gıdalardaki Eksiklikler" diye manşet olmuş. Ben yine bu bilgileri fotoğraflayıp vericem.

Eğer yediğimiz gıdalarda eksiklikler varsa bunun sebebini sadece tohuma bağlayamayız tabii ki. Ve bu bilgiler gerçekse organik tarımın önemi daha iyi anlaşılır sanırım.

Amacım üzüm yemek olunca ben bol bol üzüm yiyorum hocam. Eğer yanlış bir şey varsa siz doğru olanı yapar ve yanlışları düzeltiverirsiniz.

Selamlar... Saygılar...

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön