View Single Post
Eski 16-09-2017, 14:42   #115
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Nasıl ki devlet sigarayı yasal olarak görüyor esrarı yasal görmüyor organiklik olayıda aynı.Verimin düşeceğini ihracatın azalacağını düşünüyor muhakkak devlet bu yüzden organik tarımı desteklemiyor aynı sigarayıda yasaklamadığı gibi oysa binlerce kişi kanserden ölüyor.Mademki sigara kullanımı yasal kişinin hür özgür iradesine seçimine bırakılmış o zaman sigaradan vergi almayacaksın ki safın belli olsun,hem bu işin ticaretinden hem çiftçiden hem içiciden vergi alacaksın ama diyeceksin ki sigara öldürür.
Hem organik olmayan tarım pestisit kalıntıları vb yönlerden sağlığa zararlı şu bu sonra organik tarım eyidir eyidir.
Bir kere devletin bu tarz insan sağlığına yönelik konulardaki iki yüzlülüğünü bir kenara bırakıp kendi vatandaşını daha çok düşünen politikalar üretmesi gerekmektedir.Bir çok ülkede benzer şekilde çalışmakta bu düzen ancak farklılık yapılamazmı.?
Ben geçtim tamamen organik ürünleri zaten bu imkansız,en azından mrl değerlerini karşılayan ürünlerinin denetimini dahi yapmıyor yapamıyor devlet,emin olun çarşıdan pazardan aldığınız birçok üründe kalıntı bulunmaktadır bunu bilerek alınız.
Mesela hayvan gübresiyle yetiştirilmiş ürünler organiktir vs gibi sığır hayvan gübresini organik sanmak gibi bir hataya düşüyor çoğu arkadaş.Hayvan gübresi nasıl organik olabilir ki belki ne bileyim dağın başında yaylayan keçiden elde edilen gübresi organik olabilir.Ama ne bileyim araştırınca sığır gübresi içindeki humik asitlerin bir nebze olsun bu kalıntıları azalttığı yönünde çalışmalarda yok değil.
Sanırım herşeyi devletten beklememek lazım biraz olsun bilinç,bu bilincin sağlanması için belli bir refah seviyesi.
Eğitim şart.
Evet ancak şunu devletten bekleyebiliriz niye çiftçiler eğitilmiyor çiftçiye organik tarım konusunda bile olmasada en azından bu ilaçalr konusunda bir eğitim verilmiyor,nerede çalışıyor o kadar ziraat mühendisi çks dolduruyorlar dairede,bir kısmı sözde denetim yapıyor bayide bir kısmıda örnek alıyor çiftçiden,sen bunun alt yapısını yapmadan nasıl örnek alıyorsun ki çiftçiden geliyorsun selaymünaleyküm ee örnek alacağım yetiştirdiğin domatesten.Yorumu size bırakıyorum

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön