View Single Post
Eski 24-06-2015, 18:30   #111
cagajosef
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Demek ki ALIÇın yanındaki ekin tarlasında organik tarım yapılıyor olsaydı alıçda yabancı ot ilacına rastlanmayacaktı
EBTER kelimesi sonu kesik demektir. Yani üremeyen nesli devam etmeyen manasında.
(Bilgisayarım bozuk olduğu için telefondan giriyorum. Kısa bir mesaj olduğu için alıntıyı burdan yaptım. )

Ben de gözlemlerimi paylaşayım. Giresunluyum ihtiyaçlarımız için mısır üretiyoruz. Mısır için
kullandığımız iki çeşit tohum var. 1. Köy tohumu dediğimiz dedelerimizden kalma tohum.
2. Ziraatten alinma tohum. Gübre olarak da kendi ineklerimizden elde ettiğimiz gübreyi kullanırız. Ziraatten alınan tohumlar bir sonraki sene ürün vermez. Giresun yağışlı olduğu için mısırlar çok büyür 3 metre boya ulaşabilirler. Gövde çok kalın olur. Ruzgarda gövde yere devrilebilir. Ziraat mısırı devrilirse ürün vermez. Sap olarak durur. Bazen ürün hiç hoş olmaz.
Mısır ekmeği lezzetsiz olur. Bu durumlardan dolayı köy tohumuna döndük tamamen. Çok lezzetli. Unu mis kokulu ve faydalı. Kalitesi hep aynı. Rüzgarla yere devrilse dahi kafasını kaldırıp ürün veren bir yapıda. Artık ziraat tohumu vs aklımızın ucundan geçmiyor. Tarımda doğallık tohumla başlar bence...

cagajosef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön