View Single Post
Eski 16-09-2017, 21:03   #118
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Yurt dışından dönen malların ne olduğu belli,büyük ihtimal bizde bir sıkıntı olmadığı için iç piyasaya dönüyor.
Evet bahsettiğiniz şekilde organik tarıma bir devlet desteği yok ama desteklemelerden götürülen paralar var birde üstünü kapatma var.
İyi Tarım uygulamaları hakkında diyebileceğim şu,belli bir köy seçiliyor seralara iyi tarım uygulamaları afişi asılıyor deniyorki gelip senden numune alacağız ona göre ürün çıktığında.iyi tarım uygulamaları bundan ibaret.
İyi tarım uygulamalarında olay maalesef bahsettiğiniz gibi olmuyor. Bu sistem de bazı şirketlere rant sağlama aracı haline dönüştü. Önce sözleşme için bir bedel ödüyorsunuz. Bu bedel şirketlerin insafına kalmış, kimi 1200 lira, kimi sizi sevdik 800'e olur diyor(bu gerçekleşmiş bir görüşmedir Adam neredeyse evlenme teklif edecek o kadar sevmiş beni) . Bulunduğunuz şehir ile denetleyicilerin bulunduğu il arasındaki km başına yol ücreti ödüyorsunuz, kaç kere gelirlerse hesap edin. Ayrıca konaklama masrafları size ait. Analiz yaptırıyorsunuz (kaç kere gerekirse artık) ücret sizden. Bu şirketin yaptığı iş; Bahçenize, Bu bahçede İTU yapılmaktadır diye bir tabela asıyorlar ve ürün hasat edildiğinde sizin kaydınızı sisteme giriyorlar.

Ülkede asalakları yaşatmak için olmadık şeyler icat etmede üstümüze yok. Devlet işçi çalıştırmayacak, hizmet alımı yapacak. Buyrun size taşeron denen asalakları yaşatma sistemi. Üretilen her türlü yaş sebze-meyve hale girmek zorunda dediler. Buyrun size kabzımal asalakları. Şimdi de itu uygulamaları diye bir şey icat ettiler, bir kaç şirkete haraç vermek zorundasınız. Devletin ziraat odaları, il-ilçe tarım müdürlükleri ne iş yapar? ÇKS doldurup mühür vurmak için mi ziraat mühendisi oluyor bu insanlar?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön