Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku
Bu söze çok güldüm. 2 tane organik elma yetiştiren tanıdığım var ya da vardı demeliyim. Çünkü 1 tanesi organikten vazgeçti. Diğeri ilaç, gübre ve mazota para yetiştiremediği için hiç bir ilaç, gübre kullanmadan ağaçları kendi haline bıraktı.
Her tarafta bir organik hayranlığıdır gidiyor. Bakanlık şöyle yapın, böyle yapın diye hava basıyor. Organik üretim yapana mazotu 1 liradan mı veriyor? Hadi organik üretim yaptınız diyelim, bunu tüketecek olan kim? Her tarafından zehir fışkıran elma 1 lira, organik elma 3 lira, pazarda müşteri geliyor organik bu deyince " aman ne olacak organikse, ucuz olsun ne olursa olsun" diyor. Türk halkı organik değil, zıkkımın kökünü yesin.
Organikten vazgeçtim, iyi tarım uygulamalarına geçeyim dedim. Sözleşme bedeli şu kadar, yol harcırahı bu kadar, yatma kalkma masrafı, senede 3 defa analiz, hesap ettim adamlara bahçeyi versem üste borçlu kalacağım. Ver zehiri boş verrr, sanki pazardaki mala analiz mi yapıyorlar? Yurt dışından geri dönen mallar ne oluyor acaba? Bu ülke de üretici olmada, ne olursan ol.
|
Yurt dışından dönen malların ne olduğu belli,büyük ihtimal bizde bir sıkıntı olmadığı için iç piyasaya dönüyor.
Evet bahsettiğiniz şekilde organik tarıma bir devlet desteği yok ama desteklemelerden götürülen paralar var birde üstünü kapatma var.
İyi Tarım uygulamaları hakkında diyebileceğim şu,belli bir köy seçiliyor seralara iyi tarım uygulamaları afişi asılıyor deniyorki gelip senden numune alacağız ona göre ürün çıktığında.iyi tarım uygulamaları bundan ibaret.