Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Yani ben Alanya'daki durumdan bahsediyorum tarım ilçe denetliyor ancak iyi tarım uygulaması yapıldığına dair bir sertifika vermiyorlar diye biliyorum sadece bir yazı asıyorlar serada, çiftçi bu ürünü iyi uygulaması yapıldı bu serada diyerek halde farklı bir fiyata satamıyor yani zaten böyle bir piyasa yok halde.Ürün nasıl farklı satılıyor mesela domateste ürünler iri renkleri güzel kaliksleri daha uzun ve yeşilse farklı fiyattan satılır onun dışında ilaç kullanmadım abi desen para etmez.Elinde sertifika olur migros gibi bir markete satarsın belki işe yarar.
Sizin anlattığınıza göre bu sertifika işine devlet bakmıyor yani bakanlık başka özel bir şirket bakıyor o da zaten sizin satacağınız farklı fiyatın üstünde çiftçiden para kırpma derdinde.
Yani farklı birşeyde beklemek hata olurdu,herşeyin içi boşaltılmış bir düzensizlik bir kaos,nasıl oluyorda bu yanlışlarla koskoca bir tarım sistemi hiçbir müdahale edilmeksizin bu şekilde devam edebiliyor anlamak çok güç.
|
Bu şirketlerin pek çoğu Antalya civarında olduğu için, üreticilerin masrafları daha düşük olabilir. Sertifika verilmiyor ancak her üretici sisteme kayıt oluyor ve ürettiği ürünün hasat tarihi, kim tarafından üretildiği gibi bilgiler bu sistemde oluyor, İzlenebilirlik durumu yani.
Tarımın devam ettiği tezi, ithal ettiğimiz ürünlere bakınca her halde anında çürüyecektir. Ben belki görmem ama borç alarak tüketim yapan bir ülke batmaya ve özgürlüğünü kaybetmeye mahkumdur. Ülkenin tarım bakanı çıkıp, utanmadan "Saman ithal ediyoruz" diyebiliyorsa o ülkede tarım yapıldığı söylenebilir mi? Çiftçi 1 sene uğraşıyor, tam buğdayı biçecek tarım bakanlığından bir duyuru "buğday ithalatı için görüşmelerimiz sürüyor" Tüccar durur mu? 1 liraya mal edilen buğdaya 80-90 krş fiyat veriyor. Bakanlık yaptığını düzeltmek için "şimdilik ithalat yok" diyor. Sen istediğin kadar ithalat yok diye kıvırmaya çalış, bir şeyin dillenmesi olmasından beterdir(Atasözü; Şu'yu vukuundan beterdir). Soru şu; Bu tarım bakanlığı kimin hizmetinde?