agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-01-2015, 20:19   #11
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster

Ben tezgahta ne kadar şekil verip kalıbın içine almaya çalışsam da kısa zamanda kendini salıp kalıbın içine doğru yayılmaya başlıyor. Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Asıl istediğimiz kalın olmayan ya da yumuşak, damağı fazla rahatsız etmeyen bir kabuk.
Şekil vermek için kabın şekline uygun hale getirmek lazım. Tavada yapıyorsanız, kalıba yatırdığınızda kalıbı tamamen 2 baştan da doldurması lazım.

Ayrıca sizin resimlerden gördüğüm kadarısı ile;

- Ekmeklerin kalıpta yüzeyleri gergin durmuyordu. Çok fazla pürüzlü duruyordu. Bu da düzgün kabarmayı olumsuz etkiler. Ekmeğin üst yüzeyi mümkün olduğunca saten gibi dümdüz olmalıdır.


İyi ekmek için çok fazla etmen var. Herbirisi farkına varmadan olumlu ya da olumsuz yönde etki yapabiliyor.

Resimlerden görebildiğim şimdilik bu kadar. Daha fazla detaylı konuşmaya başladıkça ayrıntılar ortaya çıkacaktır...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025