Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Yanlış yoğurmadan kastınız nedir? Nasıl yoğurmamız gerekiyor?
Öğreneceğimiz bir şey daha çıktı. 
|
Yanlış yoğurma özellikle
Mixer veya
EYM ile yapılan yoğurmalarda oluyor. Elle yoğurmalarda bu sorun değil de başka sorunlar ortaya çıkıyor...
Yüksek devir yoğurmalarda hamur iç ısısı çok fazla yükseliyor. Bu şekilde uzun süre yoğurmaya devam edilirse ekmeğin lezzetinde azalma, bu sarı pigmentlerin ortadan kaybolmasıyla ortaya çıkıyor...
Hamur yoğurmanın çok inceliği var. Farklı ekmeklerin farklı teknikleri de olabiliyor. Şimdilik bu konu ile ilgili olarak;
yoğurma esnasında kesinlikle sıcak veya ılık su kullanmayın, mikserin devrini uzun süre yüksek hızda çalıştırmayın!!!