Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn  Orada ya ben yanlış anladım ya da ilk defa ekmek yapmak isteyen birisinin beceremeyeceği bir tariften bahsedilmişti. Açıkçası eni konu bir tarif te verilmemişti. Sadece 1 birim un, 1 birim su ve 1 birim ekşi mayadan hazırlanması gerekiyor diye söylenmişti. | 
	
 Burada size ekmek tarifi değil de, mayanızı nasıl besleyeceğinizi anlatmışlar sanırım...
	Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn  Bu arada siz mayanın ekşiliğini nasıl kontrol altında tutuyorsunuz? Ph'ını ölçmüşlüğünüz var mı? | 
	
 Ph testi hiç yapmadım. Ekşilik sorunu olmadığı için bu şekil devam ediyorum. 1 hafta boyunca buzdolabında bekletebiliyorum. Daha uzun denemedim ama genelde 1 hafta kadar beklediği çok oldu. Çıkarttığımda da anında hamuru mayalayabiliyorum. Ön beslemeye falan gerek yok. Tabi ki zaman olsa da ön besleme yapabilsem çok daha güçlü bir maya olur o zaman. Lakin yine de bu şekilde de fazlaca bir sıkıntı yaşamadım...