View Single Post
Eski 24-01-2015, 15:06   #536
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Orada ya ben yanlış anladım ya da ilk defa ekmek yapmak isteyen birisinin beceremeyeceği bir tariften bahsedilmişti. Açıkçası eni konu bir tarif te verilmemişti. Sadece 1 birim un, 1 birim su ve 1 birim ekşi mayadan hazırlanması gerekiyor diye söylenmişti.
Burada size ekmek tarifi değil de, mayanızı nasıl besleyeceğinizi anlatmışlar sanırım...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Bu arada siz mayanın ekşiliğini nasıl kontrol altında tutuyorsunuz? Ph'ını ölçmüşlüğünüz var mı?
Ph testi hiç yapmadım. Ekşilik sorunu olmadığı için bu şekil devam ediyorum. 1 hafta boyunca buzdolabında bekletebiliyorum. Daha uzun denemedim ama genelde 1 hafta kadar beklediği çok oldu. Çıkarttığımda da anında hamuru mayalayabiliyorum. Ön beslemeye falan gerek yok. Tabi ki zaman olsa da ön besleme yapabilsem çok daha güçlü bir maya olur o zaman. Lakin yine de bu şekilde de fazlaca bir sıkıntı yaşamadım...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön