Sn. TigerX, yine zaman sıkıntısından tarifinize tam uyamadım ama uyduğum bir kaç nokta bile sonucu etkiledi:
-Mayaya (katı-hamur kıvamında maya kullanıyorum) unu katmadan önce suda erittim (daha önce bu işlemi yapmıyordum)
-Sonrasında diğer unları katarak yarım saat kadar beklettim. (Bu işlemi bazen yapıyordum)
-Maya için bir parça hamur ayırdım ve su ve tuzunu ekledim.
-Katlamayı yeteri kadar yapamadım, üç kez yapabildim, sonra dışarı çıkmam gerekti, akşam gelince pizza taşında pişirdim.
(önceleri katlamaya benzer 5-10 dakika süre ile bir kez veya en fazla iki kez yoğuruyordum)
Ölçü ile yapmadım ama ölçüyle de tam tariften deneyeceğim. Buna rağmen mayalanması, gözenekleri, yumuşaklığı bariz şekilde daha iyi oldu.
Mesajınızda bahsettiğiniz "banneton" yurt içinde satılıyor mu? Kullanımı çok pratik geldi, yapışma oluyor mu? Cafe Fernando'nun tarifindeki gibi kırıştırılmış yağlı kağıt kullanıyorum ama un serptiğim halde, mayalanmadan sonra yumuşadığı için taşa koyarken ekmeğin şekli bozuluyor. Belki tam tarifle yaptığımda hamur kıvamından dolayı sorun kalmayacak.
|