View Single Post
Eski 19-01-2015, 20:37   #522
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Ekmek öyle bir şeyki; herşeyi zamanında olması gerektiği gibi yapmayınca; sonuç da olması gerektiği gibi olmuyor.

Eğer yeteri kadar zaman yoksa, müsait bir zamana kadar denemeyi ertelemek daha iyidir. Bir defa başardıktan sonra, kendimize uyarlayarak ekmeğimizi yapabiliriz...

Yanlış anlamadıysam; otolizden (mayalı hamurun yoğrulmadan önce bekletilmesi) sonra maya olarak bir parça hamur ayırmışsınız. Bu ayrılan parçayı doğrudan maya olarak dolaba kaldırdıysanız ileride ekmek yaparken sorun oluşturacaktır...

Ölçü ise vazgeçilmezdir. Hata affetmeyecek durumlar olabiliyor. Ancak ustalaşınca durumu tolere edebiliyoruz...

Banneton; ben kendi bannetonumu yaptım. Öyle hazır olanlara fazladan para vermeye gerek yok. Resmi aşağıdadır. Bir süzgeç içerisine pasa bezi geçirilerek kolaylıkla yapılabilir...

Eklenen Resimler
 
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön