Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Açıkçası 1-2 fırın önceki yaptığım ekmeklerde böyle kuruma olmuyordu. Hafiften nemli kalıyordu. Daha evvel İstanbul Halk Ekmeğin ununu kullanıyordum. Yılbaşı zamanı stoklarında sorun yaşadılar ve 2 hafta boyunca ürün bulamadım. Şimdi bulabiliyorum ve tekrar kullanmaya başladım. Ama acaba un mu değişti diye aklıma takıldı. Bu 10 dk ve 35 dk dan oluşan 2 aşamalı 45 dk lık pişirme sürecini hiç değiştirmedim. Daha evvelki ekmeklerin içlerinin nemli kalması unun yapısından olabilir mi?
|
Un, ekmek olayında başrol oyuncusudur. Katkı maddesi olmadan, kalitesiz undan düzgün ekmek imkansız gibi birşey. Unu seçerken ekmeklik olan, gluteni en yüksek, sert ve sarı olan unları tercih ediniz.
Kül oranı : % 0.65
Protein : % 10-11 ve üzeri
olan beyaz unları tercih edin.
Şimdilik bazı şeyler oturana kadar %100 Tam Buğday unu ile ekmek yapmaya uğraşmayın.
O başlı başına bir uzmanlık konusudur. Ben şahsen halen %100 Tam Buğday ile deneme yapmak istemiyorum. Çünkü çok dikkat ve gayret gerekiyor. Ayrıca da kaliteli un da kaçınılmazlar arasında...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
Yardımlarınız çok. Tekrar tekrar teşekkürler. Atladığım noktalar eminim çokça vardır. Yardımlarınız ile en kısa zamanda azalması dileği ile...
|
Sizin nezlinizde, kafasında benzer soruları olanlara yardımcı olabildimse, üzerimdeki sorumluluğu yerine getirmişim demektir. Gönül rahatlığı ile çalışmalarıma devam edebilirim. Bu bilgilerin daha çok yayılması lazım. Saklanırsa vebalini ödeyemeyebiliriz...