View Single Post
Eski 24-01-2015, 13:47   #535
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
- Eğer ekmek en az 2 saat dinlendikten sonra kesilince ekmeğin içi hafiften nutubetli değilse, doku çok fazla kurumuş olabilir. Eğer hafiften de olsa bir kuruluk varsa; bu çok fazla fırında kaldığına işaret ediyor olabilir. Bu durumda ısıyı hiç düşürmeden pişirmeye devam edin ve süreyi ekmeğin rengine bakarak kısaltın diyebilirim. 5 dk. bile çok şey fark ettirecektir...
Açıkçası 1-2 fırın önceki yaptığım ekmeklerde böyle kuruma olmuyordu. Hafiften nemli kalıyordu. Daha evvel İstanbul Halk Ekmeğin ununu kullanıyordum. Yılbaşı zamanı stoklarında sorun yaşadılar ve 2 hafta boyunca ürün bulamadım. Şimdi bulabiliyorum ve tekrar kullanmaya başladım. Ama acaba un mu değişti diye aklıma takıldı. Bu 10 dk ve 35 dk dan oluşan 2 aşamalı 45 dk lık pişirme sürecini hiç değiştirmedim. Daha evvelki ekmeklerin içlerinin nemli kalması unun yapısından olabilir mi?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
Umarım az da olsa bir yardımım olmuştur. Dediğim gibi aslında olması gereken herşeyi yapıyorsunuz, ama arada ister istemez atlanan noktalar oluyor olabilir...
Yardımlarınız çok. Tekrar tekrar teşekkürler. Atladığım noktalar eminim çokça vardır. Yardımlarınız ile en kısa zamanda azalması dileği ile...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön