Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn
İşte asıl sorun şimdi geliyor. Gluten testinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyorum. 
|
Gluten testi = Pencere Testi
gibi isimlerle anılabiliyor. Hamurdan küçük bir parça alıp, 2 elinizin parmakları ile açabildiğiniz kadar yırtmadan açmaya çalışıyorsunuz. Ne kadar inceltebildiğinize bakıyorsunuz. Arkası görülebilen esnek bir yapı (Gluten yapısı) gördüğünüz zaman hamur olmuş demektir...
Aşağıdaki resimde dün yaptığım %100 Tam Buğday Unu ile yoğrulmuş bir hamurdaki gluten penceresi testini görüyorsunuz. Sanırım anlatabildim...
Sonraki resimde de
"yoğruma aşamasında hamurun dış yüzeyinin saten gibi olması gerekir" demekle ne demek istediğimi sanırım anlatabilmişimdir...
Son resimde de saklama kabında kabarması için beklemesi gösterilmiştir...