agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni623Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-01-2015, 13:44   #9
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster

-Lakin 10 dk. yoğurma bana biraz azgibi geldi. Hem de Tam Buğday ununda sürenin çok daha fazla olması gekirdi gibime geliyor.Ben eğer yoğrurularak yapılan ekmek türü bir ekmek yapıyorsam; mixerde bile en az 25-30 dk arası yoğurma ihtiyacı hissediyorum. Elde yoğurulunca bu süre de en azında 20-25 dk. olmalıdır diye düşünüyorum... Gluten yeterince gelişmemiş olabilir. Gluten testini yapıyorsanzı ve gluten gelişimi tamamsa diyecek bir sözüm yok...

- Eğer katlamaları tam olarak yapabiliyorsanız; 10 dk. bile yoğurmaya gerek yok. Ben Tartine ekmekte 2-3 dk. yoğuruyorum...
Eğer tuz bu aşamada katılacaksa dediğiniz gibi bu defa da 20-25 dk yoğurmayı deneyebilirim. Ama dediğim gibi yaptığım tarif Chad Robertson'un Tartine Bread tarifi.

İşte asıl sorun şimdi geliyor. Gluten testinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmiyorum.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025