View Single Post
Eski 09-01-2015, 15:20   #516
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TigerX Mesajı Göster
Rengi sarı olan unlar genelde gluteni de yüksek oluyor. Zaten o sarılıklar protein içeriğinden kaynaklanıyor. Hem bu şekilde besleyiciliği artmış oluyor hem de daha çok su kaldırıyor. Kabarması ve ekmeğin formu da daha bir hoş oluyor. Ayrıca tadı da daha lezzetli oluyor. Yanlış yoğurma ve un işleme ile bu sarı rengi veren pigmentler zarar görüryor. Dikkatli olmak lazım...
Yanlış yoğurmadan kastınız nedir? Nasıl yoğurmamız gerekiyor?

Öğreneceğimiz bir şey daha çıktı.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön