Araçlar

Bookmark and Share




Bonsai fotoğrafı çekerken dikkat etmeniz gerekenler
Bonsai ile ilgileniyorsanız doğa severliğinizin yanı sıra, epey uzun soluklu bir uğraşa girecek kadar sabırlısınız. Görsel sunuşa önem veren, sanatsal bir yanınız var.

Öyleyse, bonsailer başkalarının görüşüne sunulurken de aynı özenin gösterilmesi gerekir.

Yanlış çekimler

Gördüğünüz gibi arka planların karışık olması dikkati dağıtıyor.
Masanın üzerinde fotoğraflanmış bir bonsai...


Arka planda görünen ev ya da binalar...


...

[ Devamı>>]


Jul 15, 2006 - 7:59 PM - Gönderen malina

Bonsai fotoğrafı çekerken ışık kullanımı
Fotoğrafta ışık kullanımı

Günümüzde otomatik / digital makinelerin artması beraberinde bir sorunu da getirdi. Uygunsuz flaş kullanımı. Bu makineler, gerekli gereksiz, her fırsatta flaş kullanma eğiliminde. Bu da, zaten minik olan bonsainizin ayrıtılarının kaçmasına neden oluyor.

Ne yapılabilir?

Öncelikle makine üstü flaşınızın otomatik çalışmasını iptal edin.

Tripod kullanın (3 bacaklı fotoğraf makinesi ayağı)

Eğer makro çekim flaşınız varsa (yakın çekimlerde kullanılan objektifi çember şeklinde saran ya da yine objektife bağlı bir çubukla sağlı sollu duran iki minik flaş) bunu tercih edin. Sağ ve soldan gelen fazla ışıklar birbirini öldürdüğü gibi...

[ Devamı>>]


Nov 14, 2005 - 6:26 PM - Gönderen Eaglion

Sulama ne zaman yapılmalı?
Sulamanin ne zaman yapilacağı ağacin cinsine gore farklilik gosterir. mesela cam, ceviz ve kestane gibi agaclarin topragi zeminden 2-3 cm derinligine kadar kurudugunda sulama yapilmali.

Bu da kis aylarinde haftada bir, yaz aylarinda da 3-4 gunde bire kadar duser. toprak sulamasinin yaninda bir de sprey ile yapraklari nemlendirmek gerekir. bunu da mutlak suretle ya sabahin erken saatlerinde (bitkilerin durdugu yer sabah gunesi almiyorsa) ya da gece gec vakitte yapilmali.

Yapraklar bu sayede nemlerini korurken tum bitkinin de su ihtiyacini karsilar. gunes almadigi zamanlarda yapilmasinin tek sebebi ise su damlaciklarina gunes isigi geldiginde her bir damlacik mercek etkisi yaparak yapraklarin yanmasina neden...

[ Devamı>>]


Jul 08, 2005 - 12:43 AM - Gönderen malina

Yaprakların boyutları nasıl küçültülür?
yapraklari kucultme konusuna gelirsek. en iyi yontem bahsettigin kesme
yontemidir (yapraklari yapragin hemen altindan yaz ortasina dogru kesmek.
boylece agac bir kis mevsimi yasadigini zannediyor ve tekrar, daha kucuk yapraklar cikariyor.) Ama yapragin kokunden degil ortasindan veya yapragin dibine doğru ama yine de ortaya yakin bir yerden.

bu yaprak kesimlerini yaptiginizda bitki kendi dogal ortaminda (yasadigi yerde) bir veya birkac canlinin yapraklarini yedigini veya yapraklarina zarar verdigini dusunur ve yapraklarinin ebatlarini kucultme yoluna giderek bu zarari minimize etmeye calisir.

ama bu yaprak kısaltma islemi her bitkide farkli sekilde yapilir. mesela Cam agaclarinde yapraklari keserseniz...

[ Devamı>>]


Jul 08, 2005 - 12:36 AM - Gönderen malina

Hangi ağaç türleri başlamak için uygun?
Başlamak için genelde değişken hava koşulları, susuzluk ve aşırı sulama gibi olumsuzluklara dayanıklı, ya da arsız büyüyen türler, tercihen yapraklı ağaçlar önerilir. Yaşadığınız bölgede doğal olarak bulunan türler de özellikle tercih edilebilir.

Şişmir gibi yapraklı türlerin yanında ardıç türleri de genel olarak dayanıklı ağaçlardır. Alıçlar, Açelyalar gibi ağaçlar da önerilebilir. Bonsai sitelerini gezerseniz en çok göreceğiniz üç tür Çam (pinus), Ardıç (juniper) ve Akçaağaç (Acer) türleridir.

Eğer gerçekten bu hobiyi sabırla devam ettirebileceğinize inanıyorsanız ilk başlarda ağaçlarınızı kaybedebileceğinizi (hatta %99 kaybedeceğinizi) bilerek başlayın. Tohumdan büyütmek başlamak için iyi bir yöntem değildir....

[ Devamı>>]


Jul 06, 2005 - 8:29 AM - Gönderen malina

Hazır Bonsai satın alarak mı başlamalıyım?
Yeni başlayacaklara tavsiyem hazır bonsai satın almayın.Çünkü biz yıllardır uğraşıyoruz hala sulama konusunda yetersiziz. Hala sulama konusundaki hatalardan ağaçlarımız ölüyor. Bunun üzerine toprak konusundaki yetersizliğimizde eklenince sonuç dahada hızlanıyor.

Durum böyle iken bir toptancı tarafından üretilmiş ya da getirtilmiş bir bonsainin büyük merkezlerde deneyimsiz kişilerin elinde ne halde olur siz düşünün. Genelde satın alınan bonsailer kısa sürede ölüyor. Çünkü sizin elinize geçinceye kadar ağaç yeterince eziyet çekmiş oluyor. Üzerine birde sizin tecrübesizliğiniz eklenince artık siz tahmin edin.

Bence bonsaiye başlamak için en uygun yöntem fidancılardan kalın gövdeli bol dallı bir ağaç seçip bununla...

[ Devamı>>]


Jul 06, 2005 - 8:25 AM - Gönderen malina

Yazılım vBadvanced CMPS, Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024