09-03-2007, 20:19 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Kapari / Gebereotu
Merhaba Ziraatçi .Kapari Meyve reçelini merak ettim.Tarifi nasıl.Karpuzlar yeşil hamkenmi yoksa olgunlaşınca mı yapılıyor.bilgi verirseniz sevinirim. |
10-03-2007, 11:19 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sebo17 teşekkür ederim.Yemek tariflerini ve salataları biliyorum.Ama reçelini ilk defa duydum. |
10-03-2007, 15:52 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sağol Sebo .Bekliyorum.... |
11-03-2007, 00:42 | #6 |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
Sevgili Elfogi Geçen yıl Antalya Fuarında bakmıştım kapari reçelinin tadına.Ama nasıl yapıldığını şu anda biliyorum diyemem.Ancak karpuzların yeşil iken toplandığı kesin.Vaktimiz çok dardı.Daha sonra da fırsatım olmadı.Ama kesinlikle araştıracak ve cevap vereceğim. |
12-03-2007, 10:28 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Teşekkür ederim.Sabırla bekliyecem..Ben biraz baktım bulamadım. |
14-03-2007, 21:21 | #8 | |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
Alıntı:
Günlerdir kapari reçelinin tarifini bulmaya çalışıyorum ama sır gibi saklıyorlar.Sadece fiyatlarını söylüyorlar,ama yapılşını bir türlü söylemiyorlar ama eninde sonunda bulacağım.Hiç bulamazsam kendim yaparak deneyeceğim.Eşim gıda teknikeri.Onunla karar verdik bu işi mutlaka çözeceğiz. |
|
14-03-2007, 21:23 | #9 |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
İnsanlarımız niye bilgilerini saklıyorlar anlayamıyorum. |
14-03-2007, 23:00 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Bu gün 10 adet kapari fidanım geldi..Nisanın başlarında dikeceğim yerlerine inşallah.. Tutarsa seneye kapariler benden bende nette çok aradım..Sonunda bulacağız tarifi Düzenleyen aer : 17-03-2007 saat 17:35 |
14-03-2007, 23:30 | #11 |
Ağaçsever
|
Geçenlerde ben de farklı bir tat arayışıyla bir kavanoz kapari almıştım. Hala buzdolabımda duruyor. Çok kötü bir tatı var. Damak tadıma hiç uygun değil. Keskin tadı her türlü salatada kendini belli ediyor. Salatalarda ve çorbalarda çok az miktarda kullanılırsa belki bir kaç tanesi tadını hissettirmeden yenebiliyior. Ama dediğim gibi acayip kötü bir tadı var. Bu bitkinin meyvesini (tomurcuklarını) ülkemizde tüketen var mı? Dahası severek tüketen var mı? |
14-03-2007, 23:46 | #12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tabii, kaparilerden de isteriz. Düzenleyen Yücel Özlem : 17-03-2007 saat 09:37 |
|
15-03-2007, 09:34 | #13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. |
|
15-03-2007, 10:12 | #14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Bence güzel dağişik bir aroması var.Patates salatası ile güzel oluyor. |
15-03-2007, 10:14 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Sayın Ziraatçi sabrınıza hayranım.Siz bu gidişle çözersiniz.Ben kaparileri olamsını bekliyecem .Kendim deniyecem.Normal reçel nasıl yapılıyorsa bir deneriz. |
15-03-2007, 23:35 | #16 | |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
Alıntı:
Evet biz severek tüketiyoruz. |
|
15-03-2007, 23:42 | #17 | |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
Alıntı:
Ben de kaparinin olmasını bekleyeceğim için sabretmem lazım.Burda bir acılık söz konusu.Önemli olan o acılığın giderilmesi.Kapari için özel bir yöntem var mı?Onu bilmiyoruz.Acılık olmasa reçel yapmak zor değil.Materyal oluncaya kadar araştıracağız.Kapari olunca kendimiz de deneyeceğiz.Şu anda elimizde kalmadığı için deneyemiyoruz.Piyasadan da almak istemiyorum.Biz doğadan topluyoruz kapariyi.Turşusunu yaparak tüketiyoruz. |
|
16-03-2007, 10:14 | #18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Acılığı tuzla gideriliyor.Ama sonra tuzlu bir reçel nasıl olur bilemiyorum. Sezon bir gelsin toplar deneriz. |
16-03-2007, 16:45 | #19 |
YÖRÜKOĞLU
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: Karaman
Mesajlar: 22
|
Ben de sezonu bekliyorum zaten.Ama o zamana kadar da birşey bulabilirsem payalşırız. |
16-03-2007, 17:14 | #20 |
agaclar.net
|
Gökçeada'da bir Rum köyünde yaşlı bir amcanın bana anlattığı gibi yaparsanız acısını tuzsuz giderirsiniz Elfogi Tomurcukları suya koyuyorsunuz sonra bu suyu acısı çıkana kadar hergün değiştiriyorsunuz. Yalnız bu arada diriliğini yitirtmeyin. Sürekli elinizle kontrol edin. Acı suyu çıkınca salamura yapıyorum, demek salamura yapmadan reçel yapılıyor diye düşünüyorum. |
16-03-2007, 18:59 | #22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Mine Hanım Teşekkür ederiz. Sezon gelsin denerim.Sonrada denememi burda anlatırım.. |
17-03-2007, 17:34 | #23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Alıntı:
Hava güzel olunca, yakında olan fidanlıkta buldum kendimi.. iki zeytin ve şimşir aldım..Şimdilik balkonda keyif sürecekler.. Esnaf abimin, bozukluğu olmayınca 1 ytl ye 2 adet sümbül verdi.. Keşke sümbüllerin hepsini alsaydım.. Salon harika kokuyor.. |
|
03-04-2007, 00:02 | #26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 342
|
Yıllar önce yabani incir reçeli yapımını görmüştüm. Yabani incirin acılığını almak için önce kaynatıp süzülmüş, sonra mavi renkli bir madde( doğru hatırlıyorsam göztaşı dedikleri) koyup 1-2 saat kadar bekletmişlerdi. Ve ardından bol su ile yıkanıp normal reçel yapım işlemine tabi tutmuşlardı.. Kapari içinde aynı yöntem olabilir mi acaba |
14-09-2007, 15:36 | #27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
|
Bu sene enteresan biçimde tarlanın her tarafında kapariler ortaya çıktı. Belki de ayrık otları ve diğer yabani otlar kuraklığa tahammül edemedikleri için kapariler yeşerme olanağı buldular. 50-60 kök kadar varlar. Tatil dönüşü keşfettiğim için meyveler olgunlaşmış durumdaydı. Dolayısıyla topladıklarım zeytin büyüklüğünde, hatta bazıları biraz daha büyük. İnternetin altını üstüne getirdim (desem biraz abartmış olurum) yine de kapari meyvesinden neler yapıldığına dair açık bir tarife rastlamadım. Devlet sırrı gibi korunuyor. Hatta bir yurttaşımız dünyada ilk kez reçelini kendisi yaptığı için patentini bile almış, kutlarız kendisini. (Kimbilir, belki de herkez yapıp yiyebilse daha çok yaygınlaşacak ve daha çok satacak.) Sitenin birinden yemek tariflerini buldum ama yemeklere hangi biçimde konacağına dair açık bir bilgi yok. Bir yerde %20 oranda salamura yapabileceğimiz yazıyordu. Yani beşte bir oranda tuzu kastediyor sanırım. Belki de bir hata yaptım çeşme suyu kullandım, herhalde kaynamış su daha doğru olacaktı. Şu anda bir haftadan beri kavanozların içindeler. Bir tanesi açıp baktım, kırmızımtırak ve kurumakta olan yemiş görünümünde. Sonucu sizlere bildireceğim. Bu hafta toplayacaklarım konusunda her türlü öneriye açığım. Sevgiyle kalın |
14-09-2007, 18:11 | #28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
|
Ben geçen sene topladığım kaparileri kalın kayatuzunda 15 gün beklettin.Renkleri koyu yeşil olunca sirkeli suda salamura yaptım.Yarı su yarı sirke. |
21-09-2007, 10:06 | #30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
|
Dün akşam salamura yaptığım kapari kavanozunu açtım ve yemek yanında tadı nasıl oluyor diye bir tanesini kestim. Kaparilerim biraz iri olduğu için çekirdekleri havyar görünümündeydi, onları bıçağın ucuyla sıyırdım ve bordo rengindeki etli kabuğunu yedim. Hızımı alamadım dört tane daha yedim. Kızıma da verdim tadını yadırgamadı. Eşim merak etmediği için onu kendi haline bıraktım. Neme lazım hemen biter miter. Sonuç, bu hafta sonu tarladaki tüm kapariler son ferdine kadar toplanacak ve çevrelerindeki böğürtlen vs. gibi yabancı otlar temizlenecek. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|