View Single Post
Eski 15-03-2007, 22:35   #16
ziraatcı
YÖRÜKOĞLU

ziraatcı's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antienflamatuar Mesajı Göster
Geçenlerde ben de farklı bir tat arayışıyla bir kavanoz kapari almıştım. Hala buzdolabımda duruyor. Çok kötü bir tatı var. Damak tadıma hiç uygun değil. Keskin tadı her türlü salatada kendini belli ediyor. Salatalarda ve çorbalarda çok az miktarda kullanılırsa belki bir kaç tanesi tadını hissettirmeden yenebiliyior. Ama dediğim gibi acayip kötü bir tadı var.
Bu bitkinin meyvesini (tomurcuklarını) ülkemizde tüketen var mı? Dahası severek tüketen var mı?
Aldığınız kapariyi nasıl ürettiler bilmiyorum ama biz çok seviyoruz.Ama turşusunu kendimiz yapıyoruz.Tomurcukları toplayarak % 20 'lik salamurada yaklaşık 3 ay bekleterek acısını alıyoruz.Daha sonra tuzlu sudan çıkartarak sirkeli,sarmısaklı,limon tuzlu turşusunu yapıyoruz ve tüketiyoruz.Görev yaptığım köyde daha önce hiç bilmiyorlardı,şu anda herkes kapari tüketiyor.Zeytinyağı ile muamele edilir ve domates kurusu ile karıştırılınca da güzel bir kahvaltılık malzeme ortaya çıkıyor.Üzerine biraz da kekik,nane eklerseniz daha güzel olur.Özellikle turşusu çiğ köftenin yanında çok güzel oluyor.Ama dediğim gibi yapılış şekli önemli.
Evet biz severek tüketiyoruz.

ziraatcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön