20-03-2017, 15:18 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-02-2017
|
Orkidelerde hümik asid kullanımı
*** arkadaşlar orkidelerde hümik asid kullanımı ile ilgili bilgi arıyorum fakat pek rastlamadım. Kullanan var mı? Yararı zararı olur mu? |
20-03-2017, 22:01 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Sn.Magical, Yabanci kaynaklari humic acid orchid seklinde inceleyebilirsiniz ancak benim gordugum ve guvendigim bir ismin yorumu sudur. Kendisi orkide gubresi konusunda Amerika'daki onemli bir satici. 'Humic acid is a weak acid, so will have very little impact on fertilizer solution pH.' yani kisacasi bir gubre olarak cok az etki edecegidir. |
21-03-2017, 13:18 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Cymbidium orkidesinde yapılmış bir çalışma var. Aclimatização de orquídea (Cymbidium sp.) em resposta à aplicação de ácidos húmicos Portekizce. İngilizce özeti verilmiş. Bu çalışmaya göre, humik asitin cymbidium orkidesi üzerine olumlu bir etki yaptığı belirtiliyor. |
12-09-2024, 10:18 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2022
|
Selamlar saygilarimla kucuk bir duzeltme yapmak isterim verdiginiz ingilizce kesitte. Ph uzerinde ki etkisi cok kucuk olacaktir. Diyor genel etkiden degil sadece PH uzerindeki etkinin cok dusukolacagini belirmis bu yorum genel etkiden bahsetmiyor. Orkidelerde sulama ve gubre veya katki maddesi verildiginde suyun PH degeri cok onemlidir. Ve sanirim bu yorum suda PH dusurmesini beklemeyin etkisi cok azdir anlaminda bir yorum oldugunu anliyorum ben. Yani genel etki hala iyi olabilir de. Aslinda bende bunu deneyimleyecegim bu yoruma da etkileri arastirirken geldim. Bu arada bir besin almistim orkidelerde koklendirici olarak piyasada ve icerigine baktigimda iceriginde ki humik yapi etkisi ile koklendirmeye tesvik eder yazdigi icin ziraatcimden humik asit aldim ve tabi ki konsantre butuyuk sise aldigim bir litrelik koklendiriciye gore cok cok daha ekonomik geldi. Bu aldigim urunler yuzlerce litre yapabiliyorken ayni fiyata bir litrelik seyreltilmis urun almak cok mantikli gelmedi. Ve tabi ki ilk almis oldugum o litrelik urunun cok iyi sonuclar verdigini tecrube ettigimden. Prodesyonel zirai boyunu almak istemistim. Su ana kadar ki deneyimlerim humik icerigin orkidelerde kok gelisimini tesvik ettigini soyleyebilirim. Tesekkurler 🙏 |
Etiketler |
bakım, gübre, hümik asid, orkide |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|