![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Yarışmalar Hakkında
Çiçek ve Çocuk [Haziran 2010] Asuman'ın fotoğrafları dereceye girecek kadar iyiyse suç nerde burda? Sonuçta en iyi fotoğraflara oy veriliyor, 'sen daha önce kazandın, şimdi fotoğrafların haketse bile dereceye giremezsin' mantığı o kişiye haksızlıktır. Fotoğraf severlere de öyle... E bundan sonra Asuman yarışmaya fotoğraf ekleyemeyecek demektir, sonuç bu mu yani??? Tebrikler... http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21229 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sondaki not çok düşünülmeden, verilmiş bir karar diye düşünüyorum şahsen. Katılan ve 2 kez dereceye girmiş ve hediye hakkı kazanmış olan üyelerin hediye almama maddesini sonuna kadar destekliyorum. ( Ki ikinci hediyem de henüz elime geçmiş değil. ) Lakin oylama hakkının kişiden alınması fotoğraf yarışmalarına katılma gereğini de lüzumsuz hale getirir. Eğer içinde bulunduğumuz forum yarışmaya ayrılmışsa ve kişi bu yarışmaya katıldıysa hertürlü oylanmalı bana göre. Aksi halde hiç bir anlam taşımaz bu yarışma. Verilen karar adil olmadığı gibi saygı kurallarına da hiç uygun değil. Çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |||
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yarışmalarında kural olarak 1.2.3. seçilmemektedir. ![]() Yani jüri en beğendiği 5 fotoğrafı seçmektedir. Oylama ise maalesef 5 kişiye de ödül veremeyeceğimiz için ilk üçü bazen ilk 2'yi belirlemek içindir. Bu sebeple de yarışma kurallarında belirtildiği üzere 2010 yılı içerisinde 2 kez ödül alanlar oylamaya dahil edilmemektedir. Yani aslında burada görülen 5 fotoğraf zaten jüri üyelerince beğenilip ilk beşe bırakılanlardır. Yarışma kurallarından; Alıntı:
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Anlatmak istediğimiz şeyin ödül almak olmadığını sanırım bir kez daha belirtmekte fayda var. En çok oyu almış olsa bile ödül verilmeyebilir. Bu daha anlaşılır olurdu... Önemli olan oylamaya dahil edilmesi. İlk 5'e girmiş olabilir, ama oy attırmamak ödül verilmesin diye ise zaten bunu talep eden de yok sanıyorum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
"2010 yılı içerisinde 2 kez ödül alanlar oylamaya dahil edilmemektedir" Ben bu kurala şöyle bakıyorum: Üyelerimiz arasında hem profosyonel hem de profosyoneller kadar iyi fotoğraf çeken arkadaşlar var. Ve onların da yarışmaya devamlı katıldığını düşünün. İlk derecelerin hemen hepsi onlar arasında paylaşılmayacak mıdır? Bu sefer de tüm diğer üyelerin şevki kırılmayacak mıdır? Madem hep onlar iyi, biz hiç dereceye giremiyoruz, biz katılmayalım noktasına gelinmeyecek midir? "Lakin oylama hakkının kişiden alınması fotoğraf yarışmalarına katılma gereğini de lüzumsuz hale getirir. " durumu daha katmerlisi ile oluşacaktır. Yarışmalarımıza, sadece foto içerikli diğer sitelerde olduğu gibi yüzlerce katılan kişi yok ki arkadaşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öyle sanıyorum ki ben de şu kuralı çok da açık anlatamadım. Alıntı:
Yani oylama işin süsü, üyelerin sürece dahil edilmesi, olaya ortak olması. Asıl derece ilk beşe girmekte. Alıntı:
Öyle sanıyorum ki oylamaya dahil edilmeme sürecinin sadece diğer üyeler de hediye alabilsinden ibaret olduğunu anlatabilmişimdir. Bu arada sevgili çekirdek'in düşüncesi de hediye konusuna bakış açımızı yansıtır içerikli olmuş. Teşekkürler. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Benim için fotoğrafımın görülmeye değer olması yeterli. Doğruyu söylemek gerekirse, konu çocuk olduğunda bu işin zor olacağı baştan belliydi. Yarışmaya katılan tüm fotoğraflar birbirinden güzeldi(benimki de dahil ![]() Ben de Vildan hanım gibi oylayamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
agaclar.net
|
Tartıştığınız kural daha önce yoktu. Çekirdeğin özetlediği durumu yaşamaya başlayınca bu kuralı ekledik. Alıntı:
agaclar.net yarışmasının amacı, en iyi fotoğrafı seçmek değil. En iyi 5 fotoğrafı seçmek. Yeterli sponsorumuz olduğu zamanlar tümüne ödül verebiliriz. Şimdilik olmadığına göre bir seçim yapmak gerekiyor. Üyelerin yaptığı oylama kimin ödülü alacağını belirliyor. Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, gelin oylayalım, zaten bu bölüm yeteri kadar ilgi görmüyor. Nehir ve clematislerdeki coşku, Ayşe Özdil'in Karagözlü genç kızı, Asuman'ın yeğenininin minicik parmaklarıyla çiçek toplayışı, Enigma ve Frezia'nın çocuklarındaki masumiyet çok çok güzeldi. Frezıa ne güzel bir bakış yakalamış, fotoğrafı çektikten sonra o bakışın ardından ağlamak mı geldi gülmek mi ? Asuman oylamadan çıkarıldığına göre, oyum Adalet Hanım'a. Oylama konusunda Asuman ve Zühre'ye katılıyorum. Dereceye giren arkadaşımız daha önce ödül almışsa, ödül bir sonraki en çok oy alana verilebilir, çünkü artık herkes biliyordur, bu yarışmaya ilgi gösteren arkadaşların amacı ödül değil. Ama gönderilen fotoğraflar sanki ilk kez gönderiliyormuş gibi değerlendirilip oylanmalı Düzenleyen Vildan Sönmez : 12-07-2010 saat 11:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
"Ödül önemli değil" cümlesini o kadar çok duyduk ki, devam etmenin gereği kalmadı. Fotoğraf yarışmalarında ödül dağıtımı iptal edilmiştir. Yarışmada en iyi 5 fotoğrafı seçiyorduk, ödül için oylama yapıyorduk. Bu durumda iki seçenek var: 1. En iyi 5 fotoğrafı seçip bırakmak 2. 5 fotoğrafın sıralaması için üyelerin oylamasını istemek Ne tür sorunlar oluşturabileceğini de gözardı etmeden, hangisini tercih edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Vildan ablacığım esasen kızım fotoğraf çektirmeyi pek sevmiyor onu kandırmak için orda uğur böceği olduğunu söylemiştim.Yani bu bir şaşkınlık anıydı ![]() Fotoğrafı yaylada uçurum sayılacak bir yol kenarında çektim,bu çiçekler sadece orda vardı çok güzeldiler. Beğenilmesine sevindim,çok teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Ancak, birbirini yakından tanıyan arkadaşlar hatır oyu kullanmamalı, fotoğraf kime ait olursa olsun, gerçekten beğendiği fotoğrafa oy vermeli. Ayrıca; hiç kimse kendi fotoğrafına oy vermemeli. Bu şekilde bir seçim konuya daha fazla katılım sağlayacaktır diye düşünüyorum. "Nehir ve Clematis" adlı fotoğrafımı izlenmeye değer bulduğunuz için hepinize teşekkürler ediyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
"Fotoğraf yarışmasında ödül dağıtımı iptal edilmiştir." Fotoğrafların seçimini jüri yapmalıdır. Çünkü: *Jürinin, fotğrafların nitelik ve içeriği hakkında belli kriterleri vardır. *Jüri, objektif ve tarafsız olmak sorumluluğunu taşır. *"Ödül önemli değil" görüşü ağırlıkta olduğundan, Ben. 1. şıkkı seçiyorum. Zaten ilk 5'e girmek te ödül niteliği taşır. Eleştirilere gelince:Bu konu zaten eleştiriler sonucunda gündeme gelmedi mi? Haklı eleştirilere verilecek cevap her zaman vardır. Saygılar. Düzenleyen hozat : 14-07-2010 saat 02:22 Neden: noktalama işareti tamamlandı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
"Fotoğraf yarışmasında ödül dağıtımı iptal edilmiştir." 1-5 fotoğrafı jüri seçmeli, 2-üyelerin oylaması sonucu sıralama yapılarak bir tanesi birinci, ya da ayın fotoğrafı olmalı. Eminim arkadaşlar tarafsız oylama yapacaklardır. Bu da en güzel ödül olur bence. Böylece ödül dağıtımı, takibi gibi problemler de ortadan kalkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Canım ömrü, bahtı güzel olsun, Hepimizin çocuklarının. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak, eğer bir fotoğraf yarışması söz konusu ise, katılmak isteyenler biraz daha özenli çekim ve seçim yapmalılar. Bu konuda yardımcı olacak bir başlığımız vardı yanılmıyorsam. Bir de fotoğrafa "Resim" demekte ısrar etmesek daha iyi olur ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Önce konuştuğumuz konuyu halletsek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Evet bu başlıkta yok ama diğer bütün başlıklarda "resim" olarak ifade edildiği için yazmıştım. Fotoğraf seçimi için bir ön eleme yapılabilir bu işten anlayan arkadaşlarımız tarafından. İçinden konuya uygun olmayanlar, netlik problemi olanlar, çok fazla photoshop müdahalesi olanlar, döndürülmesi gereken fotoğraflar elenebilir. Tabii fotoğrafı elenen üye bunu nasıl karşılar diyeceksiniz, tatsızlıklar yaşanır mı, yaşanabilir. Geriye kalan tüm fotoğraflar üyelerin oylamasına sunulabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aklıma gelen tek şeyi söyleyeyim. yarışmalara katılıp ta üç'ten fazla ilk 5'e girmiş üyeler varsa, Bu üyeler ayrı bir gurup olarak değerlendirilip,aralarındaan ayın fotoğrafı seçilebilir mi? Tabii ki söylemesi kolay, bu elemenin jüriye ikinci bir mesai harcatacağının farkındayım. Böyle olursa, daha amatör olanların sahası genişler diye düşündüm. Düşünmekten vazgeçmedim, halâ düşünüyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Katılımcılar arasında amatör profesyonel ayırımını yapmak çok zor. Bizim yarışmamızda katılımcıları nasıl sınıflandırabiliriz ki ? Kaldı ki bir çok yarışma her iki grup birarada olmak üzere yapılıyor. Fotoğrafla ilgilenen amatörler de diğerlerinin arasından sıyrılabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1. Ödülün kaldırılması isabetli bir karar olmuş. 2. Jüri, daha önce ilk beşe kalıp kalmadığını gözetmeden, beş fotoğraf seçsin, 3. Üyelerin oylama uygulamasından vazgeçilsin. 4. "Fotoğraf yarışmaları" başlığı yerine, "bu ayın fotoğraf konusu" başlığı altında üyeler fotoğraflarını yüklesin. Sonuçta ödül ve yarışma olmayınca kavga gürültü de olmaz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Cem Bey Merhabalar, Size katılıyorum: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Ama eş dost oylaması bölümüne itirazım var, çok da öyle olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca fotoğraftan anlama iddiası da yok ortada, gözümüze gönlümüze güzel geleni oyluyoruz. Üyelerin oylaması kaldırılırsa çok pasif durumda kalınacağından heyecan azalacak. Ben tam tersi oylamaya katılımı arttırabilsek keşke diyorum. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaldı ki, ben sizin fotoğrafınızı görünce "eyvah, hiç şansım yok" diye düşünmüştüm ![]() Bunu da daha önce yarışmaya katıldığınız fotoğrafa mesaj yazarak ne kadar beğendiğimi bildirmiştim. Eş dost kayırması elbette olmasın, zaten buna hiç de gerek yok, çünkü ödül de yok. Burada, Vildan hanımın dediği gibi, gözümüzü gönlümüzü okşayan kareler bizim için güzeldir, sanatsal değerlerini bilemeyiz. Fotoğraflarınızdan anladığım kadarı ile, bu konuyu iyi biliyorsunuz, yukarıdaki tarzda eleştiriler getireceğinize, bizlere daha iyi fotoğraf çekmek için yollar tarif etseniz daha şık olurdu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Son üç dört yarışmadır, oy kullanan bir üye olarak, eş dost oylaması yaptığımı düşünmüyorum.Bütün ağaçlar. net üyelerine eşit mesafedeyim. Ödül olmasa da, oylama olması taraftarıyım. Sayın Vildan Sönmez'in de söylediği gibi, katılımın arttırılabilmesi için, neler yapılabiliri düşünmeliyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ödülleri kaldırma nedenimiz, sadece bu tartışma değil. Bir süre önce, alma gereği bile duymayan arkadaşlar var, kaldırsak mı diye düşünmüştük. Yani birbirine zıt iki gerekçe var ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Tam da geldiğimiz şu noktada olay, hediye kavgasına dönüşmüş sanki. 'Hediye önemli değil' diyenlere inanın lütfen, ayrıca tanıdıklara oy verme, kayırma iddiasına da katılmıyorum. Son aylardaki oylamalarda ve çıkan sonuçta böyle birşey görmüyorum. Haketmeyen, berbat bir fotoğrafın dereceye girdiğini kimse söylemeyez, ancak çekimde bazı ufak ve teknik hatalar olduğu söylenebilir sadece. O da fotoğrafı sefil yapmaz. Tüm teknik kurallara uyabilirsiniz, kimsenin farkında olmadığı ve bilmediği teknik bilgiler kullanabilirsiniz, ama çektiğiniz fotoğraf kimseyi etkilemeyebilir. Ayrıca önerim de şudur, zaten bölüme ilgisizliğin olduğundan yakınıyorsunuz, o zaman üyelerin oylamaya katılmalarını engelememeniz gerekir. Tansiyon düşer, heyecan azalır. Ve bir kez daha belirteyim; sırf arkadaş ya da yakın diye kimsenin berbat bir fotoğrafa oy verdiğine, verebileceğine inanmıyorum, kimse çocuk değil. Yani kıssadan hisse, ödülü kaldırın yeter. Bir de çekirdek'in sorusu var değil mi? Profesyonel düzeyde fotoğraf çekmek bir suç değildir, amatörleri de, her fotoğraf çekeni de ihya edelim diye bir kural yok. Onlar da böylelikle daha iyisini çekebilmek için kendilerini geliştirebilirler, hepimizin yapmaya çalıştığı zaten bu. 'İyi çekiyorsan yarışmaya katılma, diğerlerine haksızlık oluyor' diye bir mantık olamaz. Kimsenin de kötü bir fotoğrafı varsa seçilmediği için üzüldüğünü, oturup ağladığnı sanmıyorum. Herkes daha iyisini çekebilmek için uğraş vermeli, daha iyiyi, daha güzeli hedeflemeli. Bu iş tıpkı çiçek yetiştirmeye benzemeli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kime nerede yarışmaya katılmayın denmiş? Başlangıçta gülerek tepki vermekle birlikte işin tadını kaçırmaktasınız. Bu yazdığınızı okuyan da sanki birilerine katılmayın demişiz sanacak! Alıntı:
Sevgi, Saygı |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|