14-03-2006, 09:59 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2006
|
Sinek Kapan, Venus Fly Trap (VFT) (Dionaea muscipula)
ben bu çiçeği aldım ama yasam sartlarını bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim |
14-03-2006, 10:55 | #3 |
agaclar.net
|
|
14-03-2006, 14:24 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Bu dostumuz etçil bitkilerden yanılmıyorsam. Tabiri caizse kaşınan bir uçan böcük dostumuz bu arkadaşa konar da, dikenli yapraklarının arasında merakla bulunmak isterde içindeki tetik mekanizması olan bir dikenciğe basarsa bu dikenli yapraklar kapanır ve böcük dostumuzun bundan kurtulması pekte kolay olmaz. |
14-03-2006, 14:55 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
bu ve bubn tarzında bitkiler zaman zaman bauhause da satılıyor.ben sürahi tipli olandan almıştım ama öldü. |
15-03-2006, 10:48 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2006
|
bakımı nasıl olacak
yani su falan toprak sitelerin hepsi ingilizce anlamıyorum |
13-04-2006, 13:09 | #9 |
Ağaç Dostu
|
.
Arkadaşlar http://www.youtube.com/watch?v=DPDxs...elated&search= http://www.akvaryumkulubu.org/phpbb2...ic.php?t=22936 linkinde ,venüs sinek kapanı için ayrıntılı bilgi var.... http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1839081 http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1751782 ise satışları yapılıyor. Bu arada Ankara da bu bitkiyi satan kişi veya çiçekçi varsa almak istiyorum. Düzenleyen denizakvaryumu : 21-06-2007 saat 23:35 |
15-04-2006, 11:57 | #12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2006
|
ya ben ilk defa duydum bu bitkinin ismini nasıl bişii??? fotoğrafı falan var mı? |
15-04-2006, 12:00 | #13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2006
|
şimdi gördüm çiçeği denizakvaryumu sayesinde. ya bence çok haklı her evde bitane olmalı özellikle bol sinekli bölgelerde.. |
27-11-2006, 16:16 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Araştırmalarıma göre bu bitki sadece saf su istiyor. Paket su, çeşme suyu v.s sevmiyor. Salgıladığı kokuyla böcekleri kendine çekip iki kanadını kapatıp besleniyor aynı zamanda. Gittigidiyor.com adresinde ürün bilgilerinde okumuştum bunları. |
12-12-2006, 13:01 | #15 |
Ağaçsever
|
Venus Fly Trap.
Venus Fly Trap:Arkadaşlar Ben Bu Bitkinin Tohumundan Alldım İlk Adım Olarak Ne Yapmalıyım Mesela:Tohum Ekimini nezamn yapmalıyım.? Hangi Tür Torf Kullanmalıyım Hepsi Uyarmı Bu Torfların.Sulamayı Nasıl Ve Hangi Aralıklarla Yapmalıyım Oda Isı İsteği Nasıl.Torfa Perlit karıştırsam nasıl olur havalan ma olayı anlarsınızya bir de spagnum yosunu olayını sorucam nasıl oluşturabilirim Kokopit Yetiştirme ortamı için nasıl Bir materyeldir. Not:Eğer Size Özel Bir Yetiştirme Tekniği Varsa Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim.Diğer Başlıklara Baktım Ama Pek Somut Bilgilere Ulşamadım Genelde sohpet muhabbet seviyesinde giden yazılar var lütfen bana net ve anlaşılır bir şekilde bakım hakkında bilgi verirmisiniz Bitkinin Videolarını İzlemek İstiyenlere Video 1 Video 2 |
12-12-2006, 14:47 | #17 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
sanırım hormonları tanıyorsunuz. burda gibberelik asit ile torf yüzeyine ekim yapmanız gerek üzerini örtmemeliyiz. dionaea'nın NŞA %40'lık bir çimlenme oranı var buna bir kere hazırlıklı olun bu oran bekletilme ile exponential bir hızla azalmakda. bunun içindir ki yurtdışında bazı özel klon tohumları yüksek fiyatlarda kapışılmaktadır. Burada bir paradox teşkil ediyormuş gibi görünse de zaman zaman dionaea da ve diğer cp lerde de abssisic asidin de filizlendirmeyi teşfik edici özelliği de var. çok özel spesifik bir çimlendirme yöntemi yok gibi ise de çevre ve yetişme ortamı açısından dikkat etmeniz gereken bir dizi olmazsa olmazlar var. torf ve su özel istekleri dahilinde. cocospeat i unutun canlı sphagnum yosunu bu işin mercedesidir. bazen tüm diğer bitkilerde doğru bildikleriniz CP lerde ters tepebilir. örneğin dionaea'nın yaprak çeliğine pudra talkı tavsiyenizde olduğu gibi... bu konuda türkçe makale bilgilerim dahilinde değil ancak ingilizceniz var ise bilimsel literatürden yayımları yollıyabilir. Burda genelde amatörce bu işe soyunmuş kişiler olarak sohbet muhabet gibi yazılar çoğunlukda ise de satır aralarında bir çok bilgi de paylaşılmaktadır. ben bunları burada bir yerlerde yine yazmışdım. ben size tüm forumu özelikle etobur bitkiler kısmını okumanızı tavsiye ederim. Düzenleyen Mine Pakkaner : 13-12-2006 saat 00:06 Neden: vurgu |
|
12-12-2006, 21:06 | #18 |
Ağaçsever
|
Tohum ekiminden önce teşvik olaylarına bir örnek olarak sütü verebilirmiyiz bildiğiniz üzere sütte bulunan bazı asitler tohumun çimlenmesinde yardımcı oluyor.birde bu spagnum yosunu olayını biraz açarsan sevinirim benim bildiğim kadarıyla buyosun dağlarda nemli yerlerde yetişen yosun değil mi bunun bitkinin üst kısmına mı yerleştiricez yoksa üretimi sırf spagnum yosunu üstünde yapıcaz bi bilgi verirsen sevinirim yani spagnumun bu bitkideki işlevi nedir . |
13-12-2006, 07:29 | #20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Son not "hocalar asla kızmaz" |
|
13-12-2006, 17:44 | #22 |
Ağaçsever
|
ya arkadaşlar burda kıdem sahibi olan arkadşların ünvanlarını sorabilirmiyim merak açısından ortam bana göre baya gergin valla soru sormaya çekiniyorum bir bilmişlik havası sezdim burda.bu arada bilgi paylaştıkça büyür |
13-12-2006, 19:12 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
yok gergin değildir..her konuda ayrdımcı olurlar merak etme ama bi kaç konu altta var sorularının cevabı..orda da bulamazsan yardımcı olurlar mutlaka.. |
13-12-2006, 19:46 | #24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gergin zamanlarda güneşgülü kahve-barımıza herzaman bekleriz. sohbet ve stres atma ortamı güneşgülünde.. Birbirimize saygı sınırları içinde, bazen kızacağız bazen dalga geçeceğiz ama çokça bilgi ve tecrübemizi paylaşacağız bunun için burdayız. Etobur bölümünde sizin de farkettiğiniz gibi --praecox --hocamızdır.Kendisi etobur bitkilerde üstad sıfatını hakeden ve forumun bu bölümünde olmazsa olmaz kişilerdendir. Dörtyüz arkadaş da bu konuda tecrübeli bir kişi, ancak nadir olarak bilgi ve tecrübelerinden bu forumda yararlanmaktayız, kendisini cpuk forumunda daha çok görüyorum ben ve diğer arkadaşlar öğrenci konumundayız bakalım ne olacak |
|
14-12-2006, 12:58 | #25 |
Ağaçsever
|
eyv kardeş ya daha yeni üye oldum ilk soruda böle bir alaycı tavırla karşılaşınca biraz sinirlendim.bende 8 senedir bu ziraat işinin içindeyim ve aynı zamanda ziraat teknikeriyim bu etobur olayınabir griş yapayım dedim gerçekten farklı bir yetiştirme isteği olan bir bitki.bendediğer iç mekan süs bitkilerinin tohumdan çeliğe kadar üretimini yapmış biri olarak bazı tekniklerimi sunuyorum mesela süt gibi.bunun EB tohumlarında işe yarayıp yaramıyacağını öğrenmek istedim bana pastörize mi yoksa açık sütmü gibi bilinçsizce yapılan bir espiriyle cevap verilince kırıldım biz bu teknikleri öğrenmek için hocalarımızın peşindeaz az koşturmadık yani.bu bilgiler gerçekten değerli bilgiler lütfen biraz saygı duyalım |
14-12-2006, 13:57 | #26 |
Ağaç Dostu
|
Bilgiler değerli onda hemfikiriz ama etobur bitkilerde süt demek ölüm demek... Nepenthes hariç bu bitkide ibriğe sulandırılmış süt döküldüğü bilgisini Erkan Hocamdan almıştık.. Yalova, etobur bitkiler üretimi için şanslı bir yer,sarracenia vft gibi outdoor bitkiler yalovada dış mekanda sanırım kışı geçirebilir. Ziraat teknikeri olarak eğer çalıştığınız bir sera varsa ufak bölümünde aslında etobur bitki üretimi yapılabilir http://www.mikeking64.pwp.blueyonder...ery/index.html linkinde güneş yüzü görmeyen İngilterede bile yetiştirildikten sonra neden Türkiyede olmasın . |
14-12-2006, 16:25 | #27 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
forumu okumadan tekrar tekrar aynı sorularla kafadan birileri dalınca da ciddiye almak na mümkün. ha bu arda VSB sadece nepenthes ventrata ithal etmiş durumda 4 adet nepenthes mixta yı da kavga gürültü 150 mio na aldım. sarracenia konusunda ve vft konusunda Mine flora ya müraacat derim ona ciddi bir miktar CP temin ettik. dün de bilgi verip teslimatını yaptık. sanırım bir iki ay içinde satışlara başlar. |
|
18-12-2006, 20:45 | #29 |
Kaybettik...
|
Sayın kupresus, gittigidiyordaki namı diğer querelle benim şimdilik drosera capensis'i satışa koydum bu hali ile dionaea muscipula sanırım satılmaz. siz dionaea sormuşunuz. elbetteki elimde de bolca miktarda vft de var diğerleri de elimdeki bitki listesi bu forumun bir yerlerinde ekli. ancak....! |
18-12-2006, 22:14 | #30 |
Ağaçsever
|
vaaayy gitigidyor bitki satışı için güzel bir yer baya alıcı var diğer ürünlerini de görmek isterim ben şahsen alırım. ee bunun kargosu nası olacak merak ediyorum.canlı bitki bir zarar gelmesin.bir arkadaş'lairtibata geçtim elinde vft varmış 3 yaşında 15 ytl ye satıyor sence fiyat uygun mu eger sende daha uygunu varsa koy gitti ye hemen alayım.Bu haliyle |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|