View Single Post
Eski 12-12-2006, 14:47   #17
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kupresus Mesajı Göster
Venus Fly Trap:Arkadaşlar Ben Bu Bitkinin Tohumundan Alldım İlk Adım Olarak Ne Yapmalıyım
Mesela:Tohum Ekimini nezamn yapmalıyım.? Hangi Tür Torf Kullanmalıyım Hepsi Uyarmı Bu Torfların.Sulamayı Nasıl Ve Hangi Aralıklarla Yapmalıyım Oda Isı İsteği Nasıl.Torfa Perlit karıştırsam nasıl olur havalan ma olayı anlarsınızya bir de spagnum yosunu olayını sorucam nasıl oluşturabilirim Kokopit Yetiştirme ortamı için nasıl Bir materyeldir.

Not:Eğer Size Özel Bir Yetiştirme Tekniği Varsa Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim.Diğer Başlıklara Baktım Ama Pek Somut Bilgilere Ulşamadım Genelde sohpet muhabbet seviyesinde giden yazılar var lütfen bana net ve anlaşılır bir şekilde bakım hakkında bilgi verirmisiniz
Bitkinin Videolarını İzlemek İstiyenlere
Video 1
Video 2
Öncelikle Dionaea tohumları tohumlar hiçbir surette ve şarta bekletilemez, saklanamaz.
sanırım hormonları tanıyorsunuz. burda gibberelik asit ile torf yüzeyine ekim yapmanız gerek üzerini örtmemeliyiz.
dionaea'nın NŞA %40'lık bir çimlenme oranı var buna bir kere hazırlıklı olun bu oran bekletilme ile exponential bir hızla azalmakda.

bunun içindir ki yurtdışında bazı özel klon tohumları yüksek fiyatlarda kapışılmaktadır.

Burada bir paradox teşkil ediyormuş gibi görünse de zaman zaman dionaea da ve diğer cp lerde de abssisic asidin de filizlendirmeyi teşfik edici özelliği de var.
çok özel spesifik bir çimlendirme yöntemi yok gibi ise de çevre ve yetişme ortamı açısından dikkat etmeniz gereken bir dizi olmazsa olmazlar var.

torf ve su özel istekleri dahilinde. cocospeat i unutun canlı sphagnum yosunu bu işin mercedesidir.
bazen tüm diğer bitkilerde doğru bildikleriniz CP lerde ters tepebilir.

örneğin dionaea'nın yaprak çeliğine pudra talkı tavsiyenizde olduğu gibi...

bu konuda türkçe makale bilgilerim dahilinde değil ancak ingilizceniz var ise bilimsel literatürden yayımları yollıyabilir.

Burda genelde amatörce bu işe soyunmuş kişiler olarak sohbet muhabet gibi yazılar çoğunlukda ise de satır aralarında bir çok bilgi de paylaşılmaktadır.

ben bunları burada bir yerlerde yine yazmışdım. ben size tüm forumu özelikle etobur bitkiler kısmını okumanızı tavsiye ederim.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 13-12-2006 saat 00:06 Neden: vurgu
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön