![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2013
|
Türkiyenin en büyük ağacı bu mu?
İzmir-Bayındır- Kızıloba Köyü sınırları içerisindeki çınar ağacı ülkemizin en büyük ağacı mı? linklerden söz konusu ağaca ilişkin haber ve videolara ulaşabilirsiniz. Bayındır Belediyesi TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AĞACI BAYINDIR KIZILOBA KÖYÜ'NDE - YouTube http://www.youtube.com/watch?feature...&v=XUkcNiQoHNE |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Haber çok ilgi çekici.. Bizim eve yaklaşık 25Km.. Gitmek lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
Videoda Ege bölgesinde bu tarz ağaçlara "Kavak" deniyor dendi, bir İzmir'li olarak ilk defa duyuyorum burada Çınar'a kavak dendiğini. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Çınar'a neden kavak diyorlar acaba? belkide lakabı kavaktır.. yoksa bende ilk defa duyuyorum çınar'a kavak denildiğini. gidip tohumlarından almak gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2013
|
![]() ![]() Alıntı:
Gitme durumunuz olursa farklı açılardan fotoğraflayıp foruma eklemeniz gidemeyenler açısından iyi olacaktır ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2012
|
Biz izmir li ler TOMA ya da TOMAT deriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2009
|
Amerikadaki bu ağaçalar 3000-4000 yaş civarında imiş.Firavunlar,Hz.Musa,Fatih Sultan Mehmet ve daha niceleri yanında çocuk kalıyor.Bir canlı düşününki,insanoğlunun mağara devrinede,günümüz devrinede şahit oluyor.Tüm çağları uzun uzun görerek yaşamak muhteşem olmalı.Böyle bir hayatım olmasını çok isterdim.Tabi ağaç olarak değil,insan olarak.Birde 12 saat yaşayan kelebekleri düşününce,tam Yalan Dünya.Zalim Felek...Kimine kavun yedirirmiş,kimine kelek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-11-2009
|
Birde şöyle bakmak lazım gelir aslında o kadar yıl ayakta ama insanoğlu sırf ağaç ihtiyacı için 1 saatte kesiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sn. nurisirt, Harika çınarmış. Bizleri böylesine güzel bir Ağaçtan haberdar ettiğinizden dolayı teşekkür ederim. Bu büyüklükte 7-8 Ağaç da ben biliyorum. Bir tanesinin üzerinde 850 yıllık olduğu yazıyor. Birkaçı da Edremit Körfezi bölgesinde. (Kavurmacılar,Kızılkeçili,Altınoluk) Yüzlerce de yaşını tahmin edemediğim ancak 700 ile 1000 yıllık Zeytin Ağacı var. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2022
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |