agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2011, 23:43   #1171
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1

bakteri ne mikroorganizma en azından ögren derler iki satır iftira atarken..
Sn. Fusion1,

İşin sırrı burada zaten! Adam adı üstünde "ben şürekayım" diyor. Dikkat ederseniz konuyu sulandırmaya başladı zaten. Dikkat edin, Memet hep böyle kışkırtıp sonra da sizi forumdan attırır. Onun için hekimlik onuru falan hikayedir. Hipokrat yemininin ne olduğu umurunda bile değildir.

Şurada destek verenlerin kaçının bakteriler ve mikroorganizmalar konusunda ayrıntılı bilgisi var ki? Sormak lazım; Zeytinlibahçe kaç tane bakteri incelemiş. 2 yıldır kullandığı ürünü bir kez olsun sorma gereği duymamış. İşine gelince "ben kimya profesörü değilim" diyor. Ama efendisine tapınmayı ve arkasından gözyaşı dökmeyi biliyor.

Bakınız adamın biri şalgam suyunu incelemiş ve ne bulmuş. Piyasadan 5 farklı marka, şalgam suyunu rasgele toplayıp tahlil ettirmiş. Ortaya aşağıdaki tablo çıkmış. Üstelik bu bir doktora tezi. Öyle eften püften forum ve blog uzmanları değil.

Name:  laktik asit bakteri sayisi.jpg
Views: 2174
Size:  32.6 KB

Name:  diger mikroorganizmalar.jpg
Views: 2003
Size:  42.5 KB

Higa'nın formülüne ne kadar benziyor değil mi? Hem de şalgam suyunun litresi 5 lira.

Ha buna birde göl suyundan ürettiğiniz fotosentetik bakterilerden kattınız mı iş bitiyor. Nasıl üretileceğini bu mesajda ve daha kolay bir yolunu Sevgili Ömer Tuncer'den sorarak öğrenebilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syıldıran
Mesajınızda yazdığınız tecrübeyi yaşayan biri olarak yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Maalesef bazı firma ilgilileri ürünlerini pazarlamak için forumu bir pazar olarak kullanmaya başladıklarından beri üzülerek görmekteyim ki seviye düşmekte , saldırgan ve aşağılayıcı mesajlar artmakta . Bu konuyu daha önce forum yöneticilerimize de mesajla belirtmiştim.
Sn. Syıldıran,

Forum yönetimi dediklerinizden ikisi bu tartışmanın muhatabı zaten. Kimi kime şikayet ediyorsunuz? Aynı kişiler, buna benzer saldırgan tutumları, bir çok rakip üründe yaptılar. Oysa bu ürünlerin hiç birinin diğerine üstünlüğü yoktu. Hepsininde ana malzemesi melas ve bilimum organik atık. Sarıcan da enzim başlığında bu işin sırrını çözmüştü zaten. Bunu söyleyince ortalığı "provake etme" diye tatlı sert uyarılıyor. Hazır elinde forum yetkisi var ya, bir şekilde nasılsa engellerim diyor.

Hiç merak ettiniz mi? Ensar bazı sorulara cevap verecekti ve 500. mesajda forumla ilişiğini kesecekti. Ama Ensar'ın mesaj sayısı şu anda 525 gözüküyor. Kim müdahale etti, ya da forumda bir sorun mu var bilmiyorum.

Bunlara soru sorarsanız "biz kefiliz" deyip işin içinden çıkarlar. Sormazlar mı adama, sen 3 parçalık yerde deniyorsun. Köylü 100 dönüm tarlasında o yıl ürün alamamış umurlarında mı? Köylü Memet zaten burayı izlemiyor. Forumda geçmişe şöyle bir göz atan kaç kişi, bunların sürü gibi saldırdıklarını görünce, "senin kefilliğin şürekanda geçerli olabilir" diye sormaya cesaret edebilir acaba? Çünkü en iyisini hep onlar bilirler. Onlar biliciler. İşlerine gelince "remil atıp" falda gördüklerini söylerler. İşlerine gelince sahte sertifika ekleyip, durum ortaya çıkınca da "bilmiyorduk" ya da "nerede söz ettik ki" diye pişkinlik gösterirler. Biraz daha üzerlerine gittiniz mi ellerinden gelse sizi daraağacına gönderirler. Çünkü tekere çomak sokuyorsunuz.

Yani bunlar için her yol mübah. Üstelik bunu "temiz besin" sloganı ile yaparlar. Hadi bunlara soralım "3 yıl boyunca sattırdığınız ürünlerin farkını bu ürünü kullanmayı önerdiğiniz kişilere ödemeye ne dersiniz?"

Forumu kendi çiftlikleri sanıyorlar. Gerekirse mesajları silip, konuyu yoruma kapatıyorlar. Hatta hücreye bile atıyorlar. Çünkü tek dertleri reklamını yaptıkları ürünlere zeval gelmesin.

Forumda bu reklamlardan çok görürsünüz. İşte size mesaj örneği. Ağaçlar.net kendisini burada bilim kurulu yerine koymuş. Bildiğim kadarıyla Malina bu konulardan anlamaz. Ona bu yazıyı dikte ettirenlerin amacı nedir bilmiyorum. Ancak tamamen bir yönlendirme var. Oysa sıcak olsun veya soğuk olsun hiç bir kompost için mikroorganizma aşılanması şart değil. Bakın bu işin gurusu Prof. Ertuğrul Erdin Hoca ne diyor.

Aşı Maddesi: Gerekli mikroorganizma türlerinin atığın içinde daha önceden bulunmasından ve yerel koşullara kolay adapte olabilmelerinden dolayı, kompostlamanın başlatılması için mikroorganizma kültürleri eklemenin gereği ve herhangi bir avantajı yoktur.

Mesaj Linki: Kompostların Sınıflandırılması.
Mesaj Sahibi: Malina
Mesaj İçeriği: Soğuk kompost; bitkisel veya hayvansal atık malzeme üzerine mikroorganizmalar aşılanarak fermente edilmeleri yoluyla kompostlaştırılmasıdır. Proses esnasında ısı yükselmez.

Not: Bu tartışma sağlıklı yürüyecekse, Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin en azından geçici bir süre forum yönetiminden alınmalarını ve sıradan üye kimlikleriyle tartışmaların yürütülmesini sağduyulu forum yöneticilerinden istiyorum. Aksi durumda bu mesajım foruma son mesajdır. Bunlara yanıtları başka platformlarda vereceğim.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:09   #1172
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
provokayona topluca başadınız sanırım. Forumdan atılanlar hakaret ettiği için atılıyor burada. Öylede ucuz hale getirdiniz işleri yahu.
Siz biliyorsanız hipokrat yeminini astımı novaljinle tedavi eden hekime yollayayım sizi ona bir hatırlatın. konuya katkınız yok işiniz provokatif saldırganlık.
Şalgamla tarım yapın iyi gelir üstüne iki fiske karabiberle davul tozu da ekleyin aman ne güzel mikroorganizmlarınız da, olur mini mini aman bakteri, ay o da değil ne olduğunu şüreka olduğumdan bilemedim. Aslında ben her zaman hempa olmayı tercih ederdim. de bu da uygun.
Bu arada gereksiz muhabetinziden nefes alırsanız benim uzun zamandır yönetici olmadığımı bile anlayabilirsiniz.


Köylü memet efendi tarlasında EM kullanıp zarar mı etmiş Zararın nedeni bu ürün müymüş .Ne gibi bir kanıtınız var elinizde. Köylü Memet efendi diye birisi var mı?

Haydi bana sorun üç yıl boyunc ne ürün sattırmışım sorun da ben de sandalyeden düşecek kadar kahkaha atayım. Atarken öksürük nöbetine tutulayım . İki ölçü Hipokrat yemini alayım.
Bu sene beş litre EM aktif almışım on liradan elli lira ödemişim aman ne para ne para şirket çuvalla taşımıştır elli lirayı.

Yönetimi asılsızca itham da ediyorsunuz da ben yöneticiyken ne forumlar yoruma kapatılıyordu keyfen ne yazılar siliniyordu gıcıklıktan. İşin aslı benim yöneticiiliğimle de ilgili değildi, şimdi de aynı ciddiyetle yürütülüyor forumda işler.

Hiç de boynunun borcu olmadığı halde işelrini bırakıp forumla vakitlerini harcıyor insanlar.

Forumda yöneticilerin yöneticilik vasfını kişisel niyetleri için kullandıklarına hiç tanık olmadım. Birisi de bunu iddia edebliyorsa çok ağır bir zan altında kalır. söylediğini pek farkına varmadan söylüyordur.

Yok farkındadır ne dediğinin. Niyet başka.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:11   #1173
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Zeytinlibahçe,
Benim eleştirilerimi ya anlamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. Ben iki ürününde fiziksel özelliklerini bilmiyorum çünki her iki ürünüde hiç kullanmadım.
Kafam karıştı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Zeytinlibahçe,
aslında EM' ninde aslında bir enzim olduğunu çözmüştüm. Fakat uyanık bir girişimci olan Mr. Higa' nın EM (Effective Microorganisms) ismini tescil ettirip "Trade Mark" olunca bu isim üzerinde tartışmanın gereksiz olduğunu anlayıp Enzim (Enzyme) başlığını açtım ve sizinde bu başlıktan aktif olarak faydalandığınızı duyuyorum.
Enzim yapımını her zaman teşvik ettim. Sayfanızda gösterdiğiniz emek için de teşekkürlerimi sunarım.
Hiçbir zaman da sizden önce enzim zaten biliniyordu da deyip bu konuda ki değerinizi küçültmem.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Zeytinlibahçe,
Türkiye mümessili olmadığını bilmeyecek kadar üstün körü bir kullanıcı iseniz bir şey diyemem. Ama bilgi sahibi bir kullanıcı olarak böyle bir olayda sessiz kalıyorsanız, günlerce yazı yazmıyorsanız bu konudaki öncülüğünüz tartışılır.
Sunguard, fiyatını bir kenara bırakacak olursak, halen ülkemizde bulabildiğim en değerli ürün. Dolayısyla kandırılmış sayılmam. Firma web sayfasında kendisiyle çelişecek hiç bir ifadesi de yok.
Sessiz kalmamın sebepleri vardı. Sorulan sorulara zaman içinde net cevaplar verileceğini düşündüm. Ürünün üreticisi rafine olduğunu söyleyip, belgelemeyecek sonra benden Kanserojen değildir dememi bekleyecek.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,
Bu forumda Kaolin konusuyla ilgilenen zaten üçbeş kişiydi ve hepside adını sizin koyduğunuz Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyeleri idi ve sizin ağzınızdan çıkan herşeyi doğru olarak akbullenmeye hazır kişilerdi.
Hiç kullanmayıp, denemediğiniz ürünler üzerinde oldukça fazla yorum yapıyorsunuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Fusion1,
Şurada destek verenlerin kaçının bakteriler ve mikroorganizmalar konusunda ayrıntılı bilgisi var ki? Sormak lazım; Zeytinlibahçe kaç tane bakteri incelemiş. 2 yıldır kullandığı ürünü bir kez olsun sorma gereği duymamış. İşine gelince "ben kimya profesörü değilim" diyor. Ama efendisine tapınmayı ve arkasından gözyaşı dökmeyi biliyor.
Sorgulamadığımı nereden biliyorsun ? Gözyaşı dökecek herhangi bir durum var mı ?

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:16   #1174
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster

Firma azotobakterleri sentezlemiş bundan da ticari bir ürün oluşturmuşsa, bu da tarımsal olarak işe yarıyorsa, forumda bunu konşulmsaı son derece olağan değil mi?
Sn. Memet,

Birazda bildiğin konularda konuşsan. Şu Azotobacter spp. hangi koşullarda yaşarmış öğrensen. Benim bildiğim Azotobacter spp. hem fermentasyon ortamında bulunmaz. Daha çok rizosfer bölgesinde bulunur. Hem de asidik koşullara çok duyarlıdır (Kaynak:http://www.indiaagronet.com/indiaagr...zotobacter.htm) ve pH 4.8 altında nerdeyse hiç yaşamaz. (http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION)

Firmanın bu konuda lisansı var. Bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım. Ancak EM1, EMA'ya dönüştürülürken pH 3.8 lere kadar düşüyor. Bu bakteri o koşullarda nasıl yaşayacak? Üstelik Higa EM içerisinde sadece laktik asit bakterileri, fotosentetik bakteriler ve mayalar olduğunu söylüyor. Ben işin içinden çıkamadım, sen derin bilginle bizleri aydınlatırsan sevinirim.


Düzenleyen acemi_caylak : 16-08-2011 saat 00:59
acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:30   #1175
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Biraz değil hep bildiğim konularda konuşurum sizle de senli benli değilim, siz de bir konumunuza uygun hitap etseniz.
Azotobaktreler aerobic olanalr olmayanlar konualrı bu başlıkta yeterince konuşldu yazıldı. okuyan okudu.

Fİrmanın ne lisansıyla ne ürünüyle ilgili hiç bir sorun bugüne kaar ortaya çıkmadı ürünle ilgili tek bir olumsuzluk konuşulmadı.

İşin içinden çıkamamanızn nedeni bana söyleyip kendinizin ilgilenmediği bilmediğiniz konular durumu oluyor.

Bu derin konularda bilgi de yine bu başlıkta bulunuyor zahmet edin okuyun. Ürün içeriği ile ilgili gerektiği kadar bilgi yazıldı.
Zaten bugüne kadar ürünle ilgili değil siparişlerle ilgili sıkıntılar yaşandı sadece. Bunun da bakterilerce farkedildiğini sanmıyorum. Bakteri mikrorganizma değilse kelimeyi bu yönde değiştireceğim

Linke baktım İngilizcem çok kuvvetli değil. Meyvelitepe'ninki iyi, şürekası olaraktan o okur da okudum evet derse, bende evet diyeceğim.

EMA aldım kullandım tarımsal üründe üretmedim bonsaide kullandım baktım iyi geldi. Arkadaşlarıma da kullanın dedim, onlarda kullandılar iyi geldi dediler. Birken on bonsaileri oldu. ( not: EMA dan ötür değil on fidan aldıkları için)

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:32   #1176
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Sn. Memet,

Birazda bildiğin konularda konuşsan. Şu Azotobacter spp. hangi koşullarda yaşarmış öğrensen. Benim bildiğim Azotobacter spp. hem aerobiktir. Yani fermentasyon ortamında bulunmaz. Hem de asidik koşullara çok duyarlıdır ve pH 4.8 altında nerdeyse hiç yaşamaz. (Kaynak: http://www.indiaagronet.com/indiaagr...zotobacter.htm)

Firmanın bu konuda lisansı var. Bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım. Ancak EM1, EMA'ya dönüştürülürken pH 3.8 lere kadar düşüyor. Bu bakteri o koşullarda nasıl yaşayacak? Üstelik Higa EM içerisinde sadece laktik asit bakterileri, fotosentetik bakteriler ve mayalar olduğunu söylüyor. Ben işin içinden çıkamadım, sen derin bilginle bizleri aydınlatırsan sevinirim.
Ee baktımda benden alıntınızın da yazdıklarımla ilgisi falan da yokuş meğer. Ben bakterini hangi ortamlarda yaşadığına dair bir kelam etmemişim. PH ölçekleri de sunmamışım.
Ticari bir ürün var. Bunu da üretenler var ona işaret etmişim.
Biraz konuya ilişkin olsa itirazlarınız mesela ne ilginç olur.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 00:41   #1177
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ee google çeviri sağolsun, işte insanoğlu nankör bekleyemedim. Bu arada linkinize PH4.8 konusunu derinliğine ulaşılamıyor.
Bir de bu metnin bu başlıktaki ürünle çeliştiği derinliğe de ulaşamadım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 01:07   #1178
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Orada sadece asidik koşullara duyarlıdır yazıyor. Birde bu dökümana bakarsan iyi olur. Üstelik sadece bu link değil. Diğer mesajda da linki ekledim. Internette biraz araştırma yaparsan bu konuda oldukça fazla döküman bulursun.

(http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION)

Dikkatli okursan yaşadığı pH aralığı 4.8-8.5 arası.

Birde şunu atlama, Higa ürünün içerisinde azotobacter olduğunu söylemiyor. İşin özü burada.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 01:14   #1179
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-08-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 388
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kararadut Mesajı Göster
Sayın safranlı Bursa bayisinden ne zaman mal aldınız?Bursa bayisi Ankara EM Agriton firmasının güven telkin etmeyen davranışları ve teknik bilgi yetersizliğinden dolayı tüm ilişkisini1.5sene önce kesmiştir.Bursa bayii tarafından tarıma kesilmiş hiçbir fatura yoktur.
EM Agriton firmasının bayileri mi varmış ?
benim em ler hazır yemek fabrikasından geldi.
fatura da yoktu.

Suna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 03:00   #1180
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe,

Sizin elinizde fiziki olarak numuneniz var. Eğer yanıltıldığınızı iddia ediyorsanız firmayı dava edersiniz. Ürün kalsine mi değil mi? Ya da istenilen diğer spektlere uygun mu değil mi? Hesaplaşırsınız.
Arkadaşlar konuyu tekrardan aynı yerlere getiriyorsunuz, kısır bir döngü olarak birbirimizin kalbini de kırıyoruz.

Gerek varmı?

Sevgili meyvelitepenin altı ürünle yapmış olduğu deneyi (ya da analizi) ilk tebrik edenlerdenim, kendisini de kutladım.

Ama bunları açıklamasına biraz şüphe gözüyle baktım.

Neden mi?

Kişisel analizinizde böyle bir sonuçlar çıktıysa bunu resmi olarakta analiz ettirip belgeleyip afişe etseydi ona tamamıyla katılırdım, bunları yapmadan afişe etmesini yanlış, yanlı, ya da karalama olabileceğini düşünmek hakkım değil mi?

Her söylenene inanacakmıyız?

Ondan dolayıdır ki, dedim. Meyvelitepe senin terazin allahın terazisi mi.

Kalbini kırmak hiç istemem, üzülürüm, kırdıysamda özür dilerim. Ben sadece bir şeyi ifade edebilmek için o cümleyi kullandım.

Sevgili Meyvelitepe kişisel olarak bir ürünü ya da bir kaç ürünü test edebilir, iyidir kötüdür karar verebilir, Bu onun olduğu gibi herkesin doğal hakkıdır, amma bir ya da bir kaç ürünü test edip iyidir ya da kötüdür diye afişe edemezzz. Bu hakkı nereden alıyorsun diye sormazlar mı?
Kimse kusuruma bakmasın.

Üstte sevgili sarıcanın dediğini bende dedim, (yanlı taraf olarak lanse edildim)bu yapılmış olsaydı belki de bu kadar yazışmaya bu kadar bir birbimizi kırmaya gerek kalmayacaktı.

Bu neden böyle yapılmadı da, bu şekilde yapıldı? Neden???

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 08:05   #1181
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Orada sadece asidik koşullara duyarlıdır yazıyor. Birde bu dökümana bakarsan iyi olur. Üstelik sadece bu link değil. Diğer mesajda da linki ekledim. Internette biraz araştırma yaparsan bu konuda oldukça fazla döküman bulursun.

(http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION)

Dikkatli okursan yaşadığı pH aralığı 4.8-8.5 arası.

Birde şunu atlama, Higa ürünün içerisinde azotobacter olduğunu söylemiyor. İşin özü burada.
Linklerinize baktım. Sizinle senli benli de olmadığım için ifademe de dikkat edere yazdım. Linkiniz EM ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir link. Konuyla da uzaktan yakından ilgisi yok. Googlee arama yapmışsınız azotobkater ile ilgili bir metin bulup linkini vermişsiniz. Bu linkte de sizin sözlerinize kanıt bir içerik yok aslında sizin EM ile lgili söylediğiniz bir şey de yok. Aslında sizin bir savınız da yok.
Guru dediğiniz hocanın yazısına da baktım katı atıklardan kompost yapma konusunda yazmış hoca, bunun da yine konuyla ilgili bir anlam taşıyan durumu yok. EM katı atıklara kompost katkı maddesi değil.

Hoca kompost yapımına organizma eklemeye gerek yok demiş. Hatırladığım Bu başlıkta da ekleneblir yararlı olur dendi. Bunlar bilimsel olarak ele alınacak savlardır. Hoca zaten ortamda organizma var diyor. Zaten ortama nasıl organizma geldiğini de kendliğinden, merak ettim tabi. Durum sizin polemik için kullanbileceğiniz hoş aforizmalar değildir.
PH aralığı da size bir şey katmz. EE o aralıkta duyarlıysa Azotobakterler ne oldu şimdi. Ne kazandırdı sizin ne gibi bir savınızı destekledi.

Kaolin başlığıdan yazamadıklarınızı burada yazma denemeniz dışında ne yapmış oldunuz?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 10:32   #1182
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Yorumsuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kararadut Mesajı Göster
Sayın safranlı Bursa bayisinden ne zaman mal aldınız?Bursa bayisi Ankara EM Agriton firmasının güven telkin etmeyen davranışları ve teknik bilgi yetersizliğinden dolayı tüm ilişkisini1.5sene önce kesmiştir.Bursa bayii tarafından tarıma kesilmiş hiçbir fatura yoktur.
Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen kaçakçılık operasyonunda, yurda kaçak yollardan sokulmuş tarım ve hayvancılık alanında kullanılan 45 ton mikroorganizma türü maddeye el konuldu.

Kaçak mikroorganizma bulunduğu yönündeki bir ihbarı değerlendiren Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı‘ndan alınan soruşturma izni üzerine harekete geçti.

Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ruhsat ve iznine sahip olmayan, tarım ve hayvancılıkta kullanıldığı belirtilen ve yurda kaçak yollardan getirilen mikroorganizmaların ticaretini yaptığı iddia edilen M.Y. isimli kişinin şirketine operasyon düzenlendi.

Merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi‘ndeki şirkete düzenlenen operasyonda, toplam değeri 1 milyon 200 bin TL‘yi bulan 9 adet tanka yerleştirilen toplam 45 bin 550 kilogram mikroorganizma türü maddeye el konuldu. Bursa Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü‘nde ifadesi alınan M.Y. adlı zanlı adliyeye sevk edildi. M.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 10:36   #1183
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Yorumsuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kararadut Mesajı Göster
Sayın safranlı Bursa bayisinden ne zaman mal aldınız?Bursa bayisi Ankara EM Agriton firmasının güven telkin etmeyen davranışları ve teknik bilgi yetersizliğinden dolayı tüm ilişkisini1.5sene önce kesmiştir.Bursa bayii tarafından tarıma kesilmiş hiçbir fatura yoktur.
http://www.izlesene.com/tv/cihanhabe...asyonu/3237607

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 10:40   #1184
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Köylü memet

Her zamankı gıbı ılk bu foruma baktımkı oooo kiyamet kopmuş.
tansıyon yuksek..
konusulanlar üründen uzaklastı gıbı
daha öncede yazmıştım
insan ılk önce ürünü görünce yaa bu süpermiş diyor
sonraları sakınlesınce süperliği gidebılıyor bu genelde böyle oluyor
em yı alabılmek için bayagı bır efor harcamıştık
ılk üründe tamamem bal ayı ortamı gecerlıydı
sonra uyanık bır bayi nedeniyle aşkımız oldukça sarsıldı
sorunu tespit için ikiı üç ay bocaladım
sonra sorun netleşti tabi
ask ilanları artınca bunu muhasebeleştırmek isteyenlere denk gelmışiz meğer.
tabıkı acı son kacınılmaz oldu
bu ask benı üzdü,paraseverıde elindeki bulgurdan etti.
o zaman söylenenler oldukca uzun hıkayeyi anlatmaya takatım yok..
sonraları pirimizden ricacı olunca aylar sonra türlü telefon konuşmalarından sonra zararımız telafı edildi.
tabı cam kırıkları bize kaldı
benım köy berberde tanıtımını yaptıgım birer bardak dagıttığım ürünün mahcubıyetı bana kaldı
hikaye uzun ...
bir cevherin moloz taş duvar ustasına emanetı bu olsa gerek.
üzülüyorum gercekten üzülüyorum...
ben topraktan gecımını saglayan az çok murekkep yalamış bırı olsam bıle halım nice olurdu ne yapardım
insan kafayı tınlatır yahu ...
ondan sonra sözde kimyasalcılarla mücadele edicez.
köylü mehmet amcam malesef haklı olarak bildiğinden şaşamıyacaktır..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 11:07   #1185
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
ben em yı aldıgımda bursa dakı arkadaşlar resmı olarak bu sayfalarda temsılcı olrak görünüyordu ve yönlendırılen bayılerdendı
zaten benım olaydan sonra iş kopmuş.
haberde her sey net isimlerde belli
benım magdurıyetım giderıldı
ancak bu adamalar o dönemde bayı ıdıler ve merkez bunlara yönlendiriyordu.
bu aşamada benım hiç bir hatam yok
merkez kanalıyla bayı ağından alışveriş yapmısız
böyle olaylar olunca nasıl güven olucak insanda yazık çok yazık...
az öncede yazdıgım gıbı tam bır cevherın moloz taş duvar ustasına emanetı bunlar
yasananlar kabul edılecek cınsten degıl
bızım bılmedıgımız neler neler var kim bilir
tekrar kanaatımı bildirmek istıyorum ki:
sayın dogaseverın küstürülmesi boşuna degil

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:23   #1186
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
ben em yı aldıgımda bursa dakı arkadaşlar resmı olarak bu sayfalarda temsılcı olrak görünüyordu ve yönlendırılen bayılerdendı
zaten benım olaydan sonra iş kopmuş.
haberde her sey net isimlerde belli
benım magdurıyetım giderıldı
ancak bu adamalar o dönemde bayı ıdıler ve merkez bunlara yönlendiriyordu.
bu aşamada benım hiç bir hatam yok
merkez kanalıyla bayı ağından alışveriş yapmısız
böyle olaylar olunca nasıl güven olucak insanda yazık çok yazık...
az öncede yazdıgım gıbı tam bır cevherın moloz taş duvar ustasına emanetı bunlar
yasananlar kabul edılecek cınsten degıl
bızım bılmedıgımız neler neler var kim bilir
tekrar kanaatımı bildirmek istıyorum ki:
sayın dogaseverın küstürülmesi boşuna degil
Sayin Safranlı
Sizin mağduriyetinizi kim giderdi?

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:38   #1187
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın acemi_caylak,

Keşke bu yazıyı yazmamış olsaydınız.

Keşke ürününüzü sezona yetiştirmek için zamanından önce çıkarmayıp, uygunluğunu kontrol etseydiniz..

Herkesin evinde yapabileceği basit bir tartı işleminde ürününüz belirtiğiniz ağırlığa sahip olmuyor. Sizin verdiğiniz iki farklı rakkamın yakınından bile geçmiyor. Takip ettiğim kadarıyla hala bu konuda bir açıklama yapmadınız.

Ne ilginçtir ki:
Saldırgan tutum; bir çok rakip ürüne yaptılar diyorsunuz ya; zamanında peki siz ne dediniz. Onların yaptıkları saldırgan tutum oluyor; sizinkiler saldırgan tutum olmuyor anlaşılan veya ürününüzü çıkardıktan sonra mı saldırgan tutum içinde olduklarını fark ettiniz. Sizin ürününüz de uygun olsa 'sattırdıkları ürün'den' olmayacak mıydı. Bari kendinizin yaptığını veya ürününüz için istediğiniz şeyleri bu kadar kaba uslupla ifade etmeseydiniz.

Tartışmanın sağlıklı yürümesini istiyorsunuz ama yazınızda kişilik haklarını zedeleyecek sıfatlar, hakaretler kullandığınızın farkında mısınız?

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:38   #1188
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Sizin de gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. Sarıcan

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda Kaolin konusuyla ilgilenen zaten üçbeş kişiydi ve hepside adını sizin koyduğunuz Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyeleri idi ve sizin ağzınızdan çıkan herşeyi doğru olarak akbullenmeye hazır kişilerdi. Öyle ki, siz bir ara elinizdeki numuneye gri dediniz, kalsine değil dediniz, elinde numune olan ve sorunsuzca kullanıp pompada tıkanma yaşamayan, renginde bir anormallik görmeyen insanlar bile güneşe karşı işememek için seslerini çıkaramadılar.
Ya farkında değillerdi ya da yine sizden çekindikleri için sustular. Ancak benim gibi ürünü hiç yakından bile görmemiş bir deli çıkarak "kral çıplak" dedi.

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler. Gerçi bir çok tartışmalar gündemden kaldırıldı ama benim takip ettiğim tüm tartışmalarda sonuç buna yakındı. Benim dahil olduğum tartışmalarda da durum bundan farksızdı. Ne zaman siz veya çevrenizden biri ile tartışmaya girsem 118.000 üyeli toplulukta hep aynı kişilerin yazdıklarını gördüm. Kimileri konuyla hiç ilgili olmasalar bile krallarına destek için orada idiler).

Sn. Sarıcan,
Ben bu forumda birçok konunun abonesiyim. Bunlardan ikisi de kaolin ve em.
Neden takip ediyorum. Çünkü bahçemde zehir kullanmak istemiyorum.
56 yaşındayım, çok okurum, okuduklarımı anlayacak, yorumlayacak kadar aklım ve Türkçe bilgim var. Meyvelitepe ile hiç tanışmadım, konuşmadım.

Neden Meyvelitepe'nin şürekasından gözüküyorum da sizin şürekanızdan gözükmüyorum acaba bir fikriniz var mı?

Gerçekten haddiniz aşıyorsunuz, son derece saldırgan bir tutum içersindesiniz.

Lütfen görüşlerinizi belirtirken sadece kendi adınıza konuşun, ortada bir "şüreka" varmış gibi mesnetsiz iddialarda bulunmayın. Herkesin aklı var, herkes istediği yorumu yapabilir, istediği fikri destekler. Siz kendinizi "giyinik kral" mı zannediyorsunuz?

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:49   #1189
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Olay patlak verince sayın dogaseverınde bılgısı dahılınde bendekı dod-EM leri sizlere yolladım ve sonucun asayişlik olduğu netleşti ve bu olaydan sonra bursanın (tam tarıhı bılmıyorum ancak 2010 agustos ayı diye hatırlıyorum)bayiliği gitti
meger olay bayılıgın gitmesınden de vahımmiş
videoda her sey belli.
uzun süreçler ve telefon görüşmelerinden sonra sizler (ferhat bey-ve alper bey)sorunumu çözdünüz.bursa olayının tamamen bittiğini ifade ettınız
ve benım aldıgım 4 lt ema bedelsız olarak sizler tarafından yollandı.
genel özet bu
ancak yaşananlar em severleri oldukça yordu.
benim kanaatim satiş operasyonlarında çok dikkatli olunmalıdır.
ve seriler arasında fark olmamalıdır.
tamamıyla iyi niyetli olarak em nin prestıjını zedeliyecek risklerin ortadan kaldırılmasını
temennı edıyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 13:50   #1190
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Dikkat ederseniz konuyu sulandırmaya başladı zaten. Dikkat edin, Memet hep böyle kışkırtıp sonra da sizi forumdan attırır.
Yiğidi öldür ama hakkını da ver demişler. Demogoji de ustatlık ünvanı verilmesi gereken kişi.
Ben kendisine cevap vermeyi ya da verilmesini uygun görmüyorum vermeyeceğim de, bu laf cambazlığı ne siteye ne site üyelerine bir yarar fayda sağlamıyor, üstelik üyeleri siteden soğutuyor.
Site üyesi demogoji ustatlarını dinlemek için siteye girmiyor, bilgilenmek, öğrenmek, paylaşmak, aradığına doğru bilgi, ya da sorununa sorusuna cevap bulmak için giriyor.
Ara ara başlıklara demogog'lar giriyor başlılarda ne tat ne tuz bırakıyorlar.
Lütfen,
Başlıklar da konuyla ilgili bilgi paylaşımı seviyeli doğru bilgi alıp verme adına yapılmalı, kimse bu başlıklara demogoji öğrenmeye girmiyor.


Sarıcan da enzim başlığında bu işin sırrını çözmüştü zaten. Bunu söyleyince ortalığı "provake etme" diye tatlı sert uyarılıyor. Hazır elinde forum yetkisi var ya, bir şekilde nasılsa engellerim diyor.
Bu söylediğinizi düşünmek dahi istemiyorum, Bu tür şeyler yapılıyor ise şayet, Bu siteye zarardan başka bir şey getirmez. Gerçekten de bir provakasyon yapıldığı yansız ve tarafsız olarak kani olunmuşsa uyarılması doğrudur bence. Daha da ileriye gidilmişse engellemede olabilir. Amma yetkim var diye bu yetki başka amaçlı kullanılmışsa buna da doğrudur diyemem. Siteye olan güvenimi tamamıyla yitiririm.

Hiç merak ettiniz mi? Ensar bazı sorulara cevap verecekti ve 500. mesajda forumla ilişiğini kesecekti. Ama Ensar'ın mesaj sayısı şu anda 525 gözüküyor. Kim müdahale etti, ya da forumda bir sorun mu var bilmiyorum.
Bu konuyu bende merak ediyor takip ediyordum, son mesajında ne yazacak diye, hatta şu ve bir üstte yazmış olduğu son mesajında özellikle mesaj sayısına baktım ya 494 ya da 495 ti, iki mesaj üst üste oluşu 494-495 dememe neden oldu.
Bu mesajlardan sonra sayın ensar mesaj yazmadı.

İnanın bende merak ediyorum bu mesaj sayısı nasıl olur da 525 olur.

Bu bir forum hatasımıdır? bilerek yapılan bir şeymidir? bilerek yapılması kime ne fayda sağlar? bilemiyorum ama ilginç.
Ya da başka bir şey aklıma geldi, sevgili ensarın cinlerimi var, durduk yerde mesaj sayısını arttırıyorlar, Yahu bu cinlerin hiç işi gücü yokmu? boş işlerle uğraşıyorlar.
Ama doğru.
Cinlerin işi boş işlerle uğraşmak.

Yoksa sen perilimisin sayın ensar.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 14:16   #1191
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Ancak Nasreddin Hoca'nın fil hikayesindeki gibi yarı yolda bırakıldık.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
İlk ürünü ağaçlarımızda kontrollü olarak deneyelim sonrasında görünen, tavsiye edilen eksikliklerini zaman içinde tamamlarız dediğimiz bir ürün.
Ben hala buradayım, uyguladım. Neticesini bekliyorum. Peki siz neredesiniz? Ürünü hangi ağaçlarda kullandık, ne netice aldık ?Ülkemizde ürün çıkarmak işte bu kadar kolay.

Çıkardığınız ürünü sanki bir kooperatif ürünüymüş gibi Uzak bahçelere mal etmeye kalktınız. Oysa ürünü ilk çıkardığınızda ‘’Hayırlı olsun’’ dedikten sonra ‘’Her türlü eleştiriye açık olunmasını özellikle rica etmiştim.

İtirazım size sorulan sorulara ‘’ard niyetli’’ gibi yakıştırmalarla soruya, soruyla cevap vermeniz.
Hani Uzak bahçelerdik, her konuda öncüydük. Ne oldu ?

Alt tarafı çıkıp;

"-Ürünün kaynağı burasıdır."
"-Rafinedir" ya da "-Değildir."
"-Kalsinedir" ya da "-Değildir" diyeceksiniz. Hepsi bu.
Bunları söylemek ne kadar zormuş. Net cevaplar verilmeyecekse forumda ne yapıyoruz? Oysa bugüne kadar diğer ürünleri eleştirirken şahindik, ne oldu.

Daha önce aramızda telefon görüşmesi olmasına rağmen forumda yazıp, tribünlere oynamayı tercih ettin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Ama efendisine tapınmayı ve arkasından gözyaşı dökmeyi biliyor.
Bu ne şimdi. Yakışıyormu? Hamleti yarım okumuş, heyecanıyla her cümlenin sonuna ekler yapan öğrenciler gibi. Madem sen istedin belden aşağı vurmayı al öyleyse…. Senin gibi maaşımı yazdırandan almıyorum hiç değilse, kendi adıma yazıyorum. ( bana da yakışmadı biliyorum )

Kral ne demek? Forumda bir krala ihtiyacımız yok. Olsaydı emin ol oyum Sn Meyvelitepe ye giderdi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Zeytinlibahçe kaç tane bakteri incelemiş. 2 yıldır kullandığı ürünü bir kez olsun sorma gereği duymamış. İşine gelince "ben kimya profesörü değilim" diyor.
Sen de biliyorsun ki bu konudaki bilgim kendime ve çevreme fazlasıyla yetecek kadar var. Ama sen kendi adını vereceğin bir bakteri keşfetmeye çalışıyorsan onu bilemem. Bir şekilde konuları biyolojinin içine çekmeye çalışıyorsun, yoksa tek bu konuda mı kendini yeterli görüyorsun?

Uzun, uzadıya günlerce tartışmaya alışık değilim. Bugünlerde tartışamayacak kadar da keyfim yerinde. Söyleyeceklerim bunlar, konuyu başka yerlerede çekmeyelim.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-08-2011, 16:26   #1192
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
Olay patlak verince sayın dogaseverınde bılgısı dahılınde bendekı dod-EM leri sizlere yolladım ve sonucun asayişlik olduğu netleşti ve bu olaydan sonra bursanın (tam tarıhı bılmıyorum ancak 2010 agustos ayı diye hatırlıyorum)bayiliği gitti
meger olay bayılıgın gitmesınden de vahımmiş
videoda her sey belli.
uzun süreçler ve telefon görüşmelerinden sonra sizler (ferhat bey-ve alper bey)sorunumu çözdünüz.bursa olayının tamamen bittiğini ifade ettınız
ve benım aldıgım 4 lt ema bedelsız olarak sizler tarafından yollandı.
genel özet bu
ancak yaşananlar em severleri oldukça yordu.
benim kanaatim satiş operasyonlarında çok dikkatli olunmalıdır.
ve seriler arasında fark olmamalıdır.
tamamıyla iyi niyetli olarak em nin prestıjını zedeliyecek risklerin ortadan kaldırılmasını
temennı edıyorum
Sayın Safranlı,
Açıklamanız için teşekkür ediyoruz, temenninizide mutlaka dikkate alacağız.
Türkiyenin çesitli yerlerinde sahte EM ürünlerini bir takım organize gruplar insanları kandırarak vermektedirler. Manisa/Sarıgöl, Konya, Ereğli, Karaman,Adana ve Trakya bolgesinin bazı yerlerinde bu tespit yapılmış ve gereken kanuni muracaatlar avukatlarimiz tarafindan Tarım il Mudurluklerine ve cumhuriyet savciliklarına yapılmıştır.
EM Teknolojileri ile ilgili orjinal ürünleri yetkili satış yerlerinden alınız.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 12:05   #1193
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Bu konuyu bende merak ediyor takip ediyordum, son mesajında ne yazacak diye, hatta şu ve bir üstte yazmış olduğu son mesajında özellikle mesaj sayısına baktım ya 494 ya da 495 ti, iki mesaj üst üste oluşu 494-495 dememe neden oldu.
Bu mesajlardan sonra sayın ensar mesaj yazmadı.

İnanın bende merak ediyorum bu mesaj sayısı nasıl olur da 525 olur.

Bu bir forum hatasımıdır? bilerek yapılan bir şeymidir? bilerek yapılması kime ne fayda sağlar? bilemiyorum ama ilginç.
Ya da başka bir şey aklıma geldi, sevgili ensarın cinlerimi var, durduk yerde mesaj sayısını arttırıyorlar, Yahu bu cinlerin hiç işi gücü yokmu? boş işlerle uğraşıyorlar.
Ama doğru.
Cinlerin işi boş işlerle uğraşmak.

Yoksa sen perilimisin sayın ensar.
Bu boyutta ve bu üslupla merak özel görüşme gerektiriyor...

Ensar'ın mesaj sayısının neden 500'den fazla göründüğünü bilmiyorum.
Bu konuda sorumlu olabilecek iki kişi var; ben ve uzaytek.

İstersek mesaj numarasını değişterebiliriz. İyi de bunu yapmamızın bize nasıl bir çıkar sağlayacağını anlayamadım. Sizin fikriniz var mı?


Bu tartışmaların olduğu dönemde, Ensar'ın 500'den sonra yazmayacağını bir yerlerde okumuştum. 1 aydan çok olmuştur, ne alemde deyip ensar'ın profil bilgilerine bakıp 500'ü geçtiğini gördüm. Ne yazıyor diye bakma gereği duymadım. "Madem yapmayacaksın, neden atıp tuttun" diye düşündüğümü itiraf edeyim...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 12:27   #1194
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster

Forumu kendi çiftlikleri sanıyorlar. Gerekirse mesajları silip, konuyu yoruma kapatıyorlar. Hatta hücreye bile atıyorlar. Çünkü tek dertleri reklamını yaptıkları ürünlere zeval gelmesin.

Forumda bu reklamlardan çok görürsünüz. İşte size mesaj örneği. Ağaçlar.net kendisini burada bilim kurulu yerine koymuş. Bildiğim kadarıyla Malina bu konulardan anlamaz. Ona bu yazıyı dikte ettirenlerin amacı nedir bilmiyorum. Ancak tamamen bir yönlendirme var. Oysa sıcak olsun veya soğuk olsun hiç bir kompost için mikroorganizma aşılanması şart değil. Bakın bu işin gurusu Prof. Ertuğrul Erdin Hoca ne diyor.

Aşı Maddesi: Gerekli mikroorganizma türlerinin atığın içinde daha önceden bulunmasından ve yerel koşullara kolay adapte olabilmelerinden dolayı, kompostlamanın başlatılması için mikroorganizma kültürleri eklemenin gereği ve herhangi bir avantajı yoktur.

Mesaj Linki: Kompostların Sınıflandırılması.
Mesaj Sahibi: Malina
Mesaj İçeriği: Soğuk kompost; bitkisel veya hayvansal atık malzeme üzerine mikroorganizmalar aşılanarak fermente edilmeleri yoluyla kompostlaştırılmasıdır. Proses esnasında ısı yükselmez.

Not: Bu tartışma sağlıklı yürüyecekse, Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin en azından geçici bir süre forum yönetiminden alınmalarını ve sıradan üye kimlikleriyle tartışmaların yürütülmesini sağduyulu forum yöneticilerinden istiyorum. Aksi durumda bu mesajım foruma son mesajdır. Bunlara yanıtları başka platformlarda vereceğim.
Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin forum yönetiminde olmaları size nasıl bir etki ediyor? Engelleniyor musunuz?

Bu konudaki uygulamaları ben yapıyorum. Ben onların maşasıysam, göstermelik olarak yönetimden alsam ne olur almasam ne olur? İsterseniz ben de çekileyim

Kompostlar konusundaki Kompostların Sınıflandırılması konusuna gelince; forumun çeşitli yerlerine o kadar çok konuyla ilgili sayfa açıldı ki, bunları toparlama önerisi Mine Pakkaner'den geldi ve sınıflandırdı.

Sayfayı hemen yapmamın nedeni, alt kategoriler varsa, ve o kategoride bir yazı yoksa, burası özel alandır uyarısı çıkması... O sayfaları taşıdım, bakın böyle görünüyor: Kompost

Alıntı:
Bu bölüm özeldir.
Kişiye Özel İletişim alanını kullanmak için açıklamaları okuyabilirsiniz.
Üye olmak için tıklayınız. Lütfen Forum Kurallarına göz atmayı unutmayın.

Bu durumdan kurtulmak ve bilmeyenler için hangi başlığa girerse nelerle karşılacak diye Kompostların Sınıflandırılması sayfasını hazırlaması iyi olur diye düşündüm. Bahsettiğim sorun yüzünden kimseden yardım isteyemeden, eleştirdiğiniz yazıları (nereden olduğunu hatırlamıyorum) kopyalayıp yapıştırdım.

Umuyordum ki birileri o sayfanın yapımını üstlenir. Kaç yerde atıp tutacağınıza, bu bilgileri şöyle değiştirseniz daha doğru olacak deseniz şimdiye kadar 40 kere düzelmişti!

Ama kavga, onu bunu suçlama için (hatırılarsanız bizi özel mesajları okumakla da ilgili suçlamıştınız, sonra bunun olmadığını öğrenince özür dilemeye bile tenezzül etmemiştiniz) elinizde malzeme varken, düzeltmek için iki satır yazmak doğru olmaz tabii...

Ben onun yanlış olduğunu yazmıştım demeyin. Ben sizinle doğrusunu tartışmak niyetinde ve bilgisinde olan biri değilim ki... O sayfa, kompostları okuyacak deneyimsizler için bir özet sayfası olsa yeterdi...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 12:30   #1195
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1 Mesajı Göster
............ yok ben almıyayım dostum bu sayfa zaten A DAN Z YE REKLAM KOKUYOR İNAN OKURKEN UTANDIM AGAÇLAR NETDE böyle bir sayfayı ve uslubu.. sen tablet yutmaya yutturmaya devam et .10 binlerce tablet / gün pardon yaşınız ?diye sorarlar ''adama !!.. ayrıca ''adam'' bakteri ne mikroorganizma ne en azından ögren derler iki satır iftira atarken....... farkındayım vakit dar çalışamadın dersine 20 dakikada bu kadar oluyor.. BİRDE hadi reklama devam derler.. unutur giderler..
Bu biçimde devam etmeyeceğinizi umuyor ve burada uyarmakla yetiniyorum...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 12:50   #1196
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Aman efendim öyle olur mu?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Sorulacak tabii ...

Ama seçmece yapılmayacak. Her ürün eşit oranda sorulacak, sorgulanacak, öğrenilecek.
Tamam mı?


Sn. malina,

Gerek Kaolin başlığında gerekse bu başlıkta yayınlanan OMRI belgeleri ve kullanım şekillerindeki yanlışlık hakkındaki derin suskunluğunuz hala devam ediyor. Bu suskunluğu nasıl yorumlamalıyız. Forum ortamında kamuoyu yaratmak için bu tip argümanları normal mi karşılıyorsunuz?

Yoksa tesbiti halinde bir yaptırımı var mıdır? Eğer bir yaptırımı yoksa bundan sonra agaclar.net' teki bilgi güvenirliliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Bundan sonra bize sunulan her belge ve bilgiye kuşku ile mi bakalım? Ya da daha kötüsü bu tür bir kuşkumuz olursa forum yönetimi tarafından azarlanabiliriz çelişkisi ile suskun mu kalalım? Ne tavsiye edersiniz?

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2011, 13:57   #1197
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster

Sn. malina,

Gerek Kaolin başlığında gerekse bu başlıkta yayınlanan OMRI belgeleri ve kullanım şekillerindeki yanlışlık hakkındaki derin suskunluğunuz hala devam ediyor. Bu suskunluğu nasıl yorumlamalıyız. Forum ortamında kamuoyu yaratmak için bu tip argümanları normal mi karşılıyorsunuz?

Yoksa tesbiti halinde bir yaptırımı var mıdır? Eğer bir yaptırımı yoksa bundan sonra agaclar.net' teki bilgi güvenirliliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Bundan sonra bize sunulan her belge ve bilgiye kuşku ile mi bakalım? Ya da daha kötüsü bu tür bir kuşkumuz olursa forum yönetimi tarafından azarlanabiliriz çelişkisi ile suskun mu kalalım? Ne tavsiye edersiniz?
Ne raslantı ben de sizden cevap bekliyordum

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Basit bir soru vardı: Ürünün litresi kaç gram?

Şu an kaç gram olduğunu bilmem ama o zaman sayfalarca yazı yazıldı ama cevap olacak bir kaç rakam yazılmadı. Bu yerli firmayı desteklememek mi?
Bunu cevaplamamak normalse benim de size diyecek şeyim yok
Ama artık geçmiş ola Anladığım kadarıyla ürün değişmiş...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 19:25   #1198
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Dogasever olarak bloglarımı aşağıdaki linkte yazmaya başladım. Herkese saygılar.

Link

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 20:13   #1199
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Aşk üç kişiliktir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Dogasever olarak bloglarımı aşağıdaki linkte yazmaya başladım. Herkese saygılar.

Link
Mikoriza ile Gelinciğin aşkını kıskandım. Bu aşkı insanın bozmasına çok üzüldüm.

Söz konusu; 'Doğa' ise Aşk üç kişiliktir. demekmiş...

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-08-2011, 21:44   #1200
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Sn Doğasever

Bloğunuz hayırlı uğurlu olsun. Güzel olmuş, beğendim.

Sık arananlardasınız

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024