View Single Post
Eski 16-08-2011, 07:05   #1181
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster
Orada sadece asidik koşullara duyarlıdır yazıyor. Birde bu dökümana bakarsan iyi olur. Üstelik sadece bu link değil. Diğer mesajda da linki ekledim. Internette biraz araştırma yaparsan bu konuda oldukça fazla döküman bulursun.

(http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION)

Dikkatli okursan yaşadığı pH aralığı 4.8-8.5 arası.

Birde şunu atlama, Higa ürünün içerisinde azotobacter olduğunu söylemiyor. İşin özü burada.
Linklerinize baktım. Sizinle senli benli de olmadığım için ifademe de dikkat edere yazdım. Linkiniz EM ile uzaktan yakından ilgisi olmayan bir link. Konuyla da uzaktan yakından ilgisi yok. Googlee arama yapmışsınız azotobkater ile ilgili bir metin bulup linkini vermişsiniz. Bu linkte de sizin sözlerinize kanıt bir içerik yok aslında sizin EM ile lgili söylediğiniz bir şey de yok. Aslında sizin bir savınız da yok.
Guru dediğiniz hocanın yazısına da baktım katı atıklardan kompost yapma konusunda yazmış hoca, bunun da yine konuyla ilgili bir anlam taşıyan durumu yok. EM katı atıklara kompost katkı maddesi değil.

Hoca kompost yapımına organizma eklemeye gerek yok demiş. Hatırladığım Bu başlıkta da ekleneblir yararlı olur dendi. Bunlar bilimsel olarak ele alınacak savlardır. Hoca zaten ortamda organizma var diyor. Zaten ortama nasıl organizma geldiğini de kendliğinden, merak ettim tabi. Durum sizin polemik için kullanbileceğiniz hoş aforizmalar değildir.
PH aralığı da size bir şey katmz. EE o aralıkta duyarlıysa Azotobakterler ne oldu şimdi. Ne kazandırdı sizin ne gibi bir savınızı destekledi.

Kaolin başlığıdan yazamadıklarınızı burada yazma denemeniz dışında ne yapmış oldunuz?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön