Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Firma azotobakterleri sentezlemiş bundan da ticari bir ürün oluşturmuşsa, bu da tarımsal olarak işe yarıyorsa, forumda bunu konşulmsaı son derece olağan değil mi?
|
Sn. Memet,
Birazda bildiğin konularda konuşsan. Şu Azotobacter spp. hangi koşullarda yaşarmış öğrensen. Benim bildiğim Azotobacter spp. hem fermentasyon ortamında bulunmaz. Daha çok rizosfer bölgesinde bulunur. Hem de asidik koşullara çok duyarlıdır (Kaynak:
http://www.indiaagronet.com/indiaagr...zotobacter.htm) ve pH 4.8 altında nerdeyse hiç yaşamaz. (
http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION)
Firmanın bu konuda lisansı var. Bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım. Ancak EM1, EMA'ya dönüştürülürken pH 3.8 lere kadar düşüyor. Bu bakteri o koşullarda nasıl yaşayacak? Üstelik Higa EM içerisinde sadece laktik asit bakterileri, fotosentetik bakteriler ve mayalar olduğunu söylüyor. Ben işin içinden çıkamadım, sen derin bilginle bizleri aydınlatırsan sevinirim.