![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
|
Alıntı:
Birazda bildiğin konularda konuşsan. Şu Azotobacter spp. hangi koşullarda yaşarmış öğrensen. Benim bildiğim Azotobacter spp. hem fermentasyon ortamında bulunmaz. Daha çok rizosfer bölgesinde bulunur. Hem de asidik koşullara çok duyarlıdır (Kaynak:http://www.indiaagronet.com/indiaagr...zotobacter.htm) ve pH 4.8 altında nerdeyse hiç yaşamaz. (http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION) Firmanın bu konuda lisansı var. Bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım. Ancak EM1, EMA'ya dönüştürülürken pH 3.8 lere kadar düşüyor. Bu bakteri o koşullarda nasıl yaşayacak? Üstelik Higa EM içerisinde sadece laktik asit bakterileri, fotosentetik bakteriler ve mayalar olduğunu söylüyor. Ben işin içinden çıkamadım, sen derin bilginle bizleri aydınlatırsan sevinirim. Düzenleyen acemi_caylak : 16-08-2011 saat 00:59 |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Ticari bir ürün var. Bunu da üretenler var ona işaret etmişim. Biraz konuya ilişkin olsa itirazlarınız mesela ne ilginç olur. |
|
|
|
|
![]() |
|
|