View Single Post
Eski 17-08-2011, 11:27   #1194
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak Mesajı Göster

Forumu kendi çiftlikleri sanıyorlar. Gerekirse mesajları silip, konuyu yoruma kapatıyorlar. Hatta hücreye bile atıyorlar. Çünkü tek dertleri reklamını yaptıkları ürünlere zeval gelmesin.

Forumda bu reklamlardan çok görürsünüz. İşte size mesaj örneği. Ağaçlar.net kendisini burada bilim kurulu yerine koymuş. Bildiğim kadarıyla Malina bu konulardan anlamaz. Ona bu yazıyı dikte ettirenlerin amacı nedir bilmiyorum. Ancak tamamen bir yönlendirme var. Oysa sıcak olsun veya soğuk olsun hiç bir kompost için mikroorganizma aşılanması şart değil. Bakın bu işin gurusu Prof. Ertuğrul Erdin Hoca ne diyor.

Aşı Maddesi: Gerekli mikroorganizma türlerinin atığın içinde daha önceden bulunmasından ve yerel koşullara kolay adapte olabilmelerinden dolayı, kompostlamanın başlatılması için mikroorganizma kültürleri eklemenin gereği ve herhangi bir avantajı yoktur.

Mesaj Linki: Kompostların Sınıflandırılması.
Mesaj Sahibi: Malina
Mesaj İçeriği: Soğuk kompost; bitkisel veya hayvansal atık malzeme üzerine mikroorganizmalar aşılanarak fermente edilmeleri yoluyla kompostlaştırılmasıdır. Proses esnasında ısı yükselmez.

Not: Bu tartışma sağlıklı yürüyecekse, Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin en azından geçici bir süre forum yönetiminden alınmalarını ve sıradan üye kimlikleriyle tartışmaların yürütülmesini sağduyulu forum yöneticilerinden istiyorum. Aksi durumda bu mesajım foruma son mesajdır. Bunlara yanıtları başka platformlarda vereceğim.
Meyvelitepe ve Zeytinlibahçe'nin forum yönetiminde olmaları size nasıl bir etki ediyor? Engelleniyor musunuz?

Bu konudaki uygulamaları ben yapıyorum. Ben onların maşasıysam, göstermelik olarak yönetimden alsam ne olur almasam ne olur? İsterseniz ben de çekileyim

Kompostlar konusundaki Kompostların Sınıflandırılması konusuna gelince; forumun çeşitli yerlerine o kadar çok konuyla ilgili sayfa açıldı ki, bunları toparlama önerisi Mine Pakkaner'den geldi ve sınıflandırdı.

Sayfayı hemen yapmamın nedeni, alt kategoriler varsa, ve o kategoride bir yazı yoksa, burası özel alandır uyarısı çıkması... O sayfaları taşıdım, bakın böyle görünüyor: Kompost

Alıntı:
Bu bölüm özeldir.
Kişiye Özel İletişim alanını kullanmak için açıklamaları okuyabilirsiniz.
Üye olmak için tıklayınız. Lütfen Forum Kurallarına göz atmayı unutmayın.

Bu durumdan kurtulmak ve bilmeyenler için hangi başlığa girerse nelerle karşılacak diye Kompostların Sınıflandırılması sayfasını hazırlaması iyi olur diye düşündüm. Bahsettiğim sorun yüzünden kimseden yardım isteyemeden, eleştirdiğiniz yazıları (nereden olduğunu hatırlamıyorum) kopyalayıp yapıştırdım.

Umuyordum ki birileri o sayfanın yapımını üstlenir. Kaç yerde atıp tutacağınıza, bu bilgileri şöyle değiştirseniz daha doğru olacak deseniz şimdiye kadar 40 kere düzelmişti!

Ama kavga, onu bunu suçlama için (hatırılarsanız bizi özel mesajları okumakla da ilgili suçlamıştınız, sonra bunun olmadığını öğrenince özür dilemeye bile tenezzül etmemiştiniz) elinizde malzeme varken, düzeltmek için iki satır yazmak doğru olmaz tabii...

Ben onun yanlış olduğunu yazmıştım demeyin. Ben sizinle doğrusunu tartışmak niyetinde ve bilgisinde olan biri değilim ki... O sayfa, kompostları okuyacak deneyimsizler için bir özet sayfası olsa yeterdi...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön