agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-08-2011, 15:10   #1141
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Yeri geldiğinde bu sayfalarda bir çok ürün tartışıldı, çoğu da yerli ürünlerdi, şimdi bunların gelişimlerini mi durdurmuş olduk.

Bir ürün ticari olarak piyasaya çıkıp, para kazanılmaya başlanmışsa amatörlükten söz edilemez, artık profesyonelsiniz ve tüm gereklilikleri karşılamalısınız. Hazır değilseniz deneme uygulamalarına devam edersiniz.

Dün sipariş verdiğim 2 lt EM1 24 saat içinde elime geçti. Firma yetkilisi uygulama resimlerini gönderebilirsem çok memnun olacağını da ayrıca bildirdi. Demek buradan yapılan eleştiriler işe yarıyor. Kendilerine başarılar diliyorum.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2011, 16:57   #1142
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çaça Mesajı Göster
Sn. Dogasever, kararınıza saygı duyduğumu belirtmek isterim. sizin gibi bir doğaseverin, organik tarımcının kşisel olarak EM den ve organik tarımdan uzak kalamayacağını düşünüyordum. Bu düşüncelerimi yazmak için sayfaya girdiğimde aynı şeyleri sizin yazdığınızı gördüm. Çünkü bu bir yaşam felsefesidir. hayata bakıştır. kolay kolay değişmez. Biz sizlerden memnunduk. sağlıcakla kalın.
Mesajınız için teşekkür ediyorum Sn Çaça.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2011, 18:27   #1143
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Forum ortamındaki bilgi birikimleri ile bir şeyler yapmaya çalışan arkadaşların karşısına Amerika’ da yerleşik ve Türkiye ile hiç bir ticari bağı olmayan bir firmanın sertifikası ve dökümanları kullanılıp, Türkiye’ de sadece isim çağrışımı olan bir firmanın sertifikası imiş gibi gösterilip anlamsız yere engelleme kampanyasına engel olmaya çalışmışım. Eğer bu sizin için seçmece ise ve size göre yapılanlar normalse yine takdir sizin. Ne diyeyim?

Ben o başlıkta forumdan tanıdığım kişilerin başarısı için taraf olduğumu açıkca beyan etmiştim. Benim bu tavrım sadece o başlık içinde geçerli değildir. Forumda olumlu işler yapan her arkadaş için hep destek ve yardımcı olmaya çalışmışımdır. Herşey ortada. Takdir forumun.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Basit bir soru vardı: Ürünün litresi kaç gram?

Şu an kaç gram olduğunu bilmem ama o zaman sayfalarca yazı yazıldı ama cevap olacak bir kaç rakam yazılmadı. Bu yerli firmayı desteklememek mi?
Bunu cevaplamamak normalse benim de size diyecek şeyim yok
Forumun üye sayısı 118.000' i geçmiş. Mesajlar ve yönetmelik ortada. Bırakalım bunu forumu izleyen üyeler takdir etsin. İşi bilenler zaten EM1 alıyor, EMA almıyor. Ben EM1 ürünü kötüdür demiyorum ki. Uygulama yanlış diyorum. Sızma zeytinyağı şişesi ve etiketiyle rafine zeytinyağı satamazsınız. Satarsanız da yönetmeliklere uygun olmaz.


Düzenleyen Sarıcan : 12-08-2011 saat 12:53
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2011, 10:52   #1144
Ağaç Dostu
 
İnci Akalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-03-2007
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 103
Galeri: 2
Sayın Doğasever,

Sizden çok şey öğrendik, bu kadar gelişime açık bir konuda daha da çok öğreneceğimiz şey olduğunu düşünüyorum. Lütfen bizlerle irtibatınız kesmeyin. Forumda takip ettiğim kadarıyla yapıcı yaklaşımınıza, araştırmacı kimliğinize ve bilgilerinize burada ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Bugüne kadarki paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

İnci Akalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2011, 13:02   #1145
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Sn Akalp

Çok teşekkür ederim. Ben sadece kurumsal kimliğimle bu başlıkta yazmayı bıraktım. Belki başka bir başlıkta başka bir şekilde de paylaşımlarımız devam edebilir. Henüz karar vermiş değilim. Tarım konusundaki teorik ve pratik paylaşımlarımız devam edecektir. Sadece yönetmelik ve yasaları burada ele almayacağım. Biz EM'ye başladığımızda Türkiye'de bırakın mikrobiyal gübre yönetmeliğini, organik tarım yönetmeliği bile henüz oturuşmamıştı. Yönetmelikler maalesef uygulamaların epey arkasından geliyor.

Yorumunuz için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 12:39   #1146
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Sevgili Ağaçlar Net Üyeleri,

Yeni Web sayfamiz yayında fakat daha heniz tam olarak tamamlanmadı siz değerli forum üyelerinin EM Teknolojileri ile ilgili uygulamalarını sayfamızda yayınlamk isteriz.
Lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz. www.emturkey.com.tr

Saygılarımızla

EM AGRİTON LTD.ŞTİ.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 16:38   #1147
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Sitede EM aktif seçeneği görünmüyor nedeni nedir?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 12:12   #1148
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Web sitemiz belirtiğim gibi yeni yayına girdi ve daha tamamlanmadı bazı eksiklikleri var zamanla sizlerinde katkilarıyla daha kullanışlı bir hale getireceğiz.

Sitemizde ürünler tanıtılıyor, satiş kısmi çok kısa bir süre sonra hizmete girecek sanal mağaza çalışmaları devam ediyor. EM.1 doğasi gereği aktifleştirilmeden kullanılmıyor onun için bu bir ürün değil kullanılış biçimi olduğundan tanıtım kısmında yer almıyor. Satış kısmında mutlaka yer alacaktır. Bazi arkadaşların burada hala ürün ve kullanış biçimi hakkında polemik yaratmaları urunu tanımadıklarından kaynaklanıyor diye dusunuyorum.

Ruhsat, lisans, tescil, uygunluk belgesi, gayrisihhi ruhsat, üretim yeri uygunluk belgesi, üretim ruhsati vs gibi konularda tüm kullanıcılarımız şirketimiz ile irtibat kurdukları taktirde bilgilendirilir. Diğer bir yandan Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü şirketlerin ürünleri ile ilgili kullanıcılara bilgi aktarmaktadır. Bu gibi konular yetkililerden öğrenilmelidir.

Saygılarımla

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 14:16   #1149
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bugüne kadar EMA hakkında yazdığım bütün olumlu yazılara rağmen bu cevabınız bende ağır bir hayal kırıklığı yarattı açıkçası.
Sanırım bir ürünün iyi olması satıcısının da iyi olacağı anlamını taşımıyor.
Burada yazanlara karşı bu tavrınızla pek destek bulamayabilirsiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2011, 23:43   #1150
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Bugüne kadar yapılan eleştirilerin hiçbiri ürüne karşı değildi. Ürün uluslararası kabul görmüş bir ürün. Fakat emrojapan dahi sadece EM1 olarak satış yapıyor. Bu meselenin bir yanı. Burada eleştirilen EMA' nın EM1 şişesi ve etiketi ile satılamayacağı idi.

Yapılan eleştiriler tamamen uygulama ve tartışmalar esnasında karşı tarafı cahil yerine koyan aymazlıklardı. Çok basit bir örnek vereyim. Gerçi örnek yine OMRI belgesinden olacak ve kiminiz yine ne var bunda diyeceksiniz. Bu başlığın 7. sayfasında yayınlanan bir OMRI belgesi var, bu belgenin bir benzeri de http://www.emturkey.com.tr/TR/dosya/...ertificate.pdf bu linkte var. Her ikisi de EM için alınmış.

-Eeee! ne var bunda dediğinizi duyar gibiyim.

O zaman yine zeytinyağı örneğine dönelim. Diyelim ki sektördeki ABC firması ürettiği sızma zeytinyağına OMRI Belgesi aldı. Türkiye' de sızma zeytinyağı satan bir firma ürünüde bu firmadan alıp satmadığı halde bu firmanın OMRI belgesini kullanabilir mi? Bunu pazarlama argümanı olarak kullanmak veya bir tartışmadan galip çıkabilmek için kullanmak doğru mu? Bunu kendi ürününün belgesi gibi web sitesinde yayınlamak normal mi? İşin garibi OMRI belgesi kullanılan firma şimdi ürünlerinde EM-1 adını zannederim yasal zorunluluklardan dolayı kullanamıyor. Herhalde Mr. Higa engellemiş olmalı. Eğer EM-1 bir tescilli marka ise iyide yapmış. Zaten öyle olması gerekirdi. Ama ne gam! burada o firmanın OMRI belgesi EM için tartışma dayanağı ve pazarlama argümanı olarak kullanılabiliyor. Aynen Kaolin başlığında yapıldığı gibi.

Temel mantık şu. Forum ortamında böylesi ayrıntılara kim dikkat edecek? Ya da yönetmelik ve belge düzeninden kaç kişi anlayacak? Tartışmadan galip çıkmak için her yol mübah.

Eklenen Resimler
  
Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 01:38   #1151
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
...
Aynen Kaolin başlığında yapıldığı gibi.
...
Kaolin başlığında olan şuydu:

Ortada a) ilan edilenden, b)sahibinin açık ve net bir şekilde olduğunu söylediğinden müşteri aleyhine çok farklı olan bir ürün vardı. Öyle ki, bildirilen ile gerçekte olan arasındaki fark, müşteriyi ürünün fiziksel özellikleri, göreceli fiyatı ve beklenen faydalar hakkında doğrudan yanıltacak mahiyette idi.

Buna, ürün sahipleri ve türlü sebeplerle ürünü sahiplenenler tarafından, yanıltıcı bilginin düzeltilmesi ya da bir şekilde müşteriye izah edilmesi yerine, "bir sapma olmadan ya da az sapma ile kullanılabilir" denilen diğer 3 ürüne saldırıda bulunulmak, bu şekilde "yanıltma"nın üzeri kapatılmak şeklinde tepki verildi.

Orada adı geçen Surround, ABD organik tarımda kullanılabilir belgesi olan OMRI listesinde mevcut. Diğer ürün Sunguard, Amerikan Georgia kaynaklı kaliteli madenlerden çıkan mineralin yüksek teknoloji ile işlenip orijinal M97 formülasyonuna getirilmiş bir ürün. Bu ürün, bu haliyle ABD piyasasında mevcut değil, doğal olarak OMRI listesinde de değil. Tartışmalar arasında aynı isimde ancak başka içerikte bir ürün sebebiyle listede olduğunu söyledim. Bu bana ait bir hatadır. Bunu da orada hemen yazdım zaten. Üstelik, bu ürünün kullanımından söz edilen son üç senede hiç bir yerde de omri listesinde olduğuna dair bir ibare yoktur. Aynı mesajda da bu ürüne elimdeki içerik belgesini yapıştırdım. Bu ürünü getirip satan firma herhangi bir şekilde omri'den filan söz etmiyor. Ancak ürününün kalitesi ve standartları konusunda gereken bilgiyi de net bir şekilde veriyor. Yani, bu ürünü satan firma yanıltıcı bilgi vermiyor. Öyleymiş gibi yazmanız anlamsız.

Üçüncü ürün ise (AT-80) M97 formülasyonuna çok yakın, "bana göre" kullanılabilir, Çin menşeili bir ürün idi. Numune incelemem tamamlandı. Bir dördüncüsünü de kısa sürede yayınlayacağım.

Burada ilginç olan ise, satanlar tarafından ürün ve ürünün kullanımı, hatta bu ürüne ait teknolojiyi oluşturanların söyledikleri hakkında, herhangi bir telorans ile açıklanamayacak mahiyette müşteriyi yanıltanların ve bunu "vahim" değil de gayet olağan bir şeymiş, "forumdaki arkadaşların bir şeyler yapmaya çalışması" gibi göstermeye çalışanların yaklaşımıydı. Bunların ilginç örnekleri hala o sayfalarda duruyor. Durmaya da devam edecek. En son, fi tarihinde ve alakasız bir başlıkta para ile satın aldığımı söylediğim bir dökümanı aslında para ile satın almadığımı ima ederek, (ne alakası varsa), hala düzeltilmeyen ve hala açıklanamayan, müşteri yanıltmayı zavallılık mertebesinde örtme çabasıydı.

Bir şekilde bu başlıkta yine eski EM tartışmalarını provoke etmeye çalışıyorsunuz. Etiketten bahsediyorsunuz. Neticede, müşteri yanıltılmadığı sürece bu bir sorun ise sahibi olan firmayı ilgilendirir. Her ne kadar bu güne kadar hiç aktifleşitirilmiş EM almamışsam da, kendi adıma, EM1 ve aktifleştirilmiş EM'nin biribirinden ayrılacak şekilde etiketlerle satılmasını tercih ederdim. Öte yandan, linkini verdiğiniz yönetmelik bitki koruma ürünleri ile ilgili, gübrelerle değil. Gübreler konusunda da etiket standartlarına baktığımda, EM1 ve EM Aktif diye ayrı etiketler yapılsaydı ne farklı olurdu diye baktım. Mevcut haliyle isim dışına farklı yazılabilir bir şey görmedim. Mevcut etikette aktifleştirilmemiş diye de bir şey yok. Şöyle aktifleştirin vb. de bulunmuyor. Belki de mevcut gübre tanımlarının içinde aktifleştirme diye bir tanım olmadığındandır, bilemiyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 07:13   #1152
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Forumun üye sayısı 118.000' i geçmiş. Mesajlar ve yönetmelik ortada. Bırakalım bunu forumu izleyen üyeler takdir etsin.
Sorun işte burada. Hangi ürünü üyelere bırakacağız, hangisini biz eleştireceğiz.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 10:37   #1153
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kaolin başlığında olan şuydu:

Burada ilginç olan ise, satanlar tarafından ürün ve ürünün kullanımı, hatta bu ürüne ait teknolojiyi oluşturanların söyledikleri hakkında, herhangi bir telorans ile açıklanamayacak mahiyette müşteriyi yanıltanların ve bunu "vahim" değil de gayet olağan bir şeymiş, "forumdaki arkadaşların bir şeyler yapmaya çalışması" gibi göstermeye çalışanların yaklaşımıydı.
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda Kaolin konusuyla ilgilenen zaten üçbeş kişiydi ve hepside adını sizin koyduğunuz Uzak Bahçelerin Yakın İşbirliği üyeleri idi ve sizin ağzınızdan çıkan herşeyi doğru olarak akbullenmeye hazır kişilerdi. Öyle ki, siz bir ara elinizdeki numuneye gri dediniz, kalsine değil dediniz, elinde numune olan ve sorunsuzca kullanıp pompada tıkanma yaşamayan, renginde bir anormallik görmeyen insanlar bile güneşe karşı işememek için seslerini çıkaramadılar. İçlerinden bir tek Sn. Lilium sesini çıkardı zannederim. En vahimi olmayan OMRI belgesini varmış gibi gösterdiniz yine kimsenin gıkı çıkmadı. Ya farkında değillerdi ya da yine sizden çekindikleri için sustular. Ancak benim gibi ürünü hiç yakından bile görmemiş bir deli çıkarak "kral çıplak" dedi.

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler. Gerçi bir çok tartışmalar gündemden kaldırıldı ama benim takip ettiğim tüm tartışmalarda sonuç buna yakındı. Benim dahil olduğum tartışmalarda da durum bundan farksızdı. Ne zaman siz veya çevrenizden biri ile tartışmaya girsem 118.000 üyeli toplulukta hep aynı kişilerin yazdıklarını gördüm. Kimileri konuyla hiç ilgili olmasalar bile krallarına destek için orada idiler.

Hala aynı mantıkla şürekanızdan olan birine destek çıkmak için EM başlığında ortaya koyduğum aksaklıkları "Neticede, müşteri yanıltılmadığı sürece bu bir sorun ise sahibi olan firmayı ilgilendirir." diyerek provakasyon olarak göstermeye çalışıyorsunuz. Müşteriyi aldtmak nasıl olur ki? Olmayan belgeyi varmış gibi göstermek veya A ürününün şişesi ile konsantrasyonu ve içindeki canlı organizma sayısının her lot için değiştiği bir ürünü sanki aynı ürünmüş gibi satmak mı? Yine bu sayfalardan ürün sipariş edipte ürününü alamayan veya yanlış ürünle karşılaşan forum üyelerinin feryatlarına kulak tıkarken hangi mod da düşünüyordunuz.

Bu benim dederlendirmem. Belki yine bazılarına garip gelebilir ama bu forumda yazmasalar bile okuyarak takip eden binlerce üye var. Ben yine takdiri onlara bırakıyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 11:02   #1154
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Bu benim dederlendirmem. Belki yine bazılarına garip gelebilir ama bu forumda yazmasalar bile okuyarak takip eden binlerce üye var. Ben yine takdiri onlara bırakıyorum
Evet, bu sizin değerlendirmeniz ve merak etmeyin tüm yazıları okuyanlar gayet güzel anlıyorlar.

Siz, sahibi tarafından önemli oranda yanıltıcı bilgi ile müşteriye satılan bir ürünü ve yanıltıcı bilgi veren satıcıları, bu maksatla literatürü çarpıtanları mazur görür durumdasınız. Hiç bir mesajınızda "evet, bu bilgi doğru verilmeliydi, bir açıklaması olmalı, ya da açıklaması şudur" gibi ifadeniz olmadı. Bakın, müşteriyi aldatmak nasıl olur'un tarifini de yapmışsınız.

Sahibince "Belirtmekte fayda var 1 litresinin ağırliği 290 gr dan az." denen ve kilo ile satılan bir malın 580 gr gelmesinin adı sizce nedir? Hoş, bu soruyu bir çok kere sormuştum zaten ama yanıtı yoktu değil mi?

Şimdi yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Esas soruyu maskelemek için griydi, pompayı tıkamadıydı gibi şeyler yazıyorsunuz. Konu dışına çıkarak kral çıplak vs. gibi şeyler yazıyorsunuz aklınızca. Sahibinin 290gr dediği, sitesinde 315 gr ilan edilen bir malın, öyle olmadığı söylendiğinde hangi kralın çıplak olduğu da söylenmiş oluyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 11:57   #1155
Ağaç Dostu
 
syıldıran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2008
Şehir: Aydın
Mesajlar: 208
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Gözden kaçırdığınız bir nokta var Sn. meyvelitepe,

Bu forumda üçüncü yılım dolacak ve bir çok tartışmaya katıldım ama gördüğüm şu ki, Meyvelitepe ve şürekasının desteklediği bir tartışmaya muhalif olarak girersen paçavran çıkana kadar hırpalanırsın. Bu yüzden konuya vakıf veya bilgisi olanlar dahi yazmaktan imtina ettiler.

Bu benim dederlendirmem. Belki yine bazılarına garip gelebilir ama bu forumda yazmasalar bile okuyarak takip eden binlerce üye var. Ben yine takdiri onlara bırakıyorum.
Sn. Sarıcan ,
Mesajınızda yazdığınız tecrübeyi yaşayan biri olarak yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Maalesef bazı firma ilgilileri ürünlerini pazarlamak için forumu bir pazar olarak kullanmaya başladıklarından beri üzülerek görmekteyim ki seviye düşmekte , saldırgan ve aşağılayıcı mesajlar artmakta . Bu konuyu daha önce forum yöneticilerimize de mesajla belirtmiştim. Hatta tabiri caizse bir müddet küsür forumdan bile uzaklaştım. Ama içimizdeki ağaç sevgisi nedeniyle ara sıra derken yine her gün foruma uğramaya başladım. Yine üzülerek görüyorum ki pek değişen bir şey yok. Saygı ve selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:37   #1156
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Em(ek)ler

Saplantı şeklınde her gun bu foruma giriyorum
sık kullanılanlar listesınde em sayfası kayıtlı önce buradan foruma giriyorum sonra sayfalara geçiyorum
bir çoğumuz gıbı em yı hocamız meyvelı tepeden ögrendım
tüm hararetlı tartışmaları her harfıne kadar takıp edıyorum
kaolın konusundakı hararet henuz sönmemış durumda beklıyor
kaolın sayfasındakı kg ile ilgili hatayı kabul edıp düzeltılebılırdı
düzeltılmeyınce çok cıddı yanıltma var dıyerek üzerıne gıdıldı ve sindirildi
ben ce kaolının durumu ıle em nın em1 deyıp aktıf gelmesı arasında hiç bir fark yoktur
belkı de daha da vahımıdır
yakında bende sıparış verıcem ama hunuz bıtmemış em lerımde em1 yazıyor ve üzerıne kalemle A yazılmış
yanı orjınal ambalajına karalama yapılmış
bu çok yanlış bır sey
evet em yı sevıyoruz hararetlı tartışmaların oldugu bu konuda kaolındekınden kesınlıkle masum sayılamaz
kaolının ambalajına karalamayla 310 gram yazınca nasıl olucaktı ....
sayfadakı ozi arkadasımızın anlattıgı tam bır turk usulu fıkra dır
asla dogru degıldır
ben bu kadar sevdıgım urunden üç ay boyunca cebelleştıgımı belırtmelıyım
basımdan gecenı anlatmak uzun sürer
yapılan yanlışlıktan dolayı taşlar yerınden oynadı ve bursa bayılıgı ıptal oldu
sulandırıp sulandırıp yollamışlar bize
bence işin özü:
em çok guzel bır ürün
pazarlamada çok ciddi hatalar yapıldı
bayıler her turlu cambazlıgı yaptılar(sulandırılmış EMA)
ve halen devam eden em1 yazıp ema vermelerı asla masum gösterılemez
kalbımden gelen ses:
çok sey ögrendıgımız dogaseverın de küstürülmesi boşa değil diye düşünüyorum

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 13:30   #1157
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, bu sizin değerlendirmeniz ve merak etmeyin tüm yazıları okuyanlar gayet güzel anlıyorlar.

Siz, sahibi tarafından önemli oranda yanıltıcı bilgi ile müşteriye satılan bir ürünü ve yanıltıcı bilgi veren satıcıları, bu maksatla literatürü çarpıtanları mazur görür durumdasınız. Hiç bir mesajınızda "evet, bu bilgi doğru verilmeliydi, bir açıklaması olmalı, ya da açıklaması şudur" gibi ifadeniz olmadı. Bakın, müşteriyi aldatmak nasıl olur'un tarifini de yapmışsınız.

Sahibince "Belirtmekte fayda var 1 litresinin ağırliği 290 gr dan az." denen ve kilo ile satılan bir malın 580 gr gelmesinin adı sizce nedir? Hoş, bu soruyu bir çok kere sormuştum zaten ama yanıtı yoktu değil mi?

Şimdi yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Esas soruyu maskelemek için griydi, pompayı tıkamadıydı gibi şeyler yazıyorsunuz. Konu dışına çıkarak kral çıplak vs. gibi şeyler yazıyorsunuz aklınızca. Sahibinin 290gr dediği, sitesinde 315 gr ilan edilen bir malın, öyle olmadığı söylendiğinde hangi kralın çıplak olduğu da söylenmiş oluyor.

Sn. meyvelitepe,

Sizin elinizde fiziki olarak numuneniz var. Eğer yanıltıldığınızı iddia ediyorsanız firmayı dava edersiniz. Ürün kalsine mi değil mi? Ya da istenilen diğer spektlere uygun mu değil mi? Hesaplaşırsınız. Ben ürün kullanıcısı olmadığım için sizin iddia ettiklerinizi bilmem mümkün de değil. Bu yüzden ben ürünü kullanan arkadaşların sizden çekindikleri için izlenimlerini yazamadıklarını söyledim. Eğer üründe bir hata varsa onu da yazarlar. Bitkileri zarar gördüyse dava bile edebilirler. Onlarda müşteriyi yanıltmanın cezasını öderler.

Ama sizinki öyle mi? Var olmayan belgeleri varmış gibi göstermek? Adını siz koyun. Hem de bunu hiç bir ticari bağınız olmayan bir firma için yapmak. Sebebini bir türlü çözemiyorum. Aynı şey EM içinde geçerli. Bu sayfalarda onlarca arkadaş forumdan ve sizden aldıkları bilgilerle bu ürüne ulaşmaya çalıştılar. Kimisi hiç ulaşamadı herhalde. Ulaşanlar ise Nasrettin Hoca fıkralarını kıskandıracak diyaloglarla ikna edilmeye çalışıldı. Moderatör olarak nerelerdeydiniz o zamanlar? Forum olanaklarını kullanarak insanları yanıltmak ve bu yanılgıya destek vermek değil mi bu? Bakın işte yukarıda hem de sizi çok sevdiğini söyleyen bir arkadaşımız (Sn. Safranlı) objektif olarak görüşlerini dile getirmiş.

Eğer iddia ettiğiniz gibi karalamaya çalıştığınız üründe de bu tip hoyratlıkları yaşayan arkadaşlar varsa lütfen bildiklerini yazsınlar ve bende sizinle birlikte bu arkadaşları eleştireyim. Ama bu firma daha ürünlerini tanıtmaya başlamadan siz tepelerine binip tepinmeye başlayınca kendimi tutamadım. Bu da benim mizacım. Onun için diyorum forumdaki üyeler takdir etsin diye.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 16:25   #1158
Ağaç Dostu
 
Zeytinlibahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2009
Şehir: İzmir Zeytinlibahce/Aliaga
Mesajlar: 809
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Ben sizin daha tartışmaya başlarken birilerini kötülemek için adım attığınızı algılayacak kadar önseziye sahibim ve bugüne kadar da çok az yanıldım. Yanıldığım anda da özür dilemesini bildim.
Bir kaolin kullanıcısı ve öncüsü olarak teknik bir konuda devam eden bir tartışmaya günlerce girmek istemedim. Bilgi sahibi olunmadan nasıl fikir sahibi olunduğunu anlayamıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe,
Sizin elinizde fiziki olarak numuneniz var. Eğer yanıltıldığınızı iddia ediyorsanız firmayı dava edersiniz. Ürün kalsine mi değil mi? Ya da istenilen diğer spektlere uygun mu değil mi? Hesaplaşırsınız. Ben ürün kullanıcısı olmadığım için sizin iddia ettiklerinizi bilmem mümkün de değil..
Aynı şey EM içinde geçerli, siz de yapabilirsiniz.

EM pazarlanması konusunda (öncesinde) sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Tek farkla, tüm ürünlere aynı gözlükle bakmaya çalışıyorum.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 17:39   #1159
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-01-2011
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 6
Sayın safranlı Bursa bayisinden ne zaman mal aldınız?Bursa bayisi Ankara EM Agriton firmasının güven telkin etmeyen davranışları ve teknik bilgi yetersizliğinden dolayı tüm ilişkisini1.5sene önce kesmiştir.Bursa bayii tarafından tarıma kesilmiş hiçbir fatura yoktur.

kararadut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 19:07   #1160
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Bir kaolin kullanıcısı ve öncüsü olarak teknik bir konuda devam eden bir tartışmaya günlerce girmek istemedim. Bilgi sahibi olunmadan nasıl fikir sahibi olunduğunu anlayamıyorum.



Aynı şey EM içinde geçerli, siz de yapabilirsiniz.

EM pazarlanması konusunda (öncesinde) sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Tek farkla, tüm ürünlere aynı gözlükle bakmaya çalışıyorum.
Sn. Zeytinlibahçe,

Benim eleştirilerimi ya anlamadınız ya da anlamak istemiyorsunuz. Ben iki ürününde fiziksel özelliklerini bilmiyorum çünki her iki ürünüde hiç kullanmadım. Bu yüzden her iki ürün içinde bu ürünün kullanıcıları bir şikayetleri varsa ilgili firmalarla görüşebilirler.

Siz kullanıcısı ve öncüsü olduğunuz bir ürün ile ilgili ve üstüne üstlük kullandığınız, kalitesini övdüğünüz bir marka bir ürünle ilgili bir sertifika yayınlanır ve böyle önemli bir belgeyi görmezden gelir ya da ürünlerini kullandığınız firmanın Amerika' da yerleşik firmanın Türkiye mümessili olmadığını bilmeyecek kadar üstün körü bir kullanıcı iseniz bir şey diyemem. Ama bilgi sahibi bir kullanıcı olarak böyle bir olayda sessiz kalıyorsanız, günlerce yazı yazmıyorsanız bu konudaki öncülüğünüz tartışılır.

Ben EM konusundaki görüşlerimi muhtelif zamanlarda dile getirmiştim. Bu tartışmaların çoğunda ürünün ülke tarımına kazandırılmasından dolayı ne kadar memnun olduğumu defalarca dile getirmiştim. Yani ürünlere hep yapıcı gözlükten bakıyorum. Uygulamada faydalı ise benim için EM de baştacıdır, Kaolinde. Bence forum ortamında bazı ürünlerin önünü kesmek için yıpratıcı ve yıkıcı tartışmalar yapana söylemeniz lazım bunları.

Ben EM başlığındaki OMRI Belgesinin de başka firmaya ait olduğunu belgeleri ilk incelediğimde farketmiştim ama o belgeler yine bir tartışma esnasında foruma konulmuş ve ben forumun bu bölümü ile ilgilenmeye başladığım zamanda bu tartışma ve belge savaşı bitmişti. Bu yüzden gündeme getirmeyide pek düşünmedim. Ama tesadüfen Kaolin başlığında da aynı belgenin bir benzeri bir tartışmadan galip çıkmak için sunulunca bunun bir alışkanlık olduğu fikrine kapılarak gündeme getireyim dedim.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusuna gelince, bir konuda fikir sahibi olmak için ne yapmak gerekir bilmiyorum ama ben çok okurum ve araştırırım. Yine böyle katı bir tartışmanın sonucunda günler boyu araştırmış ve aslında EM' ninde aslında bir enzim olduğunu çözmüştüm. Fakat uyanık bir girişimci olan Mr. Higa' nın EM (Effective Microorganisms) ismini tescil ettirip "Trade Mark" olunca bu isim üzerinde tartışmanın gereksiz olduğunu anlayıp Enzim (Enzyme) başlığını açtım ve sizinde bu başlıktan aktif olarak faydalandığınızı duyuyorum. Yani ben araştırarak ve okuduklarıma dikkatli bir gözlükle baktığım için fikir sahibi oluyorum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 19:39   #1161
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bu ürün üzerinden bir cansıkıcı polemik sürdürülüyor. Ne ürünün içeriğine yönelik ne de firmanın siparişler konusunda yaşattığı sorunlara yönelik. Sadece sorun olsun da ben nasıl olduğuyla ilgili değilim yeterki sorunu körükleyeyim tarzında bir tartışma. Kaolin tartışması da bu cümle ile özetlenebilir.
Belgeler vesaireler işin ayrıntısı
Bu tartışma benim sitenizde "em aktif" seçeneği yok dediğim mesajımla başladı. Aslına bakarsanız böyle agresif bir tepki vermemiş olsa firma, bunun insanların kafasını karıştıran bir durum olduğunu bir ayrıntıyla yazılması gerektiğini, ürünler ile ilgili açıklamaların yeterli olmadığını söyleyeceğim öneriler sunacaktım.

Bunu yerine ürünle deği l sadece tartışmayla vakit geçirenler atladı.

Ben zaten Meyvelitepe'nin şürekası oluyorum. Her yazdığına içeriğini okumadan eyvallah da derim.

Tartışmaları da bilerek aslını öğreneek yaptığını bildiğimden okumadan da yazmışsa doğrudur da derim.

Firmaya birkaç eleştirim olur, o da zaten ürünle ilgili değil. Sakince yazabilirlerse. onları da söylerim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 20:22   #1162
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 96
Degerli Arkadaşlar ; konu oldukça hassas , profosyenel bilgi,görüş ve hassasiyet gerektirmekte.Konu MİKROORGANİZMALAR bunlar etken faydalıda olabilirler toplum saglıgını tehlikeye sokan BAKTERİ lerde bu nedenle olabildigince kontrollü, profosyonel üretimine saygı-güven duydugumuz ürünleri kullanmalıyız. A-firması-B-firması konusunun dışında ( ki üzülerek forum etigi dışı reklam mesajları okudum )ürünler ne içeriyor hangi kalitatif, kantitatif düzeye ulaşabilmiş degerlendirebilmeli.benzer bir çok üründe E.COLİ, PSEDOMONAS,VE DİGER bakterilerin adını duymak biz hekimleri TİTRETMEYE yeter . Biliyorum bu mikroorganizmaların bazi türleri E-M diye adlandırabildigimiz faydalı etken mikroorganizmalar olabilir. fakat mutasyon ,saflık ve kullanılabilirligi çokça degerlendirilmelidir. Konu güvenilen laboratuar koşollarında ,güvenilebilen bilim adamlarınca defalarca denenip güvenirligi onaylanmadan Tartışılmamalıdır. HEMEN ŞİMDİ TANIDIGINIZ ULAŞABİLGİNİZ BİR HEKİME PSUDOMONAS VEYA E.COLİ .. ile tanıştıgınızı söyleyin sonra tartışalım.. saglıcakla,saygıyla kalın.

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 20:43   #1163
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Sayın hekim. Hekim deyince dinlen dinlet kaç diyecek kadar hastatlıklarla uğraşmış biri olarak, bence bu konuya olmayacak bir yerinden çok da provokatif bulduğum bir biçimde girdiniz. Bence siz önce bu başlık altındaki bakterileri bir inceleseniz iyi olacak.
Koli basilini daha sonra incelersiniz başka başlıkta.
Bir hekim olduğunzua göre derimizde ağzımızda barsaklarımzıda aklımıza gelmeyen her yerimizde bakteriler yaşadığını da yazmalıydınız koli basilini yazmadan önce.

Milyarlarca bakteri etrafımızda uçuşuyor bunların sadece bir kısmı bizim için hastalık yaratıyor demeliydiniz. Yazınız eyvah ema kullandım işte hastalanacağım gibi bir endişeye neden olabilir bunu düşündünüz mü?


Tanıdığım bir hekime danıştığımda acaba ilaç firması ne zaman bu konuda reprezantasyon yaptı demeden söylediklerini dinleyemiyorum be

Onbinlerce tableti boş yer yutmuş biri olarak, yazdıklarınıza şüpheyle yaklaşmamı sanırım anlayacksınız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:01   #1164
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 96
............ yok ben almıyayım dostum bu sayfa zaten A DAN Z YE REKLAM KOKUYOR İNAN OKURKEN UTANDIM AGAÇLAR NETDE böyle bir sayfayı ve uslubu.. sen tablet yutmaya yutturmaya devam et .10 binlerce tablet / gün pardon yaşınız ?diye sorarlar ''adama !!.. ayrıca ''adam'' bakteri ne mikroorganizma ne en azından ögren derler iki satır iftira atarken....... farkındayım vakit dar çalışamadın dersine 20 dakikada bu kadar oluyor.. BİRDE hadi reklama devam derler.. unutur giderler..

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:14   #1165
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 96
tepkini anlıyabiliyorum, hakaret dozunun seviyesinden dilerim seviyeli başka ortamlarda tartışabiliriz.............

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:19   #1166
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 96
ne de olsa HEKİMİM ülkemin diger onurlu hekimleri gibi . algılama gözlemleme yetenegim gelişmiş . Hakaret etme yetenegim yok .Saldır,bakalım seviyen elverdigince.. SALDIRABİLDİGİNCE SEVİYENE İNEMEYECEGİM KUSURA BAKMA...

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:28   #1167
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Üslubunuzun sadece provokatif ve tavrınızın sadece başlığı sabote etmeye yönelik olduğunu söylemiştim yanıltmadınız. Başlık bir firmanın bir ürünüyle ilgilidir. Reklam konusunda da sitenin tavrı çok açıktır. Belliki site yönetimini itham ediyorsunuz. Aldık reklam işte parası da burada diyebilir yönetim. relklam alınıyor yolu da belli. Bu da sizin cevap vereceğiniz bir durum olmaz. Zaman zaman siteyi reklam amaçlı kullananlar olur ne tepki verildiğini belli ki bilmiyorsunuz. E işte provokatif olunca tavır bu konular önemsiz oluyor.

"Pardon yaşınız" diye sorun adama, bende pardon tecrübeniz diye sorarım orada iş karışır.

Aldığım ilaçlar yan etkileri vs işe yaramadığı halde yazılan reçeteler ile ilgili yıllarca tuttuğum dökümanlar vardı sırf eğlence olsun diye buraya eklerdim arayıp bulması canımı sıkmazsa.
Çok merak ederseniz bir pazarımı dökümanları bulmaya ayırayım. Beni çok eğlendirir açıkçası.
Ya bir de en son çektirdiğim emar mevsuzu var onu da eklerim .

Bence de siz de mikro organizma ve bakteri konusunu öğrenin belki eğitimimiz buna yetmemiş. Şimdi biraz makara yapayım eğleneyim sizle, bakteriler mikro organizma değil mi. Mikro organizmalar bakteri değil mi? mikro organizmalar ayrıca tanımlanmış canlılar mı yoksa bakterileri içermiyor mu, aman yarabbi siz bilimi yeniden mi yaratıyorsunuz yirmi dakikada?
Firma azotobakterleri sentezlemiş bundan da ticari bir ürün oluşturmuşsa, bu da tarımsal olarak işe yarıyorsa, forumda bunu konşulmsaı son derece olağan değil mi?

Başlığı kaolinle sabote edenler de bir ürünü ticari olarak satmaya çalışmıyor mu?

Son yirmi dakikada derimde kaç milyon mikro organizma yaşadı, bunların kaç yüzbini bakteri vs. neden hiçbiri beni hasta etmedi. En son kuyu suyu sorununda suda bulunan coli neden sadece bazı insanları hasta etti kalanları hastalanmadı. Bağışılıklık sitemi de ne.

Asıl beni tıb deyince beni eğlendiren plasebo ilaçlar ama başlığı ben sabote ederim bu konuya girince , zaten siz anladınız ne demek istediğimi.


İftira etmem yazdıysam bildiğimden yazarım, atmam uydurmam, söylediklerimin arkasında durabileceksem yazarım.
Çok ucuz bir üsluba kaymışsınız . Belli ki yazılana cevabınız olamadığından olmuş.

Varsa ifitira dediğiniz yer işaret edin size yirmi dakikada açıklayıvereyim, belli bilgizilikle yazıldı yazınız.

Not yaş bilgisine profilimden de ulaşabilirsiniz. dört işlem bilgisine sahipseniz hesap da yapabilirsiniz, tabletlerle ilgili.

Bu arada , Her toplantıda deneyip olumlu bulduğum bu ürünü ücreti mukabili bir fatura da yazmadan tanıtıyorum.
Ben kullandım bu iyi dediğim tek ürün de bu değil.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:32   #1168
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1 Mesajı Göster
ne de olsa HEKİMİM ülkemin diger onurlu hekimleri gibi . algılama gözlemleme yetenegim gelişmiş . Hakaret etme yetenegim yok .Saldır,bakalım seviyen elverdigince.. SALDIRABİLDİGİNCE SEVİYENE İNEMEYECEGİM KUSURA BAKMA...
Ben yazarken cevaplar eklemişsiniz seviyem üslubuznla ilgili . Nasıl yazarsanız alacağınız cevap yazdıklarınıza göre olur.

Ülkenin hekimleri onurlu da geri kalanı değil gibi çok ucuz bir tavra girmemenizi dilerdim girmişsiniz. Arkasında duramayacağım şeyleri yazmayacağı önceden belirttim.
Benle bir ilaç hekim reçeteler reprezantlar vs konusunda tartışamya girmemenizi mesleğiniz bakımından önermem. çok sıkılacağınız yazılar okursunuz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 21:50   #1169
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-05-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 96
ucuz demagoji cahil yorumları bunlar SEVİYE lütfen 1 PROVAKASYON nerde ben heykeltraş degilim tarlam bagım bahçemde yok 2 REPRASANT VS seviyesizligi bu başlıkta... seviye ltf .. bakteri hekim mikroorganizma seviyeli bir şekilde soruldu SEVİYESİZCE algınalıdı tarafınızdan .. 3 10 BİNLERCE hap içtim abartısı tarafınızdan EDEP YAHU DEDİRTECEK BİR ABARTI ÖRNEGİ VEYA SAYI SAYMAYI BİLMİYORSUN MİSALİ .........NOKTA ALMAYAYIM..

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 22:03   #1170
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Seviyesizliğinize uygun bir cevap mı vereyim başlığı provoke etmeye devam ettiğinize mi işaret edeyim. Heykeltraş olmamla ilgili absürt açılımınıza mı gönderme yapayım.
reprezant konusuna girmeyin kötü çuvallarsınız diye mi uyarayım . Malum biliyorsunuz neler konuşulacağını.

Bakteri ve mikroorganizmalar konusunda zır cahil birinin yazmayacağı türden cümlenizi mi hatırlatayım, ne yapayım.

Ondört, bin ondörtbin tabletten sonrasını kaydını tutmadım. Serumları da yüzelli litreye kadar kaydetmişim.
Sadece para kazanmak için üretilen öksürük şuruplarının yan etkileriyle ilgili bir de ayrıca dökümanım var. ( Tanım bir hocaya ait.Tamamen tarafsızım)
Sayı sayamyı ben biliyorum da, klasik bir tepki veriyorsunuz yabancısı değilim, doktor bunun yerine şu ilacı yazın dediğimde aldığım tepkinin aynısı bu.
Doktor bu salisilikaside allerjisi olanlarda kontrendikte değil mi dediğimde, benden iyi mi biliyorsun diyenlerle çook karşılaştım .Nasılsa komaya ben tek başıma giriyorum ya. Dert değil yani.
Edep yahu demeniz için sorayım astım atağına novaljinle "damardan" tedavi uyguladınız mı? Başka eğlenceli mevzuları literatürümen çıkarıp sunayım mı bu ucuzlukta devam mı eeceksiniz. Bu ay aldığım ilaçlar miktarı 180 doz olacak. Başkaca yan tedaviler gerekirse rakam artacak sayı saymayı biliyorsanız bunu yıllara çarpabilecek misiniz. Yaş koduna ulaştınız ya oradan diyorum.

Nokta koyun iyi olur. Belliki siz sayı saymadan bihaber geçiriyrosunuz meslek yaşamınızı ben de bu türden kişilerin sayesinde ağır bedeler ödeyerek geçirdim hastalık yaşamımı.

Can sizin olmadıkça ne gam atın tutun.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024