agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2010, 10:50   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Kompost çukuruna yeni bir parti çim, kurumuş ot, bir çuval koyun gübresi ve EMA takviyesi yaptım. Hepsini harmanladım. Dipte kalan çimler kahverengileşmişti.

Yalnız bahçemizde danaburnu var. Toprak altındaki gübreli karışım danaburnu için bir çekim merkezi oluşturur diye korkuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2010, 00:25   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Ema farkı

Yer ;Belen köyü.
Üretici ;Ahmet Karcı
8 sıra kabakta ema kullandı. Dikimde kökten. İki defa _birini ben attım_ yapraktan.

Diğer sıralarda bir şey kullanmadı.

Name:  dosya1 (10) [640x480].jpg
Views: 1982
Size:  62.6 KB

Fark bu.

8 sıra fasulyede de kullanılmaya başlandı, deneme için.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2010, 21:04   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Yer ;Belen köyü.
Üretici ;Ahmet Karcı
8 sıra kabakta ema kullandı. Dikimde kökten. İki defa _birini ben attım_ yapraktan.

Diğer sıralarda bir şey kullanmadı.

Eklenti 144393

Fark bu.

8 sıra fasulyede de kullanılmaya başlandı, deneme için.
EMA gerçekten fark atmış...

Halil Bey, teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2010, 10:09   #4
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Halil Bey bu çarpıcı denemeniz için teşekkürler. Asıl farkı kabakları toplamaya başlayınca görecekler. Toplam hasat süresi de EM'li kabaklarda daha uzun olacak.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2010, 01:25   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2009
Sayın Doğasever,
Çiftliğimde 2 tane 100 ton üzerinde süzülme ve yağmur suyu toplayan, sulamada kullandığım havuzlarım var. Bukashi topları yaparak bu havuzlara atsam sizce nasıl olur? Firmanızdan em, emfpe ve em5 temin ettim. Elimde yanmış ve yanmamış koyun gübresi ve bol miktarda kahverengi yeşil kompost yapabilecek materyal var.

Bukashi toplarını pratikte nasıl yapmam gerektiğini anlatmanız mümkün mü? İnternet sitenizde bu bilgiyigöremedim belki de ben farkedemedim.

Bu suyu ceviz, badem, çeşitli meyve ağaşlarıve sebze sulamada kullanıyorum.

Ayrıca koyunlardan dolayı karasinek sorunu yaşıyoruz. 1/50 EM ile ağılların tabanını ıslatmak yeterliolacak mıdır?Farklı bir öneriniz var mı?

Em yi ayrıca belli sayıda koyun kuzu da su veya yemle deneyebilirim. Bu konuda önerileriniz nelerdir?

Ceviz,badem ve koyunlarla ilgili sizin denenmesini istediğiniz uygulamalar varsa yapacağım çalışmada fikirlerinizi almak isterim.

cetine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2010, 14:13   #6
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Agriton Prestij

Asağıdaki arkadaşlara birer litre humik asit+Em urunu (EM1 şişesi içinde ve üzerinde numune yazarak) gönderilmiştir. Diğer gönderilemeyen arkadaşlardan özür diliyorum. Çünkü elimizde su anda yeterli deneme ürünü yoktur.

Ürünün kullanım şekli: 1/300 veya 1/400 oranında klorsuz suyla seyrelterek topraktan veriniz. Bir sezonda 3 veya 4 uygulama yeterlidir.

Ne de olsa bu deneme ürün olduğundan, sonucun ne olacağını inanın ben de bilmiyorum. O yüzden, sadece gözden çıkarabileceğiniz bir tek bitkide denemenizi öneririm. Bir zararı olacağını zannetmiyorum ama yine de daha önce denemediğim için kimsenin üzülmesini istemem. Sonucu buradan bildirebilirsiniz. Ben buradan artık yorum yapmıyorum. Benimle bağlantı kurmak isteyen arkadaşlar, email adreslerime mail atabilirler. kayalci@hotmail.com ya da kayhan@emturkey.com Herkese saygilar.

Meyvelitepe
Recep celimli
Ayhan Dukel
Acemi Caylak
Verdoque
Kandemir

Düzenleyen Dogasever : 28-05-2010 saat 12:16
Eski 27-05-2010, 11:04   #7
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
Sn Dogasever selamlar

Ürünü teslim aldık, teşekkür ederiz.

Zeytinlibahçenin farklı yerlerindeki iki genç zeytin agacını deneme için belirledik, önümüzdeki günlerde uygulayıp, fotagraflarınıda çekecegiz.

Yaz boyunca, yirmi günde bir her agaca 50 lt suyla tatbik edecegiz (1/400lt), dört uygulama, sonbaharda farkı hep beraber paylaşırız.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 12:39   #8
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 25-06-2009
Merhaba Doğasever,

Agriton Prestij ürününüz elime ,şahsımdan kaynaklanan nedenlerden dolayı, gecikme ile de olsa ulaştı. Çok teşekkür ederim. Firmadaki arkadaşların bu zehiri ne yapacaksın vb. sözlerine karşı durumu anlatmaya çalışıyorum, inşallah anlatmayı başarırım.

Daha önceki mesajlarımda belirttiğim üzere balkonda saksılarda domates, biber, kavun yetiştirmeye çalışıyorum. Bu yıl ilk olarak koyun gübreli karışım ile başladığım serüvene önce standart EM ve şimdi de Agriton Prestij ile devam ediyorum. Her ne kadar ilk üretimden memnun olsam da EM ile spreylenen ve sulanan fidelerin şartları daha zor olsada (daha sık dikim ve daha küçük saksı) daha güzel büyüdüklerini fark ettim.

Agriton Prestiji ise sulama eksiği olan dolayısıyla biraz kuruyan fidelerin şaşırtma aşamasından itibaren (02.06.2010 itibari ile) kullanmaya başladım. Heralde bu denemede ağaçlar.net literatürüne "Agriton Prestij' in Kuru Fideler ile İmtihanı" olarak başarı ile geçer.

Düzenli fotoğraflama imkanım olmaması nedeni ile özür dilerim.

fskandemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2010, 14:10   #9
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Teşekkürler Kandemir. Kolay gelsin.

Eski 05-06-2010, 12:26   #10
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Marmaris'te iki derede EM çalışması

Sayın Ağaçsever dostlar,

08.06.2010 tarihinde Marmaris Belediyesi ve 200 kişilik ilkokul-orta
okul-lise öğrencisiyle birlikte Marmaris'in içinden geçen 2 adet derede
Etkin Mikroorganizmalarla hazırlanan topların dereye atılması ve
derede ekolojik yaşamın hayata geçirilmesi çalışması vardır. O civardaki Ağaçlarnet üyeleri ve tüm çevre dostları bu etkinliğe davetlidir.

Eski 05-06-2010, 16:31   #11
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sayın Ağaçsever dostlar,

08.06.2010 tarihinde Marmaris Belediyesi ve 200 kişilik ilkokul-orta
okul-lise öğrencisiyle birlikte Marmaris'in içinden geçen 2 adet derede
Etkin Mikroorganizmalarla hazırlanan topların dereye atılması ve
derede ekolojik yaşamın hayata geçirilmesi çalışması vardır. O civardaki Ağaçlarnet üyeleri ve tüm çevre dostları bu etkinliğe davetlidir.
Bu daveti, burada konu içinde yazarsanız, diğer yazılar arasında kaybolur, az kişi okur... Siz de neden kimse katılmadı dersiniz

Sonuçta konu Em ile bağlantılı olsa da ayrı bir başlık açmanız gerekiyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 12:11   #12
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bu daveti, burada konu içinde yazarsanız, diğer yazılar arasında kaybolur, az kişi okur... Siz de neden kimse katılmadı dersiniz

Sonuçta konu Em ile bağlantılı olsa da ayrı bir başlık açmanız gerekiyor.
Sn Malina
Nerede yeni bir başlık açmam gerektiğini de bildirirseniz, memnun olurum.

Eski 06-06-2010, 10:18   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-12-2009
sayın dogasever...çiçekte olan zeytin ve sebze bahçemde Em 5 -ve Em.F.P.E+1 litre EMA
1 ton suyla uyguladım...250 adet zeytin agacında...sonucları bildireceğim.bilgilernize...başka hiç bir kimyasal müdahalede bulunmayacagım kesinlikle.gerekirse sonucları daha iyi analiz etmek için uzun süre uygulayacagım.
sormak istediğim şudur:
05/06/2010 tarihinde bu uygulamayı yaptım.bu uygulamayı kaç gün sonra tekrar etmem gereklidir.ve sıradaki uygulama nasıl olmalıdır.beni bilgilendirirmisiniz?

canca7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2010, 12:07   #14
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi canca7 Mesajı Göster
sayın dogasever...çiçekte olan zeytin ve sebze bahçemde Em 5 -ve Em.F.P.E+1 litre EMA
1 ton suyla uyguladım...250 adet zeytin agacında...sonucları bildireceğim.bilgilernize...başka hiç bir kimyasal müdahalede bulunmayacagım kesinlikle.gerekirse sonucları daha iyi analiz etmek için uzun süre uygulayacagım.
sormak istediğim şudur:
05/06/2010 tarihinde bu uygulamayı yaptım.bu uygulamayı kaç gün sonra tekrar etmem gereklidir.ve sıradaki uygulama nasıl olmalıdır.beni bilgilendirirmisiniz?
Sayın Canca
Herhnagi bir sorunla karşılaşılmadığı sürece bir büyüme döneminde en az 3 veya 4 uygulama yapılması gerekir. Ancak, bu sayıyı artırmanızın hiçbir zararı olmadığı gibi yararı da vardır. Bu başlığın en başlarındaki tarımsal uygulamalar bölümündeki zeytin ve diğer sebzeler bölümlerine bakabilirsiniz. Kolay gelsin.

Eski 08-06-2010, 17:43   #15
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Bukaşi topu nasıl yapılır?

Ayrı başlık olarak taşıdım...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2010, 21:25   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-03-2010
Emadan babama hayvanların üzerinde denemsi için vermiştim. Babam uygulamış. Annemin dediğne görebahçeye gidip göremedim. Ama her tarafa uyguladıkları için hayvanların gübrelerini kenarda toplamışlar. Bunların zamanla karardığını bunu bahçede ektiği mahsullerde kullanacağını söyledi.

kardelen3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2010, 10:54   #17
Yeni Üye

sevgili dogasever birçok organik kökenli sıvı üründe garanti edilen analiz değerleri yer almakta..Biz topragımıza ve bitkilerimize uyguladıgmız em hakkında sadece 5 ana grupta olan faydalı bakterileri bilmekteyiz...ürünün sertifikalarınıda internetten bulup inceledigimde bu degerlere rastlamadım.
mesela elimde B&S pot-min adlı bir ürünün broşüründe garanti edilen analizi degerleri var organik madde %25 K2O %3 ,N %0,5 ,HAmmadde şilempe gibi

acaba EM ninde böle analiz degerlerine ulaşabilrimiyiz.

Eski 12-06-2010, 12:23   #18
Yeni Üye

http://www.vit-verim.com/pdf/Algovital_flyer.pdf

sayın dogasever etkin mikroorganizlmarın böyle bir alt yapısı ve broşür bilgisi varmıdır varsa paylaşırmısınız....ben bir çok organik köeknli gübre ve bitki besleyıcı ürünlerle zaten bu sürdürlebilir sertifikalı üretim yapıyorum fakat daha ucuz bir yöntem oldugu iiçn sizi tercih etmek isteyebilirim.bu bakımdan bana EM ile ilgili daha geniş destek verirseniz bilgi anlamında karsılıklı alış veriş anlamında da mutlu olacagımza inanıyorum...

Eski 13-06-2010, 21:51   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Galeri: 6
Geçen gün çimler kırpılmıştı. Kahverengi malzeme de gübre de yoktu. Sayın Doğasever'in kendi bahçesindeki çalışmasından esinlenerek, kesilmiş çimleri 1/20 oranında spreyledim ve 2 kat çöp torbasına yapabildiğim kadar sıkıştırdım. Eşim cumartesi günü geri kalan malzemeleri temin etmiş.

Arka bahçeye kalın naylon bir örtü sererek başlak. 1 er çuval olacak şekilde gübre ve toprak, kavak talaşı serildi. İlaveten çim biçme makinesiyle küçültülmüş bir miktar dal ve kuru yapraklar var.
Name:  Resim 168.jpg
Views: 1568
Size:  28.1 KB
Name:  Resim 169.jpg
Views: 1524
Size:  24.5 KB
Yeşil mazleme olarak çöp torbalarına sıkıştırdığım kesilmiş ve yüzde bir oranında EM spreylenmiş çimleri bulunduğu yerden çıakrdık.
Name:  Resim 170.jpg
Views: 1396
Size:  20.9 KB
Name:  Resim 171.jpg
Views: 1437
Size:  28.5 KB
Name:  Resim 172.jpg
Views: 1461
Size:  25.7 KB
Bir miktar da kırpılmış mukavva kağıdı görüyorsunuz. Bir miktar da 3-5 kilo kadar evsel organik artık var.

Hepsini tekrar karıştırdık ve yeniden birkaç kez 1/20 oranında EM Aktif fısfısladık. Yüzde 45-50 nem oranını gözümüze kestirdiğimiz zaman karıştırmayı kestik.
- yarım saatten fazla bel küreği ve tırmıkla uğraştık !-

Malzemeyi bu kez siyah kalın torbalara koyduk. Her torbaya bir bukaşi topu koyduk. Baştaki çim malzemeye de bir bukaşi topu koymuştum. Elimizdeki karışımı toplam 3 çuvala bölüştürdüğümüze göre, çuval başına 1.33 bukaşi topu ve yüzde 5 oranında sprey EM Aktif içeriyor.
Siyah torbaları eşim kalorifer dairesine dizdi. Çok yorulduğum için son bölümün fotoğrafları yok.

Sonuçları paylaşacağım.

seleste Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2010, 23:18   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seleste Mesajı Göster
[ - yarım saatten fazla bel küreği ve tırmıkla uğraştık !-

... Her torbaya bir bukaşi topu koyduk.

... Çok yorulduğum için son bölümün fotoğrafları yok.

...Sonuçları paylaşacağım.
Sn.hocam

paylaşımınız için teşekkürler. Emeğinize sağlık. Sonuçlarını merak ediyorum.

Komposta bukaşi topu koymanız ilgimi çekti. Bunu ben de deneyebilirim.

Yani kompost içinde 'fabrika gibi' çalışan ve çoğalan etkin mikro organizmalar...bu iyi fikir.

Bukaşi toplarının bittiğinden söz ediyorsunuz. Yani bukaşi topu yaptınız ve kullandınız; ben böyle anladım.

(O yetiştirdiğiniz öğrencilerin içinden sizin gibi 5 kişi yetişecektir.)

Saygılar efendim.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2010, 10:54   #21
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Hocam

Çalısma yeriniz bir laboratuvarı andırıyor! Güzel çalışmanız için teşekkürler. Sadece birkaç noktaya değinmek isterim.
1) Karpuz kabuğu oldukça nemli bir malzemedir.
2) Bundan sonra EMA seyreltme oranı olarak 1/10 kullanırsanız, bence herşey daha garanti olur.
3) Bukaşi topunu komposta ilave etmek yukarda Halil Beyin de belirttiği gibi iyi bir fikir ancak parçalayarak ilave ederseniz, kanımca daha yararlı olur.

Bakalım sizinki nasıl olacak?

Saygılarımla.

Eski 15-06-2010, 05:19   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
EM'in Kompostu aktif etmesi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Hocam

3) Bukaşi topunu komposta ilave etmek yukarda Halil Beyin de belirttiği gibi iyi bir fikir ancak parçalayarak ilave ederseniz, kanımca daha yararlı olur.

Bakalım sizinki nasıl olacak?

Saygılarımla.
Arkadaşlar komposta katılan Em'in kompost'un olgunlaşma sürecinde ekin olan mikroorganizmaların ekseriyet kazanmalarıyla olgunlaşma süreci daha hızlı gerçekleşeceğinden kayıplarıda asgariye inerek kompostun daha zengin içerikli olarak gelişmesi olacaktır, keşke devamlı kompost çalışmalarında Em'i kullanabilsekte bu işi etkin olmayan mikro organizmaların dışında kalan organizmalarla ihtiyacımız olmadan gerçekleştirmiş olarak mükemmel kompostlar elde edebiliriz.

Em burada kompostu en iyi toprak şartlandırıcısına dönüştürdüğünü onutmamamız gerekenlerin başında geldiğidir, bu bigiyi kompost severlere iletir kolaylıklar dilerim.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2011, 20:23   #23
Ağaç Dostu

Fikri Takip

Yazdan beri garajda durmakta olan bu çuvalların birini bugün açtım ve harikulade bir kompostla karşılaştım. Bugün fotoğraflayamadım ama yakında fotoğraf ekleyeceğim.

Başardığım şeyin benim için önemi büyük : Maliyet çok fazla yükselmeden, fazla kolgücü gerekmeden basitçe kompost yapmak mümkün müydü ? Mümkündü.

- Ayrıca 3 başarısız kompost denemesinin ardından olmuyorsa olmuyordur deyip bırakmamıştım.-

Sayın Doğasever 'e çok içten teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim. Selamlar.

Eski 28-01-2011, 14:33   #24
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Yazdan beri garajda durmakta olan bu çuvalların birini bugün açtım ve harikulade bir kompostla karşılaştım. Bugün fotoğraflayamadım ama yakında fotoğraf ekleyeceğim.

Başardığım şeyin benim için önemi büyük : Maliyet çok fazla yükselmeden, fazla kolgücü gerekmeden basitçe kompost yapmak mümkün müydü ? Mümkündü.

- Ayrıca 3 başarısız kompost denemesinin ardından olmuyorsa olmuyordur deyip bırakmamıştım.-

Sayın Doğasever 'e çok içten teşekkürlerimi iletmeyi borç bilirim. Selamlar.
Asıl ben teşekkür ederim Sn Seleste.
Bukaşiyi top haline geitrmeden Bukaşi olarak aralara serpiştirebilirsiniz. (%1-2 oranında kil ile birlikte daha da iyi olur.) Daha da iyi olur. Bukaşi Topunun amacı atıksu, göl ve nehirlerin temizliği içindir biliyorsunuz. Tekrar teşekkürler. Aşağıdaki karpuz kabugu için siz de farkına varmışsınız karpuz kabuğunun kendisinin nemi çok yüksek zaten su gibi oluyor. Saygılar.

Eski 13-06-2010, 22:10   #25
Ağaç Dostu

Karpuz Kabuğundan Kompost Yapmak

Bunlar bugün oldu, ben eşim ya da yardımcımız olmasa yukardaki işlemleri yapamayacağımı biliyordum. Peki günlük olarak basitçe hem evsel artıklardan kurtulsak hem de kompost elde etsek olmuyor muydu ? Deneyelim bakalım.

Yeşil malzeme olarak yalnızca rastgele küçültülmüş karpuz kabuğu var. Ortalama bir işgünün ardından fazla zaman ve emek ayırmadan kompost yapabilecek miyiz ?
Name:  Resim 144.jpg
Views: 1617
Size:  22.2 KB

Yüzde 20 oranını ayarlıyoruz.
Name:  Resim 145.jpg
Views: 1568
Size:  68.5 KB
Name:  Resim 146.jpg
Views: 1620
Size:  68.2 KB

Kahverengi malzeme olarak kavak talaşı var, gübre ve toprak da aynı miktarda : Fotoğraftaki ölçü küreği.

Kese kağıdı başına yarım bukaşi topu var. Çünkü Bukaşi topları bitmek üzere ve yarım bukaşi topu / yarım kg karışım oranı bana iyi gibi göründü.

Karışımı kahverengi malzeme sayılacağı için kese kağıtlarına doldurdum ve bantladım.

Bu kahverengi kağıtlar bir de tabaka halinde satılıyordu, bir tabaka alarak yaprak sarar gibi sıkı sıkı karışımı sarabilirdim. Tek kez yapıştırmak daha kolay geldi, kese kağıdı seçtim.

Name:  Resim 151.jpg
Views: 1627
Size:  67.3 KB

Hepsini hazırlayıp bantladım. Bir poşete doldrudum ve sıkı sıkı kapattım.

Bakalım bu rastgele küçültülmüş sebze meyce artıkları - bu kez yalnızca karpuz kabuğuydu gerçi - kolayca parçalanıp kompostlaşacak mı ?

Sonuçları 1 ay sonra alırız sanırım.

Eski 15-06-2010, 00:27   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-06-2010
japonyada arstırrtım elcılıktekı ust duzey bır arkadasıma memnun cevaplar verdı.yetkılıler em hakkında doganın muhtesem guclerınden bırısı, farketmedıgımız yasam hızından sahıp oldugumuz ama goremedıgımız maddelerın bılım ısıgında kokteylı olarak ıfade ettıler.doğa bu ıslemlerı mılyonlarca yıldır yapıyor ama bunu daha etkın ve akıl payesınıde ıcıne ekleyınce ıyı sonuclar cıkıyor.dusunsenıze ınsan oğlu daha yenı cıkmıs gıbı yola.hala toprakla ugrasıyorlar ve daha basındaymıs gıbı.mılyonlarca yılda bukadar gelısebılmısız.buda doganın gucunun sırlarının yavas yavas acıldıgını gosterıyor

e-l-m-a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 00:28   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-06-2010
em ıle ılgılı sorularınız olursa sahıp oldugum bılgı kadarıyla ıletırım

e-l-m-a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2010, 12:50   #28
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi e-l-m-a Mesajı Göster
japonyada arstırrtım elcılıktekı ust duzey bır arkadasıma memnun cevaplar verdı.yetkılıler em hakkında doganın muhtesem guclerınden bırısı, farketmedıgımız yasam hızından sahıp oldugumuz ama goremedıgımız maddelerın bılım ısıgında kokteylı olarak ıfade ettıler.doğa bu ıslemlerı mılyonlarca yıldır yapıyor ama bunu daha etkın ve akıl payesınıde ıcıne ekleyınce ıyı sonuclar cıkıyor.dusunsenıze ınsan oğlu daha yenı cıkmıs gıbı yola.hala toprakla ugrasıyorlar ve daha basındaymıs gıbı.mılyonlarca yılda bukadar gelısebılmısız.buda doganın gucunun sırlarının yavas yavas acıldıgını gosterıyor
Sn E-l-m-a

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Ancak kendinizle ilgili de biraz bilgi verirseniz, memnun oluruz. siteye yeni üye olduğunuz anlaşılıyor. Anladığıma göre Japon Elçiliğinde arkadaşınız var, vb. Sizi biraz tanıyabilir miyiz? Aramıza hoş geldiniz.

Eski 27-01-2011, 20:33   #29
Ağaç Dostu

fikri takip 2

Alıntı:
Bunlar bugün oldu, ben eşim ya da yardımcımız olmasa yukardaki işlemleri yapamayacağımı biliyordum. Peki günlük olarak basitçe hem evsel artıklardan kurtulsak hem de kompost elde etsek olmuyor muydu ? Deneyelim bakalım.

Yeşil malzeme olarak yalnızca rastgele küçültülmüş karpuz kabuğu var. Ortalama bir işgünün ardından fazla zaman ve emek ayırmadan kompost yapabilecek miyiz ?
Eklenti 152543

Yüzde 20 oranını ayarlıyoruz.
Eklenti 152544
Eklenti 152545

Kahverengi malzeme olarak kavak talaşı var, gübre ve toprak da aynı miktarda : Fotoğraftaki ölçü küreği.

Kese kağıdı başına yarım bukaşi topu var. Çünkü Bukaşi topları bitmek üzere ve yarım bukaşi topu / yarım kg karışım oranı bana iyi gibi göründü.

Karışımı kahverengi malzeme sayılacağı için kese kağıtlarına doldurdum ve bantladım.

Bu kahverengi kağıtlar bir de tabaka halinde satılıyordu, bir tabaka alarak yaprak sarar gibi sıkı sıkı karışımı sarabilirdim. Tek kez yapıştırmak daha kolay geldi, kese kağıdı seçtim.

Eklenti 152546

Hepsini hazırlayıp bantladım. Bir poşete doldrudum ve sıkı sıkı kapattım.

Bakalım bu rastgele küçültülmüş sebze meyce artıkları - bu kez yalnızca karpuz kabuğuydu gerçi - kolayca parçalanıp kompostlaşacak mı ?

Sonuçları 1 ay sonra alırız sanırım.
Bu çalışma ise asıl başarmak istediğimdi : Evsel artıklardan günlük olarak 1-2 kg kompost olmaya hazır karışım hazırlamak. Kesekağıdına sarıp duvar dibine tuğla gibi sıra sıra dizecektim. Daha ilk denemede başarısız oldum. Çünkü karpuz kabukları hem iyice küçültülmemişti hem de % 50 nemliliği hiç Ema fısfıslanmadan geçmiş durumdaydı.

Bunu yakında tekrar deneyeceğim, fotoğraf da çekerim.

Eski 24-06-2010, 20:59   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Sn Nbugay,

Topraksız tarımda EM uygulaması yapmayı düşündüğünüzü belirtmiştiniz. Uygulamayı yaptınız ise, kullanım miktarları ve edindiğiniz izlenimleri bizlerle paylaşırsanız sevirim.

Şimdiden teşekkürler

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025