Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafacln
Teşekkürler Doğasever,
Elime aldığım gibi kapağını açtım. Dediğiniz gibi biraz hava çıkışı oldu. Şimdi daha serin bir yere koydum. (oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yere)
Ayrıca bir sorum daha olacak. Geç ektiğim bezelyelere iki gün önce yapraktan ve topraktan uygulama yaptım. Çiçeklenmeler birden arttı. Bu kadar çabuk mu etkiliyor?
|
Olabilir. Bitkilerin, büyüme, çiçeklenme kapasiteleri hep çevre koşullarının baskılaması altındadır. Bir anda kendileri için onların lehine çalışan EM mikroorganizmalarının rahatlığını gördüklerinde, bir süredir baskılanan bitki bu baskı kalktığı için, ani bir atılımla çiçeklenmiş/mevcut çiçeklerini artırmış olabilir. Bunlar hep karşılaştığımız olaylar. Buradan resim de yayınlayabilirseniz, seviniriz. Kolay gelsin.