Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Sn. Memet,
Birazda bildiğin konularda konuşsan. Şu Azotobacter spp. hangi koşullarda yaşarmış öğrensen. Benim bildiğim Azotobacter spp. hem aerobiktir. Yani fermentasyon ortamında bulunmaz. Hem de asidik koşullara çok duyarlıdır ve pH 4.8 altında nerdeyse hiç yaşamaz. (Kaynak: http://www.indiaagronet.com/indiaagr...zotobacter.htm)
Firmanın bu konuda lisansı var. Bu yüzden tartışmayı uzatmayacağım. Ancak EM1, EMA'ya dönüştürülürken pH 3.8 lere kadar düşüyor. Bu bakteri o koşullarda nasıl yaşayacak? Üstelik Higa EM içerisinde sadece laktik asit bakterileri, fotosentetik bakteriler ve mayalar olduğunu söylüyor. Ben işin içinden çıkamadım, sen derin bilginle bizleri aydınlatırsan sevinirim.
|
Ee baktımda benden alıntınızın da yazdıklarımla ilgisi falan da yokuş meğer. Ben bakterini hangi ortamlarda yaşadığına dair bir kelam etmemişim. PH ölçekleri de sunmamışım.
Ticari bir ürün var. Bunu da üretenler var ona işaret etmişim.
Biraz konuya ilişkin olsa itirazlarınız mesela ne ilginç olur.