![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Orada sadece asidik koşullara duyarlıdır yazıyor. Birde bu dökümana bakarsan iyi olur. Üstelik sadece bu link değil. Diğer mesajda da linki ekledim. Internette biraz araştırma yaparsan bu konuda oldukça fazla döküman bulursun. (http://www.scribd.com/doc/56180338/6/STRAIN-SELECTION) Dikkatli okursan yaşadığı pH aralığı 4.8-8.5 arası. Birde şunu atlama, Higa ürünün içerisinde azotobacter olduğunu söylemiyor. İşin özü burada. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Guru dediğiniz hocanın yazısına da baktım katı atıklardan kompost yapma konusunda yazmış hoca, bunun da yine konuyla ilgili bir anlam taşıyan durumu yok. EM katı atıklara kompost katkı maddesi değil. Hoca kompost yapımına organizma eklemeye gerek yok demiş. Hatırladığım Bu başlıkta da ekleneblir yararlı olur dendi. Bunlar bilimsel olarak ele alınacak savlardır. Hoca zaten ortamda organizma var diyor. Zaten ortama nasıl organizma geldiğini de kendliğinden, merak ettim tabi. Durum sizin polemik için kullanbileceğiniz hoş aforizmalar değildir. PH aralığı da size bir şey katmz. EE o aralıkta duyarlıysa Azotobakterler ne oldu şimdi. Ne kazandırdı sizin ne gibi bir savınızı destekledi. Kaolin başlığıdan yazamadıklarınızı burada yazma denemeniz dışında ne yapmış oldunuz? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Köylü memet
Her zamankı gıbı ılk bu foruma baktımkı oooo kiyamet kopmuş. tansıyon yuksek.. konusulanlar üründen uzaklastı gıbı daha öncede yazmıştım insan ılk önce ürünü görünce yaa bu süpermiş diyor sonraları sakınlesınce süperliği gidebılıyor bu genelde böyle oluyor em yı alabılmek için bayagı bır efor harcamıştık ılk üründe tamamem bal ayı ortamı gecerlıydı sonra uyanık bır bayi nedeniyle aşkımız oldukça sarsıldı sorunu tespit için ikiı üç ay bocaladım sonra sorun netleşti tabi ask ilanları artınca bunu muhasebeleştırmek isteyenlere denk gelmışiz meğer. tabıkı acı son kacınılmaz oldu bu ask benı üzdü,paraseverıde elindeki bulgurdan etti. o zaman söylenenler oldukca uzun hıkayeyi anlatmaya takatım yok.. sonraları pirimizden ricacı olunca aylar sonra türlü telefon konuşmalarından sonra zararımız telafı edildi. tabı cam kırıkları bize kaldı benım köy berberde tanıtımını yaptıgım birer bardak dagıttığım ürünün mahcubıyetı bana kaldı hikaye uzun ... bir cevherin moloz taş duvar ustasına emanetı bu olsa gerek. üzülüyorum gercekten üzülüyorum... ben topraktan gecımını saglayan az çok murekkep yalamış bırı olsam bıle halım nice olurdu ne yapardım insan kafayı tınlatır yahu ... ondan sonra sözde kimyasalcılarla mücadele edicez. köylü mehmet amcam malesef haklı olarak bildiğinden şaşamıyacaktır.. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|