agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2014, 21:26   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Emir arkadaşım kefiri daha önce kullandığınızı ve son yaptığınız kefirin eski tadında olmadığını koktuğunu belirtmişsiniz. Sanırım kefiriniz olmaması gereken etkenlere maruz kalmış ve bozulmuş her ne kadar sütünüzü mayalamış olsa da oluşan kefirin bana göre sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bence içip sağlığınızdan olmayın. Yeni maya temin edin, satın aldığınız mayayı marketlerden temin etme yerine bu işi yapan kişilerden çevrenizden, faal olarak yapan kişilerden temin edin derim. Marketlerde satılan kefir mayası çok az su içinde sıcak ortamda uzun süre beklediği için bozulmakta, satan kişide bunun inceliğini bilmediği için gereken özeni göstermemekte.
Sütü mayalamadan önce kefir mayasını muhakkak klorsuz su ile yıkayıp mayalayınız. Yıkama yapılmadan yapılan kefir taneleri salyalaşma yapmakta mayalanan süt de salyalı olmakta su içinde bekleme süresinde de 2-3 gün ara ile suyu süzüp birkaç kez yeni suyla yıkamak gerekmekte, böyle yapılıp mayalanan kefir mayası sorun çıkarmadan yıllarca kullanılabilmektedir.
İhtiyacı olan arkadaşlarımız bu sitenin alım satım bölümünün gıda kısmından temin edebilirler.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025