Merhaba Hamdullah, Kefir ile ilgili saklama uzun müddetli değilse 1 ay ve üstü gibi bir kavonoz içerisinde klorsuz su içerisinde buzdolabında tutabilirsiniz. 3 günde bir suyunu değiştirmeniz gerekiyor veya su yerine süt koyarak hem kefirin çoğalmasını sağlarsınız hemde 3 günde bir bir kavonoz içilecek kefiriniz olmuş olur.Yok ben uğraşmak istemiyorum derseniz okuduğum yazılarda süzülmüş kefir mayası üzerine süt tozu ile derin dondurucuda saklanabileceği veya güneşte kurutularak saklanabileceği belirtilmekte idi, ben deneme amaçlı süt ile derin dondurucuda sakladım ve çıkarıp çözüldükten sonra tekrar mayalama yaptım bir sorun olmadı.
Kefir ılık süt içerisine sadece kefir mayasını koyup mayalanır. Ama mayanız yetersiz ise küçük miktarda sütü mayalayıp daha sonra maya ve mayalanmış sütü ana süte karıştırarak da mayalama yapabilirsiniz. Bu şekilde daha çabuk mayalanma gerçekleşir.
Zaman içerisinde uygun koşullara dikkat edildiği sürece mayada bir bozulma olmaz devamlı çoğalır. Daha detaylı bilgi 7 mesaj yukarıda yer almaktadır.Bu başlık altında da ara ara mesajlarım da gerekli açıklayıcı bilgiler mevcuttur.
Sağlıcakla..
|