Gecen günlerde televizyonda ticari olarak kefir üretip satan bir firmanın Üretim Müdürü ile söyleşi yapıyorlardı, fabrikasında üretim kısmında çekmişlerdi ve gösterdiği çelik kazanlarda mayalama işlemine tabi tutulduğunu gösterdi ve mayalama işleminden sonra piyasaya sürülmeden pastörize işlemine tabi tutulduğunu ve ambalajlandığını ve piyasaya verildiğini belirtti..
Kefir üretiminde metal maddelere değdirilmemesi gerçeği eski zamanlarda asitli ortamlardan çabuk etkilenen bakır alüminyum gibi metallerle ilişkili olup günümüz üretimi kaliteli çelik metaller için geçerli değilidir. Böyle olmakla birlikte üretimde ve saklamada plastik veya en iyisi cam ürünlerde yapmak en iyisidir.Diğer taraftan Kefirin canlı yararlı organizmalarından faydalanmak amacıyla üretildiği düşünüldüğünde ticari anlamda üretilen kefirin pastörize işlemi bu organizmaları öldürmekte bu yararı ortadan kaldırdığı gerçeği ortaya çıkmaktadır.
O nedenle kendi hijyen koşullarımızda sağlıklı olarak güvendiğimiz süt ile yapıp tüketmek en iyi seçenek olarak gözükmektedir.
|