Konu: Kefir
View Single Post
Eski 31-05-2014, 20:26   #650
dostca
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-05-2007
Emir arkadaşım kefiri daha önce kullandığınızı ve son yaptığınız kefirin eski tadında olmadığını koktuğunu belirtmişsiniz. Sanırım kefiriniz olmaması gereken etkenlere maruz kalmış ve bozulmuş her ne kadar sütünüzü mayalamış olsa da oluşan kefirin bana göre sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Bence içip sağlığınızdan olmayın. Yeni maya temin edin, satın aldığınız mayayı marketlerden temin etme yerine bu işi yapan kişilerden çevrenizden, faal olarak yapan kişilerden temin edin derim. Marketlerde satılan kefir mayası çok az su içinde sıcak ortamda uzun süre beklediği için bozulmakta, satan kişide bunun inceliğini bilmediği için gereken özeni göstermemekte.
Sütü mayalamadan önce kefir mayasını muhakkak klorsuz su ile yıkayıp mayalayınız. Yıkama yapılmadan yapılan kefir taneleri salyalaşma yapmakta mayalanan süt de salyalı olmakta su içinde bekleme süresinde de 2-3 gün ara ile suyu süzüp birkaç kez yeni suyla yıkamak gerekmekte, böyle yapılıp mayalanan kefir mayası sorun çıkarmadan yıllarca kullanılabilmektedir.
İhtiyacı olan arkadaşlarımız bu sitenin alım satım bölümünün gıda kısmından temin edebilirler.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön