Konu: Kefir
View Single Post
Eski 31-05-2014, 13:03   #648
Emir Özkan
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-05-2014
Şehir: İstanbul-Antalya
Mesajlar: 98
Arkadaşlar aktardan bir kefir mayası almıştım ve kefirler üretip içmiştim hatta satmıştım
tüm yaptığım işlemleri sizlerle paylaşacağım ve sizden değerlendirmenizi isteyeceğim...

kefir mayasını çocuk maması kavanozlarında sütle sakladım (buzdolabında) dar olduğu için büyümedi ancak sağlıklıydı. Mayalamak için buzdolabından çıkardım ılıması için yarım saat bekledim sonra cam kavanoza ılık süt ilave edip kefirimi içine attım. İlk denememde 1 gün boyunca beze sarılı beklettim açıp baktığımda ekşimiş kokuyordu içtiğimde garip bir tat geldi tüm gün tadı çıkmadı.

İkince denemede iki gün beklettim ne kadar beklerse o kadar sağlıklı olur dediler. İki gün aynı şartlarda bekletip açtığımda kefirim yoğurt kıvamındaydı tadı aynıydı ancak içemedim ve buzdolabına koydum sizce hata yaptığım bir adım var mı?

Emir Özkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön