agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doðaya ve Yaþamýnýza Sahip Çýkýn > Enerji
(https)

Beðeni Düzeni150Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-05-2013, 20:22   #11
Aðaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Þehir: Ankara
Sayýn pria,

Ýster inanýn ister inanmayýn, ben sizin verdiðiniz linklerin hepsine baktým. Tasarrufla ilgili linklerin bir kýsmý genel enerji tasarrufuyla ilgili olup, elektrik ihtiyacýnýn karþýlanmasý ve elektrik tasarrufuyla ilgili deðil. Örneðin binalarýn yakýt tasarrufu gibi konular.

Allah aþkýna verdiðiniz linkleri kendiniz alýcý gözle okuyor musunuz? Örneðin bazýlarýný dikkatlice okuduðunuz zaman falan tesis yýlda bimem ne kadar MW elektrik üretecek gibi konudan bihaber birinin söyleyebileceði ifadeler var.

Beni en çok þaþýrtan ifadelerden biri ise bir güneþ enerjisi yatýrýmcýsýnýn þikayeti oldu. Bulgaristandaki tesisinde ürettiði elektriðin kWh i neredeyse yarým Dolardan satabiliyormuþ da bu ülkemizde niye olmuyormuþ diye þikayet ediyor.

Yukarýdaki mesajlarýmýn birinde yazmýþtým. Güneþ enerjisine evet diyorsanýz elektriðe þimdi ödediðinizin 5 katý bedel ödemeyi göze alýn demiþtim.

Bu tür mesajlarý içeren linkler karþý görüþ olarak önüme konuyor. O nedenle ben de soruyorum; kendiniz okuyor musunuz diye.

Ben tartýþmaya devam etmeye hazýrým. Çünkü bu konunun uzmanýyým. Burayý yüzlerce sayfa mesaj ve linkle doldurabilirim. Ancak bunu yapmayacaðým. Sizlerin daha iyi açýklanmasýný istediði veya yazdýklarýmdan anlaþýlamayan hususlarla ilgili iyi niyetli sorularý elimden geldiðince yanýtlamaya çalýþacaðým.

Bununla beraber, beklentim, geliþmiþ ülkelerde kiþi baþý elektrik tüketiminin yýlda kaç kWh olduðunu sizlerin araþtýrmasý ve ülkemizi bu ülkelerle karþýlaþtýrmanýzdýr.

Selamlar..

OSMAN45 beðendi.
Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 06:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026