View Single Post
Eski 03-05-2013, 10:38   #119
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
Şimdi kötü yapılan HES ler var mıdır sorusunun cavabı herhalde vardır. Saklamaya filan çalışmıyorum ben şahit olmadım. Doğu karadenizde bir yandan HES inşaatları devam ederken bir yandan karayolu inşaatları yapılmakta. Vatandaş karayolu inşaatının tarumar ettiği çevreyi HES inşaatları yapıyor sanıyor. Gerçeği biliyorsa yol inşaatlarına gıkı çıkmıyor.

Ben çoğunlukla barajlı HES ler için çalıştım. Barajlı HES leri çok sevdiğimi saklamayacağım. ..
Sayın Serpent,

Siz, doğa, çevre, yöre insanı için çok sakıncalar ve kayıplar yaratmayacak projelerde görev almış olabilirsiniz..
Ama, benim öğrendiğim kadarıyla, alelacele, çok hoyratça yapılan özellikle nehir tipi HES'ler çok büyük rezaletler sergilemektedir.

Buna örnek, Artvin yöresidir..Fotoğraflarda açıkça görülüyor bunlar..Tam bir doğa katliamı..Artvin Üniversitesi araştırmasında bunlar çok açıkça izah edilmiş..

Bakınız:

http://www.artvin.edu.tr/karok3/II.Cilt/(677-687).pdf

Siz ''Vatandaş karayolu inşaatının tarumar ettiği çevreyi HES inşaatları yapıyor sanıyor.'' diyorsunuz ama gerçekler pek öyle değil..

Bende sizin samimiyetinize inanıyorum, çalıştığınız barajlı HES'ler böyle bir katliam yaratmamıştır belki ama bu özellikle Karadeniz bölgemizin sarp coğrafyasında aynı dere üzerinde zincir şeklinde kurulan nehir tipi HES'lerin ülkemize, doğamıza, insanımıza pek hayırlı olmayacağına inanıyorum ve bu uğurda yapılan aklı başında her türlü mücadeleye saygı duyuyorum.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön