View Single Post
Eski 02-05-2013, 20:22   #116
Serpent
Ağaç Dostu
 
Serpent's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 236
Sayın pria,

İster inanın ister inanmayın, ben sizin verdiğiniz linklerin hepsine baktım. Tasarrufla ilgili linklerin bir kısmı genel enerji tasarrufuyla ilgili olup, elektrik ihtiyacının karşılanması ve elektrik tasarrufuyla ilgili değil. Örneğin binaların yakıt tasarrufu gibi konular.

Allah aşkına verdiğiniz linkleri kendiniz alıcı gözle okuyor musunuz? Örneğin bazılarını dikkatlice okuduğunuz zaman falan tesis yılda bimem ne kadar MW elektrik üretecek gibi konudan bihaber birinin söyleyebileceği ifadeler var.

Beni en çok şaşırtan ifadelerden biri ise bir güneş enerjisi yatırımcısının şikayeti oldu. Bulgaristandaki tesisinde ürettiği elektriğin kWh i neredeyse yarım Dolardan satabiliyormuş da bu ülkemizde niye olmuyormuş diye şikayet ediyor.

Yukarıdaki mesajlarımın birinde yazmıştım. Güneş enerjisine evet diyorsanız elektriğe şimdi ödediğinizin 5 katı bedel ödemeyi göze alın demiştim.

Bu tür mesajları içeren linkler karşı görüş olarak önüme konuyor. O nedenle ben de soruyorum; kendiniz okuyor musunuz diye.

Ben tartışmaya devam etmeye hazırım. Çünkü bu konunun uzmanıyım. Burayı yüzlerce sayfa mesaj ve linkle doldurabilirim. Ancak bunu yapmayacağım. Sizlerin daha iyi açıklanmasını istediği veya yazdıklarımdan anlaşılamayan hususlarla ilgili iyi niyetli soruları elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

Bununla beraber, beklentim, gelişmiş ülkelerde kişi başı elektrik tüketiminin yılda kaç kWh olduğunu sizlerin araştırması ve ülkemizi bu ülkelerle karşılaştırmanızdır.

Selamlar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön