View Single Post
Eski 02-05-2013, 16:57   #113
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster

Alıntıdaki ifadeler beyaz eşya sanayicileri dernek başkanına aitmiş. Adam malını satmak istiyor tabii. Adamın ifadesinde yok ama yazıyı hazırlayan her yıl iki Keban diye bir cevahir yumurtlamış. Sanki Keban'ı yapıyorsun o yıl kullanıyorsun ve ertesi yıl hurdaya çıkıyor sanırsınız.
Hadi buzdolapçı malını satmak için sizin tabirinizle ''cevahir yumurtlamış''..
Peki bu ülkenin Enerji Bakanı da aynı şeyleri söylüyorsa dediğim dedik türünden yazdıklarınızı gözden geçirme gereği duymayacak mısınız:

...Enerji tasarrufuna harcanan her 1 doların enerji üretimine harcanan 2 dolardan daha değerli olduğunu ifade eden Yıldız, gerekli adımların atılması durumunda Türkiye'de her yıl 15 milyar liralık enerji tasarrufu sağlanabileceğini belirtti.

Bakan Yıldız; ''Türkiye'deki elektrik faturalarının toplamının 60 milyar lira olduğu dikkate alınırsa, bu çok önemli bir tasarruf. Yalnızca elektrikte değil, enerjinin bütün dallarında yapılacak tasarruflar önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin %20'ler civarında bir tasarruf yapacağını gösteriyor. Ve iki tane Keban Barajını her yıl yapmış olacağız'' diiye konuştu.

''Tasarrufla her yıl 2 Keban barajı yapılabilir''

Bakalım, buzdolapçıyla aynı fikirde olan Bakan için ne tür kınayıcı ifadeler kullanacaksınız ?

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön