agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doðaya ve Yaþamýnýza Sahip Çýkýn > Enerji
(https)

Beðeni Düzeni150Beðeniler

Bookmark and Share Dýþ Baðlantýlar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-05-2013, 18:14   #11
Aðaç Dostu

Serpent's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2007
Þehir: Ankara
Sayýn pria,

Siz kendi yazýlarýnýzda fütursuzca “Çünkü HES'çilik yepyeni bir rant kapýsýdýr.” ifadesini kullanacaksýnz, ama benim ifadelerimi kýnayýcý bulacaksýnýz. Bakýn bu olmadý iþte. Üstelik ben kimseyi kýnamýþ dahi deðilim.

HES maliyetlerinin kW baþýna 800 ila 2000 Dolar arasýnda deðiþtiðini ilk mesajýmda yazmýþtým. Keban HES kuruluþu itibariyle 1500 MW güce sahiptir. Bugünkü maliyetlerle ortalama 2 milyar Dolara yapýlabilir. Daha önce de yazdým. Devlet HES leri yaparken hesabýný hiçbir zaman tutturamamýþ ve yaptýðý HES leri olmasý gereken maliyetin birkaç katýna maletmiþtir. Keban da bunlardan biridir. Önceki mesajlarýmda bunu da vurgulamýþtým. Tabii ki okumayanlar bunun farkýnda deðil. Özetle “suimisal misal olamaz” deðil mi?

Bu arada buzdolabý yenilemeyle iki Keban söylemi, ülke çapýnda %20 elektrik tasarrufuyla iki Keban söylemine doðru evrildi her nedense. Bir hesap karýþýklýðý var anlaþýlan. Ýktisadi rantabilite hesabý böyle mi oluyor? Bir olmazsa öbürü?

Bakanýn söylediklerine gelince: Bakanýn söyledikleri “Halamýn býyýklarý olsaydý” türü ifadeler. Eðer ülkemiz elektrikte %20 tasarruf etse doðrudur o parayla her yýl ikiden de fazla Keban HES yapýlabilir. Bakanýn tüketicileri tasarruf konusunda þevklendirmek için söylediði ifadeler olarak görüyorum. Ancak o ifadelerde bu tasarrufun nasýl yapýlacaðýna dair bir ipucu bulamýyorum. Anlaþýlan sizin bu konuda bir fikriniz var. Rica etsem, rakamlarla bize de izah etme lütfunda bulunur musunuz?

Selamlar..

Serpent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanýt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Þu an saat: 03:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025