![]() |
|
|
|
#11 |
|
Aðaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2007
Þehir: Ankara
|
Sayýn pria, Yazdýklarýmý uzun bulmuþsunuz. Benim yazdýklarýmý pek okumadýðýnýzý sizin yazdýklarýnýzdan çýkarabiliyorum. Bu kadar geniþ HES konusu hakkýnda daha özlü bir bilgi nasýl verilebilir pek bilmiyorum. Benim yazdýklarým konu hakkýnda bilgi sahibi olmak isteyenlerin okuyabileceði en kýsa yazýdýr. Bu vesileyle aklýma bir kýssa geldi: Padiþah emrindeki adamlara talimat vermiþ. Bana dünya tarihini yazýn getirin okuyacaðým demiþ. Bir yýl sonra bilim adamlarý gelmiþ bir kervan yükü kitap oldu getirdik demiþler. Padiþah ben bunu okuyamam kýsaltýn diye talimat vermiþ. Bir yýl sonra adamlarý gelmiþ ve bir deve yükü kitap olarak özetledik demiþler. Padiþah bu da çok uzun, kýsaltýn diye cevap vermiþ. Adamlar bir yýl sonra dünya tarihini tek bir kýtap olarak getirmiþler. Ancak padiþah bu da çok uzun okuyamam siz bana söyleyiverin demiþ. Adamlar ne desinler “Ýnsanlar savaþtýlar ve öldüler” þeklinde bir özetleme yapmýþlar. Þimdi siz de belli ki benim yazdýklarýmý öðrenmek amacýyla okumaya üþenenlerdensiniz. Eðer dikkatle okusaydýnýz yazdýklarýnýzýn çoðuna cevaplarýn benim yazdýklarýmda olduðunu görebilirdiniz. Tasarrufu önemsediðim benim yazdýklarýmdan anlaþýlabilir. Siz iktisatçý olduðunuza göre sayýlarla aranýzýn iyi olduðunu varsayýyorum. Benim beklentim hangi sektörde hangi tasarruf tedbirleriyle neyi tasarruf edebileceðimizi ortaya koymanýzý beklerdim. Ancak siz yukarýda da ifade ettiðim gibi “derelere kelepçe vurulmasý” gibi slogan söylemlerden bir adým öteye somut hiçbir þey koyamadýðýnýzý görüyorum. Bu arada, mesleðinizi önemsemenizi anlayýþla karþýlýyorum. Hepimiz kendi mesleðimizi önemseriz. Ancak en temel bilimler mantýk ve matematiktir. Daha sonra doða olaylarýný modelleyen gözleme dayalý fizik, kimya, biyoloji gibi ampirik bilimler gelmektedir. Bunlarýn hepsi fen bilimleri sýnýfýnda yer alýr. Mühendislik ve týp gibi bilimler uygulamalý bilimler sýnýfýndadýr. Ýktisat , sosyoloji gibi bilimler ise davranýþ bilimleri olarak sýnýflandýrýlabilir. Þimdi bunlardan birinin diðerine üstünlüðü vardýr demiyorum, ama sizin “Ýktisat her iþin temelidir, ....” söyleminiz çok iddialý bir söylem olmuþ. Saygýlarýmla.. |
|
|
|
|
|